Poliartrita reumatoida

1708 comentarii 1 2 ..... 394041 ..... 56 57 Înainte ›
0
24-12-2011, ora 19:00
dana72
Nu este medic/terapeut
dana72
Va doresc tuturor multa sanatate si Sarbatori Fericite! Craciun Fericit!
0
24-12-2011, ora 21:55
lilianao6
Nu este medic/terapeut
lilianao6
Sarbatori fericite va urez, si multa, multa sanatate.
Liliana
0
24-12-2011, ora 22:04
Florika
Nu este medic/terapeut
Florika
Iata vin colindatorii.
Vă doresc tuturor să vă bucuraţi împreună cu cei dragi, să fiţi fericiţi, sa aveti sufletul plin de iubire si multa sanatate. CRACIUN FERICIT !
0
24-12-2011, ora 22:28
sensibila
Nu este medic/terapeut
sensibila
Sarbatori cu mai multa sanatate si mai multe bucurii, sa va dea Dumnezeu tuturor o viata mai buna, pace in suflet si in inima, speranta sa infloreasaca mereu in calea voastra.
CRACIUN fericit ! alaturi de cei dragi.
Cornelia.
0
01-01-2012, ora 22:12
lilianao6
Nu este medic/terapeut
lilianao6
La Multi Ani tuturor.

Pentru Iulia2010.

Draga iulia2010, m-ai intrebat o data ce analize a facut prietena mea pentru scleroza multipla, si pentru ca nu am stiut atunci, revin acum, pentru a-ti spune ca a facut un RMN, dupa care, punctie, pentru a se vedea cat este de afectata.
Simptomele pe care le-a avut au fost senzatia de voma, voma chiar, ameteli foarte puternice, si o continua senzatie de oboseala, neputinta; dar in special, ameteli.

Nu stiu daca iti este de folos, dar am promis ca voi reveni cu un raspuns.

O seara buna va doresc, si un an cat mai bun.

