Pr. Arsenie Boca despre relaţiile sexuale în timpul sarcinii

11-04-2009
pasadi97
Nu este medic/terapeut
pasadi97
Totuşi, nu mă pot abţine de a pomeni un lucru care produce extrem de multe şi grele dificultăţi în educarea copiilor. Când soţul nu dă pace sarcinii (zice el că se poate, sau nu vrea altfel, sau se declară stăpân pe legile naturii) atunci copiii vin pe lume cu predispoziţia precoce spre sexualitate. Aceasta îi face îndărătnici şi foarte greu educabili (sunt certaţi cu disciplina, unii genetic prezintă cromozomul criminalităţii şi chipurile, circumstanţe atenuante în justiţie). Fug de la şcoală şi încep aventurile. Deci tot în răspunderea soţului se soldează şi aceste necazuri. Explicaţia biologică: au crescut în mediul uterin hrăniţi cu sânge prea îmbibat cu testosteron, hormon sexual masculin.
De ce este oprită toată vremea sarcinii? O dată, pentru că nu mai are rost [copilul nu mai trebuie chemat la viaţă căci el este deja în pântece!], apoi, pentru că toate simţirile celor doi părinţi, mai ales ale mamei, prin care trece în vremea aceea, se întipăresc cu deosebire în mugurele ce s-a plămădit. Deci, iată o mare cheie a lucrurilor: precum au fost purtările şi toate simţămintele mamei, în vremea celor nouă luni. aşa va fi şi moştenirea copilului ce se va naşte, pe toată viaţa sa. Dacă părinţii i-au tulburat tocmirea cu fărădelegea desfrânării, aceasta se va întipări într-însul cu tărie mare. Iar când se va naşte, până nu ajunge să priceapă, se va juca cu sora de-a mirele şi mireasa, şi încă de Ia 7 ani.
Mai târziu, va cerca la dobitoace, sau se va deda la curvie cu mâna, pe urmă curvie în regulă, patimi care îi vor omorî milioane de celule nervoase. Şi de nu se va întâlni cu cineva care să-i cunoască boala, pe la vârsta căsătoriei va ajunge în doaga nebuniei. Despre sporul la carte nici nu mai vorbesc; patima aceasta le tâmpeşte mintea, căci începe să se poată face pe la 14 ani, iar dacă nu i se dă de leac, nu lasă pe om să ajungă nicidecum la 70 de ani. Toate patimile slăbesc puterea de împotrivire a sufletului, pustiind şi trup şi suflet şi pierzându-le pe amândouă pentru totdeauna. Cei ce pătimesc de aceasta, întâi să se tămăduiască, apoi să se căsătorească.
Doctorii dau sfatul căsătoriei numaidecât, fără să socotească roadă bolnavă ce vor chema-o pe lume să se chinuiască, dacă aduc vreo roadă. Prin urmare, înclinările ce le-au avut părinţii în timpul sarcinii, acelea vor fi conducătoare în toată viaţa copilului ce se va naşte. Acum e vremea cea mai scumpă de a îngriji de purtările viitoare ale copilului, căci acum poţi semăna într-înşii înclinările unui sfânt sau apucăturile unui tâlhar. Să se roage părinţii în vremea aceasta, să se împărtăşească cu Sfintele Taine, să petreacă cu dragoste de Dumnezeu; aşa va fi şi în viaţa copilului ce sa va naşte şi nu veţi avea bătaie de cap cu el, că nu crede, că nu ascultă şi umblă după rele. Întors - ştiţi cum e.
Dar şi vremea alăptării trebuie ţinută curată, că încă e legat de mamă şi de purtările ei. Apoi, nu poate rodi copil nou, pentru că nu-şi poate împărţi sângele în 3 părţi şi toate să meargă bine; o parte cu laptele, alta pentru sine şi a 3-a pentru cel de pe cale. Dacă sunt mai deşi decât îngăduie firea rânduiala aceasta, toţi sunt slabi şi nu-s de trai. Dar aici se mai înţelege ceva: că pe măsură ce s-a întărit desfrânarea în mădularele oamenilor, a scăzut şi puterea lor de apărare împotriva bolilor de tot felul, iar căzând în acestea, foarte greu se tămăduiesc, deşi mijloacele de vindecare sunt din ce în ce mai bune. Orice desfrânare este o putrezire înceată (ca gunoiul care arde) ce scurtează zilele oamenilor.
Luaţi aminte, că pentru osteneala părinţilor, după voia lui Dumnezeu, se rnilostiveşte spre copii şi-i binecuvântează cu daruri, precum însuşi a zis: "până la al miilea neam" pentru cei ce-L iubesc pe El.
din "Pravila albă", Părintele Arsenie Boca
Articol preluat de pe blogul Taina Căsătoriei
13 comentarii
0
11-04-2009, ora 13:53
dr.manu
Nu este medic/terapeut
dr.manu
.sau incercati la rubrica, , psihiatrie, ,
Cabotismul religios nu este indragit de nicio biserica adevarata, cu atat mai putin cand este dedublat de o incultura medicala.
0
11-04-2009, ora 13:54
pasadi97
Nu este medic/terapeut
pasadi97
Ce este telegonia?

