Posibile probleme cu inima ?

28-06-2024
Bobo23
Nu este medic/terapeut
Bobo23
Bună ziua,

Am și eu o nelămurire… în dimineața asta m-am trezit mi-am luat pulsul undeva la 52/55btm.

Ma deranjează faptul ca între bătăile inimii simt o altă bătaie nu mereu doar câteodată se întâmplă dar în dimineața asta au fost mai multe.. gen bate inimia ok după simt o bătaie în plus..

Ce credeți ca ar putea fii? Acum 2 luni am mers la spital mi-au făcut niște investigații la inimă un ekg analize sânge speciale ptr inimă și nu mi-au găsit nimic ca mă durea în piept.

Ce credeți ca ar putea fii ? Să fie ceva serios ? Sau emoțional/stress/oboseala ? Am 32 de ani!

Mulțumesc frumos!
1 comentarii
0
28-06-2024, ora 14:17
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!

Descrieți o senzație care poate fi asociată cu palpitații sau extrasistole, care sunt bătăi cardiace prematur sau suplimentar resimțite adesea ca un "sărit" al inimii. Este important de menționat că, în multe cazuri, extrasistolele sunt benigne, mai ales dacă investigațiile cardiace recente (cum ar fi EKG-ul și analizele de sânge pentru inimă) nu au indicat probleme serioase.

Un ritm cardiac de 52-55 bătăi pe minut poate fi normal pentru persoanele care sunt foarte active fizic sau sportivi, dar dacă acest lucru este nou pentru dumneavoastră sau dacă ați observat o schimbare recentă în frecvența cardiacă, ar fi bine să discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră.

Cauzele palpitațiilor pot include:

1. Factori de stil de viață - consumul de cafeină, alcool, nicotină sau anumite medicamente.
2. Stresul și anxietatea - emoțiile intense pot avea, de asemenea, un impact asupra ritmului cardiac.
3. Oboselă - lipsa somnului sau epuizarea fizică și emoțională pot afecta inima.
4. Dezechilibre electrolitice - nivelurile anormale ale potasiului, magneziului sau calciului pot influența activitatea electrică a inimii.
5. Condiții medicale - deși investigațiile anterioare au fost normale, este important să monitorizați orice schimbări noi sau simptome care persistă.

Pentru a vă asigura că nu este ceva serios, ar putea fi util să monitorizați simptomele în continuare și să discutați aceste episoade cu medicul dumneavoastră. Este posibil să fie recomandat un monitor Holter, care este un dispozitiv portabil ce înregistrează activitatea electrică a inimii pentru 24-48 de ore, pentru a capta aceste bătăi suplimentare și a evalua contextul lor mai bine.

Dacă simptomele se agravează sau devin frecvente, este indicat să consultați un specialist în cardiologie. Nu uitați, de asemenea, să luați în considerare impactul stresului și să încercați metode de relaxare sau gestionare a anxietății, care pot ajuta în ameliorarea palpitațiilor asociate cu factorii emoționali.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cât e bine să fie frecvența cardiacă?
  • Gravitate COVID - la ce saturație în oxigen mergem la spital?
  •