Liliana
0
02-01-2012, ora 15:22
severa
Nu este medic/terapeut
severa
LA MULTI ANI !
sa ma prezint, sunt marcela si am 49 de ani
Din luna iulie 2011 am fost diagnosticata cu poliartrita reumatoida, tratamentul fiind cu mtx 7, 5 pe sapt. si medrol 4 mg.nu pot sa ma impac cu ideea ca acesta este diagnosticul corect deoarece in urma cu mai multi ani am fost muscata de o capusa.Am descoperit insecta seara la culcare.Fata mea a incercat in acel momentu cu un ac sa scoata insecta.Nu s/a reusit in totalitate.A ramas un semn in acel loc cum ar fi un graunte sub piele.Nu am stiut la acea data de consecinte.Nu/mi gasesc linistea, nu pot sa accept diagnosticul de poliartrita din moment ce stiu ca am fost muscata de o capusa.
M/am hotarat sa merg pentru analize in Ungaria la dr.Botzsik, dar tocmai am citit un anunt prin care se spune ca dl.dr. nu mai primeste pacienti pana in luna mai 2011. Acum nu stiu incotr/o sa ma indrept cu analizele. Si nu stiu nici ce analize se pot face sa fie sigure din moment ce eu sunt sub tratament. Nu cred ca pot renunta la tratament deoarece mie si frica de acele dureri de articulatii
Daca cineva ma poate ajuta cu cateva sfaturi ar fi minunat.Nu stiu cu ce analize sa incep si unde?
va multumesc!
0
02-01-2012, ora 16:49
serbana61
Nu este medic/terapeut
serbana61
Marcela, si in tara la noi se pot face nalize de microscopie in camp intunecat, nu e nevoie sa mergi la unguri, Si da, trebuie sa te asiguri ca nu ai borelioza, desi eu cre ca ai, iar diagnosticul de poliartrita reumatoida este posibil sa nu fie chiar corect.Faptul ca esti sub tratament nu influenteara rezultatul analizelor de decelare a unor eventuale infectii.
Un an nou fericit tuturor!
Adrian
0
02-01-2012, ora 17:24
severa
Nu este medic/terapeut
severa
Multumesc f.mult Adrian
As vrea sa/mi confirmati daca microscopia pe camp intunecat la dr.Moscu, cab.veterinar este luata in considerare de medicii infectionisti.Si daca se face si la Fundeni aceasta microscopie ?Ce ma sfatuiti ?Mentionez ca sunt din Botosani dar nu asta e problema.
0
02-01-2012, ora 18:07
serbana61
Nu este medic/terapeut
serbana61
Un buletin de analize medicale este luat in considerare de orice medic care isi respecta profesia si pe pacienti, indiferent de la ce laborator vine.Au fost destui pacienti care si-au facut analize medicale la laboratoare veterinare.Este normal ca in cazul boreliei aceasta sa fie dtetctata la veterinari cae sunt pregatiti pentru astfel de investigatii atata timp cat animalele sun mult mai expuse la "atacul" cpuselor, purtatoare de borelia.Si da, se face si la Fundeni. Un sfat? Ia legatura si cu un infectionist si un internist, doar reumatologul nu ajuta. Chiar si daca ai "doar" poliartrita ! Tratamentul cu imunosupresoare de tip MTX sau Arava sau.cate or mai fi, decompenseaza inevitabil intregul organism.
0
02-01-2012, ora 19:13
Adi1961
Nu este medic/terapeut
Adi1961
LA MULTI ANI!
0
07-01-2012, ora 23:24
denis19827
Nu este medic/terapeut
denis19827
http://www.vivanatura.ro/bio/de-ce-nu-vi-s-a-dezvaluit-adevarul-despre-vitamina-d
0
14-01-2012, ora 21:30
Roxyca
Nu este medic/terapeut
Roxyca
Buna seara!Am citit cu interes cam tot ce s-a scris aici despre aceasta boala pt ca si mama mea in varsta de 55 ani a fost diagnosticata cu poliartrita reumatoida seronegetiva anul trecut, de atunci mai exact de 6 luni face tratament cu medrol si plaquenil, , rezultatele nu sunt imbucuratoare adica incheieturile mainilor o dor si sunt umflate si nu e nici o schimbare fata de inceput.Despre medrol am citit ca nu e bine sa fie luat mult timp.As dori sa va intreb de un medic bun daca stiti pe cineva, ea in prezent merge la clinica de recuperare din iasi pt ca in orasul nostru nu avem un medic reumatolog bun(suntem din P Neamt-nimeni aici nu-i gasea diagnosticul).Am citit si despre pastilele de ananas a dat la cineva rezultate?Pe piata sunt multe medicamente gen:lipoartin, artrovit pot fi luate odata cu tratamentul corticoid?nici un medic nu ne lamureste. Intre timp a mai aparut ceva :La ultimul control oftalmologic i s-a pus diagnosticul de neuropatie optica retroglobulara.Nu stim daca are legatura cu boala sau nu dar suntem f speriate.Va rog mult poate sunteti mai informati decat mine ajutati-ma cu niste sfaturi.Va multumesc!
0
15-01-2012, ora 09:42
criss.aly
Nu este medic/terapeut
criss.aly
Buna Roxyca...pai la ce medic mergi la clinica de recuperare din Iasi? Ii cunosc pe toti medicii din acea clinica:)
0
15-01-2012, ora 18:26
Roxyca
Nu este medic/terapeut
Roxyca
Nu stiu daca are o importanta asa mare dar la d-na dr Mutica, ce ati putea sa-mi spuneti ?
0
15-01-2012, ora 20:38
criss.aly
Nu este medic/terapeut
criss.aly
eram doar curioasa:)
0
16-01-2012, ora 10:15
Roxyca
Nu este medic/terapeut
Roxyca
Din cate am citit aici iei plaquenil si enbrel de cativa ani buni, pe langa asta mai iei si ceva naturist gen:ceaiuri, unguente ?
0
20-01-2012, ora 10:11
maria 24
Nu este medic/terapeut
maria 24
buna pentru criss aly, as vrea sa vorbim -*

(*modificat de admin)
0
20-01-2012, ora 12:35
Vlad25
Nu este medic/terapeut
Vlad25
Buna Ziua,
Bunica mea are 78 de ani si sufera de boala aceasta de 3 ani, a luat Metrotrexat si a facut sangerari pe colon apoi a intrerupt tratamentul. Acum ia Arava 0, 20 una pe zi si Salozopirin 4 pe zi. Vroiam sa intreb daca e bun tratamentul ca nu o ajuta cu nimic? Posibil ca cele 2 medicamente sa se anuleze reciproc?
Va multumesc anticipat.
0
20-01-2012, ora 16:06
osigiovanni
Nu este medic/terapeut
osigiovanni
Buna Irina,

Sotia mea este in aceeasi situatie cu voi, am citit mai toate mesajele tale, nu stiu de unde sa incep, unde sa fac analizele pentru Borelia, unde merg cu analizele etc. Dintre clinicile private cunoscute face vreuna aceste teste sau se fac numai la Fundeni?