Simplist vorbind, dacă o iapă şi o zebră se împerechează, nu rezultă nimic, pentru că genomurile lor sunt incompatibile, dar peste câţiva ani iapa poate naşte mânji vărgaţi. Din punct de vedere al geneticii materialiste este o aberaţie, dar genetica cuantică explică acest lucru. Cromozomii au capacitatea de a memora informaţie nu doar pe cale materială, ci şi pe cale ondulatorie, prin undele emise de molecule şi atomi. În iapă au ajuns spermatozoizii unei zebre, au rămas o vreme acolo, apoi în aparenţă au dispărut. Din punct de vedere al geneticii clasice n-ar trebui să se întâmple nimic, dar nu e aşa. Ei rămân acolo sub formă de unde, de informaţii care rămân în memoria celulelor şi ies la iveală mai târziu.Copil negru dintr-un cuplu de albi Acelaşi lucru se întâmplă în cazul oamenilor. Dacă o femeie albă are o relaţie sexuală cu un negru, iar peste câţiva ani se mărităcu un alb, ea poate naşte un copil negru. Pare ridicol, dar genetica cuantică explică aceasta. Contactele sexuale dezordonate care au loc azi atât de des în lumea întreagă pot da naştere la astfel de cazuri. Dacă o fată are o mulţime de contacte sexuale cu diverşi parteneri şi vrea "să se distreze" până la vreo 30 de ani, apoi poate naşte copii "corciţi", care păstrează moşteniri de la toţi bărbaţii cu care mama a întreţinut relaţii sexuale.Dacă astăzi nu avem copii sănătoşi, este şi o consecinţă a telegoniei. Informaţiile dezordonate introduse în viitoarea mamă o dată cu sperma străină mai devreme sau mai târziu determină zestrea genetică a fătului, care se naşte cu o mulţime de vicii.
1
11-04-2009, ora 19:39
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Telegonia este o teorie halucinanta.Daca ar fi luata in serios ar creea un adevarat haos...Inseminarea artificiala, contraceptia, avortul, si tot ceea este legat de sex intotdeauna a ridicat adrenalina fetelor bisericesti si nu numai.
0
15-07-2009, ora 13:00
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Nimic mai adevarat decat ce a spus preotul Boca in cele de mai sus !
Lipsa de sex in timpul sarcinii si a alaptarii pt. mama are efect direct positiv asupra copilului si in caz contrar efect negativ !
Bineinteles ca oamenii de azi fara credinta si cunoastere rad de astfel de lucruri dar asa este.

