Polip (tipo Schwannoma) pe colon.

05-09-2018
Elina74
Nu este medic/terapeut
Elina74
Buna ziua.
In primavara am facut o colonoscopie pe care nu au putut-o duce pina la capat (nu au putut vedea tot colonul) datorita faptului ca nu am adormit mai deloc in urma sedarii si datorita faptului ca au vazut colonul foarte "incilcit".. Chirurgul care imi recomandase colonoscopia mi-a spus ca el ar lasa-o asa, ar repeta colonoscopia pesste 3 ani, dar daca vreau eu sa stau linistita, pot sa o repet. In aceasta prima colonoscopie imi gasisera un polip normal, pe care, insa, nu l-au putut scoate (pt biopsie etc) pt ca l-au pierdut, le-a cazut din pensa prin colon (!). Acum o luna am repetat colonoscopia si acum, in aceasta a doua colonoscopie, s-a depistat si rezectat un polip care era, de fapt, o tumoare tip Schwannoma. Cind am fost la chirurgul care imi recomandase colonoscopia, la intrebarea mea daca biopsia a relevat polipul ca fiind benign sau malign, medicul a eschivat cumva raspunsul direct la intrebare si mi-a spus doar ca biopsia a aratat doar ca polipul era de fapt o tumoare cu celule tip Scwannoma. Mi-a mai spus ca "medical vorbind, nu se poate spune ca nu a fost nimic" (??!!) dar ca prin indepartarea lui, sa stau linistita si ca el imi recomanda doar sa repet colonoscopia peste 5 ani.
Acasa am cautat pe Internet informatii despre aceasta tumoare Schwannoma si am aflat ca, asa cum mi-a spus, de fapt, si medicul, aceste tipuri de tumori in colon sint f, f rare si ca, de obicei majoritatea lor sint benigne existind riscul sa devina maligne, intr-un procentaj foarte mic.
In fine, tinind cont de faptul ca daca as fi urmat sfatul medicului si nu as fi repetat colonoscopia, as fi ramas cu tumoarea Schwannoma pe colon care nu se sstie cum ar fi degenerat..tinind cont si de faptul ca la prima colonoscopie au "pierdut" polipul si nu i-au putut face biopsie (sper ca l-am eliminiat prin scaun..!), intrebarea mea este: este cazul in situatia mea, sa stau chiar linistita (nu prea mai am incredere in medicul care mi-a dat trimitere la colonoscopie si nici in doctorita care a facut-o..) sau, avind in vedere tipul de tumoare gasit si imprejurarie in care s-au desfasurat cele doua colonoscopii, e cazul sa-mi fac griji??
P.S. Am uitat sa spun ca mi s-a recomandat colonoscopia datorita unei constipatii cronice ce a durat de cind am nascut al doilea copil, acum 11 ani aproape, pina de curind..si a unor singerari rectale abundente (ca de menstruatie aproape), in timpul scaunului.
Astept, va rog, raspunsul dumneavoastra.
Multumesc mult!!
8 comentarii
1
05-09-2018, ora 22:07
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Bună ziua.
Întradevăr, este o tumoră rara. Nu vă pot spune mai mult decât ați citit pe net.
Dar ținând cont de faptul că, colonoscopia nu s-a putut face până la cec, și de simptomatologie ( rectoragii), ar fi bine să vă programați la o colonoCT. Se poate face la Fundeni.
0
05-09-2018, ora 22:21
Elina74
Nu este medic/terapeut
Elina74
Multumesc pt raspuns! Cea care nu s-a putut face pina la capat a fost prima colonoscopie. Cea de-a doua este repetitia celei dintii iar aceasta, a doua colonoscopie, s-a putut vedea in totalitate. In ce-a de-a doua colonoscopie au gasit si rezectat polipul care era, de fapt, o tumoare Schwannoma. Nelinistea mea se datoreaza a doua aspecte:
- cind prima colonoscopie nu s-a putut realiza pina la capata, medicul mi-a spus ca daca ar fi el in locul meu, el nu ar repeta-o; insa, ca sa ma asigur ca totul e ok, eu am insistat sa o repet. Si astfel am ajuns la a doua colonoscopie. Deci, daca ar fi fost sa ma iau dupa medic, puteam ramine cu polipul/tumoarea Scwannoma pe colon inca vreo citiva ani si ar fi putut degenera poate in altceva..
- chirurgul care mi-a facut prima colonoscopie (care e, de fapt, tot cea care mi-a repetat-o, facind-o pe-a doua) a "pierdut" primul polip gasit, prin colon..
La asta, adaugati, va rog, si faptul ca tumoarea Schwannoma este rara si nu mi s-a spus exact daca a fost benigna sau maligna.. (cind am intrebat acre a fost rezultatul biopsiei polipului, mi s-a spus ca a rezultat ca este o tumoare care a luat forma unui polip.. nu mi s-a spus exact daca a fost benign sau malign..)
Deci, tinind cont de toate acestea.. eu nu prea stiu ce sa mai cred.. sint bine..nu sint bine..??!!
Multumesc pt rabdare si astept opinia dvs.!
0
05-09-2018, ora 22:24
Elina74
Nu este medic/terapeut
Elina74
Singerarea destul de puternica s-a diminuat considerabil, de cind mi-au rezectat polipul/tumoarea, acum pot sa spun ca singerez foarte putin si nu intotdeauna..
0
06-09-2018, ora 14:21
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Daca sangerarea a diminuat e un semn bun.
Dupa cum ati citit si pe net, e greu de spus unde se incadreaza acest tip de polip.
Doar efectuarea de investigattii suplimentare ar putea ajuta elucidarii tipului de schwannom - teste imunohistochimice ale piesei extirpate ; colonoCT cu CT abdomino(pelvic) ; teste sanguine markeri tumorali.
0
28-01-2019, ora 16:13
Elina74
Nu este medic/terapeut
Elina74
Multumesc mult, dle. doctor pentru raspunsul dumneavoastra.
Revin acum cu o specificare: de vreo saptamina singerarile s-au reluat, nu atit de puternice ca inainte, dar oricum.. Imi amintesc ca medicul mi-a spus ca avind in vedere ca aceasta se datoreaza unor hemoroizi interni, daca revine singerarea singura solutie e o operatie de hemoroizi. Stiu ca l-am intrebat daca a gasit hemoroizi interni la colonoscopie si mi-a spus ca nu dar ca asta nu inseamna ca nu au existat. Pentru ca acestia sint niste formatiuni care apar si dispar ceea ce inseamna ca daca el nu i-a gasit se datoreaza faptului ca in acel moment disparusera..
In fine..iar sint nelinistita, mai ales ca singerez dar nu sint constipata.. dimpotriva.. nu mai stiu ce sa cred.. :(
0
29-01-2019, ora 15:58
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
In acest caz, ar fi bine sa faceti investigatiile pe care vi le-am mentionat mai sus.
0
29-01-2019, ora 19:03
Elina74
Nu este medic/terapeut
Elina74
Multumesc mult, dle. doctor!
0
28-02-2019, ora 16:42
Denyi
Nu este medic/terapeut
Denyi
Ca sa fac un bine major.la ce am citit.mergeti cu incredere la CDT Victor Babes si rezolvati problema sigur.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre nivelul ridicat de colesterol și formarea polipilor colonici agresivi
  •