Numai bine.
0
20-01-2012, ora 16:38
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
' zilele acestea se deschide in Bucuresti, cu medici de laborator umani, un laborator de diagnostic complex, aprobat de institutiile abilitate, specializat in diagnosrticul zoonozelor, in special al borreliilor si coinfectiilor, cu ELISA, WB-uri complexe (adica pe linga cele trei specii mai vin DOUA), Imunofluorescenta si desigur PCR si DFM, care este dornic de a aborda aceste infectii prin prisma cercetarilor moderne, folosind mijloacele de investigare dintre cele mai complexe.'

... zicea Dr Ion saptamana trecuta. Acum probabil deja s-a deschis laboratorul la Spitalul Militar.
Va rog sa va interesati si sa ne spuneti si noua ce si cum e. Ar trebui sa fie cel mai performant si mai complex
laborator. Sa faceti aceste analize neaparat. Borrelia este mult mai raspandita decat isi poate cineva imagina si la orice cadere a sistemului imunitar, , incepe sa atace.
DFM = microscopie in camp intunecat..

Trebuie sa faceti si mycoplasma, toxoplasma, clamidie, toxocara si tot ce se mai face acolo.
De multe ori tocmai combinatiile de infectii dau simptomatologia artritei

Eu deocamdata nu mai fac analize si tratament ca m-am pricopsit cu o candidoza intestinala destul de rezistenta
in urma trat. cu antibiotice. Acu ' trebuie sa tratez aceasta candidoza si abia apoi ma mai vad cum fac cu borrelia.
Atentie la trat. cu antibiotice. Sa nu luati fara masuri de protectie a florei intestinale si fara un regim in masura sa impiedice invazia fungica. Am inteles ca Dr. Ion foloseste o schema sigura.

Din pacate, se pare ca pierdem singurul medic din Buc. ce stia sa trateze borrelia. Dr. Rosca pleaca din tara
pentru a activa pe alte meleaguri. Asta ne ofera mizeria de guvernare cu care acest popor e blestemat. Sa ne plece toti medicii de valoare.

