Posibila poliglobulie?
Buna seara! Am 16 ani si sunt baiat.(Am 70kg daca e relevant)
Am facut niste analize acum 2 luni si au iesit toate bune si frumoase, mai putin cu partea care tine de hematii:
Hematii:5.65 10*6/mm3
Hemoglobina:17, 0 g/dl
Hematocrit:49, 7%
Asta a fost acum 2 luni, am ignorat toate acestea nefiind valori foarte mari, dar acum am mai facut niste analize, dupa 2 luni si sunt si mai mari
Hematii:5.84 10*6/mm3
Hemoglobina: 17.8 g/dl
Hematocrit:49.7%
Deshidratare nu este, beau minim 2.5 litri de lichide pe zi. Eu m-am gandit la poliglobulie datorita tensiunii arteriale foarte mari pe care o am: 169 cu 100
Am facut niste analize acum 2 luni si au iesit toate bune si frumoase, mai putin cu partea care tine de hematii:
Hematii:5.65 10*6/mm3
Hemoglobina:17, 0 g/dl
Hematocrit:49, 7%
Asta a fost acum 2 luni, am ignorat toate acestea nefiind valori foarte mari, dar acum am mai facut niste analize, dupa 2 luni si sunt si mai mari
Hematii:5.84 10*6/mm3
Hemoglobina: 17.8 g/dl
Hematocrit:49.7%
Deshidratare nu este, beau minim 2.5 litri de lichide pe zi. Eu m-am gandit la poliglobulie datorita tensiunii arteriale foarte mari pe care o am: 169 cu 100
2 comentarii
TA este foarte mare pentru varsta ta.de obicei este secundara altor boli.Esti in evidenta la cardiologie ? Ai stat in spital pentru investigatii vreodata ? Urmezi un tratament ?Aceste analize pot fi expresia unei afectiuni aflata in legatura directa cu HTA.
Urmez tratament cu Isotretinoin(Sotret), pentru acnee, dar acesta nu are nici un fel de reactie adversa la nivelul inimii, acesta afecteraza doar nivelul lipidelor din sange, pe care il scade(momentam am doar 450 mg/dl, adica mai putin decat este normal)
Am fost la Institutul Inimii din cluj Napoca unde a depistat o Hipertensiune arteriala si o Tahicardie, dar singurul tratament pe care l-am primit a fost Magneziu(Magnerot) si Relaxirem pe care trebuie sa le iau doar dupa ce termin tratamentul cu Isotretinoin, din cauza interactiunilor ce ar putea sa apara.
Am fost la Institutul Inimii din cluj Napoca unde a depistat o Hipertensiune arteriala si o Tahicardie, dar singurul tratament pe care l-am primit a fost Magneziu(Magnerot) si Relaxirem pe care trebuie sa le iau doar dupa ce termin tratamentul cu Isotretinoin, din cauza interactiunilor ce ar putea sa apara.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Sunt grav bolnav de CMOH
- 2Palpitații, tensiune ușor crescută și o stare foarte ușoară de amețeală constantă
- 2Probleme cardiace sau probleme ale sistemului nervos?
- 0Soft holter
- 1Subdenivelare ST in panta la testul de efort
- 3Durere in spate și piept
- 2Tensiune la efort
- 2Insuficienta cardiaca
- 1Problema cardio
- 2Puls foarte mare