Asadar Dr. Osigiovannii, va ramane doar sa mergeti la spitaul militar pt. analize si apoi la Dr. Ion din Constanta.
... Sau invers, cum doriti.
Sanatate sotiei si aveti incredere ca o sa fie bine.
0
20-01-2012, ora 17:04
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Cand m-am imbolnavit eu de asa zisa poliartrita, nu existau aceste mijloace de investigare si tratament.
Faptul ca am cautat, am crezut in cauza infectioasa, ne-am unit si am propagat informatia si cu ajutorul Dr. Ion, a facut ca lucrurile sa inceapa sa se miste in sensul pozitiv. In acest moment am toata increderea ca in cativa ani aceste boli vor apartine istoriei, pe masura ce se va gasi un tratament tot mai eficient si posibil de aplicat din vreme.
Doamne ajuta!
0
20-01-2012, ora 17:28
iulianaN
Nu este medic/terapeut
iulianaN
Pt Vlad 25
Cele doua medicamente nu se anuleaza reciproc dar beneficiile pot fi observate cam dupa doua luni de tratament.
0
23-01-2012, ora 00:06
alexandra_1123
Nu este medic/terapeut
alexandra_1123
as avea o intrebare sa va adresez, , , , la mine nu s-a confirmat inca diagnosticul de PR desi ma dor articulatiile f tare, momentan analizele ies bune in afara de aslo marit pt care fac injectii cu moldamin.in luna februarie voi repeta analizele. as avea totusi o intrebare, , , ma deranjeaza uneori ochii.mi se inrosesc putin sau pur si simplu am senzatia de arsura sau nisip in ochi.am facut testul pt sindromul sjogren si a iesit bine.am citit insa pe net despre o anumita legatura intre bolile reumatice si afectiuni oculare???!!ma sperie acest lucru pt ca ma gandesc la tot felul de scenarii!nu stiu ce sa fac pt ca nu este mereu aceasta senzatie.voua vi s-a intamplat?
0
23-01-2012, ora 12:42
avi3
Nu este medic/terapeut
avi3
Pentru alexandra:
Si eu am avut problemele acestea (ochi inrositi, senzatie de nisip in ochi), iar oftalmologii m-au trimis la reumatologi care mi-au prescris un tratament ce a agravat simptomatologia. Explicatia : am descoperit ca sunt infectata cu o specie de Borrelia si tratamentul imunosuprimant al reumatologilor era contraindicat. Borelia poate da si dureri articulare(pe mine ma durea o singura articulatie).Acum tratez inca aceasta borrelie si coinfectiile, dar simptomele(ochi inrositi, senzatia de nisip) au disparut.
0
23-01-2012, ora 14:13
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Alexandra, simptomele tale sunt specifice boreliozei. Mergi la spitalul Militar si fa-ti analizele de infectioase.
Sunt multe afectiuni care se manifesta cu dureri articulare dar asociate cu senzatia de gunoi in ochi, tin deja de apanjul borreliei.
Se pare ca e pandemie de borrelioza. Am constatat asta nu numai din ce citesc pe forumuri dar chiar in jurul meu, multi oameni cunoscuti au inceput sa aiba simptome articulare, slabiciune, probleme cu ochii si cu memoria/concentrarea, in toate cazurile confirmandu-se borrelia + coinfectii.
Ar trebui sa se sesizeze cineva, un minister eventual, sa deie drumu' barem la o circulara pe la medicii de familie sa stie la ce sa se astepte cand dau se asemnea simptome si sa nu mai trimita oameni tineri la reumatologie.
Dar astia's prea preocupati de cum sa-si imparta ciolanul sau maduva ramasa pe ultima suta de metrii, cu sau fara Arafat, decat de borrelia ce afecteaza peste 50 % din populatie.

Doctora mea de familie o tinea p'a iei ca am artroza. Cum dreq sa aiba un om de 38 artroza brusc la toate articulatiile, asociata nisip in ochi si fiertura de coloana si probleme cu capu' ?
0
23-01-2012, ora 15:45
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
metrii antici sau metri antici ?? :) whatever! Unde esti tu Tepes Doamne sa ni-l revendici pa Babes?
0
23-01-2012, ora 20:13
alexandra_1123
Nu este medic/terapeut
alexandra_1123
doamna toma...va multumesc pt mesajul dumneavostra si sincer chiar as vrea sa merg la dr gogoasa sau gogoase nu stiu exact care este numele dumnealui.eu stiu insa ca borelioza este data de o muscatura de capusa ceea ce mie nu mi s-a intamplat, , , insa am sa va rog daca se poate totusi sa imi dati cateva detalii despre cum sa ajung la domnul doctor.un nr de tel macar!

multumesc!
0
24-01-2012, ora 14:27
avi3
Nu este medic/terapeut
avi3
Alexandra,
eu si familia mea nu am fost muscati de capuse si totusi toti avem Borrelia.Cauta pe net Gogoase Marian Ghervase sau suna la CM hiperbara Constanta si intreaba.
0
24-01-2012, ora 15:42
alexandra_1123
Nu este medic/terapeut
alexandra_1123
multumecs tare mult pt sfat, avi3!chiar nu stiam ca exista aceasta varianta in care sa nu fi fost muscat de vreo capusa dar sa ai aceasta boala.eu sunt in concediu si chiar as vrea sa ajung la fundeni pt a face aceste analize.eu tind sa cred ca nu am pr pt ca din momentul inceperii injectiilor cu antibiotic durerile au inceput sa scada.as vrea sa fac totusi acest test ca sa stau linistita.si eu am fost suspecta de sjogren si lupus si pr dar toti anticorpii la aceste boli imi ies bine, singura analiza modificata fiind aslo!am sa va dau de veste cand voi putea sa le fac!sanatate tuturor!
0
24-01-2012, ora 15:43
alexandra_1123
Nu este medic/terapeut
alexandra_1123
si inca ceva...aveti idee cam ce pret au aceste analize?
Adaugă un comentariu / răspuns
1708 comentarii 1 2 ..... 394041 ..... 56 57 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.