Nu numai Arsenie Boca a scris aceste lucruri si mai toti misticii care au vorbit de la Dumnezeu pt. a invata lumea: Jakob Lorber, Swendeborg, Hildegard von Bingen si altii.

Dumnezeu nu e vinovat de nimic, caci el informeaza oamenii, dar cine oare crede in aceste lucruri ????

Mai degraba cred in ceea ce spun oamenii de stiinta ci acest forum este o dovada din plin a nenumatelor boli pe care doctorii NU sunt in stare nici macar sa le amelioreze daramite sa le vindece !

Chiar si in mistica chinezeasca si indiena se stie acest lucru si anume ca excitatiile sexuale si hormonii declansati in timpul actului sexual se transmit de la mama la copil nu numai ca pofte tarzii ci si ca boli directe caci in timpul sarcinii copilul nu creste de la sine asa cum cred oameni de stiinta ci este format cu ajutorul ingerilor care fug imediat de la "constructia copilului" atunci cand femeia intra in "pofte necurate".
Iar fara indrumarea ingerilor copilul se naste cu malformatii...asta este cauza lor in cele mai multe cazuri de fapt !

Caci nimic nu poate creste de la sine si nici plantele nu cresc de la sine asa cum se crede.

Cine doreste copii sanatosi psihic si fizic ar face bine sa respecte acest lucru si cine nu crede sa faca o comparatie intre copiii mamelor evlavioase si ale celor sexualizate si vedea cu usurinta rezultatul !
0
29-01-2010, ora 15:01
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
mai lasati oameni buni prostiile ! voi chiar credeti asa niste aberatii? fiti voi siguri ca si mamele si tatii vostri au continuat sa faca sex cand deja erati conceputi, si toti stramosii vostri la fel.mai ales ca multe femei nu stiu/ stiau cand ramaneau gravide (cunosc un caz in care doamna a aflat ca era gravida in ziua in care a nascut. si mai avea deja 3 copii ). pt oamenii sanatosi si normali, relatia sexuala cu partenerul/ sotul e ca si mancatul, somnul, etc.
nu confundati evlavia cu frigiditatea sau impotenta. sau mai rau, cu perversiunea sexuala...pt cine nu stie si nu a cercetat, a refuzul intr-o relatie liber consimtita este uneori perversiune sexuala. constient sau nu.
0
29-01-2010, ora 15:23
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
credinta in divinitate nu au legatura cu castitatea preotilor catolici nici cu venerarea sutelor de sfinti si nici cu ouale rosii de pasti, indigestiile de craciun sau imbulzeala pt a pune o dorinta langa icoane sau moaste.
a fi credincios cred ca se rezuma la a constientiza ca exista Dumnezeu , a crede in El si la a incerca sa fii un om bun. atat.
in rest. doar misticism, bigotism si frustrari imbracate in cuvinte mestesugite.
0
29-01-2010, ora 15:25
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
corectez : nu are legatura.nu mai vad bine...
0
22-05-2010, ora 14:18
obretin.maria
Nu este medic/terapeut
obretin.maria
slava lui Dumnezeu ca mai exista si minti luminate.!le multumesc lui scarface si lui pasadi97 pentru adevarul care l-au scris pe net.DUMNEZEU SA LE RASPLATEASCA PT. FAPTA LOR BUNA SI SA LE AJUTE SA MAI POSTEZE ADEVARURI DE CREDINTA.DOAMNE AJUTA!
0
17-06-2010, ora 21:42
ADAMONICA
Nu este medic/terapeut
ADAMONICA
ARSENIE BOCA a fost si este un mare sfant!Toate cate le-a zis asa au fost.Cum va explicati ca o femeie care era insarcinata a fost violata, si i s-a facut sila de barbati, iar fiica ei a ajuns lesbiana.Ii este sila de barbati acestei fete.Iar mama ei este fericita sa o vada..lesbiana!Si o intelege..spunand ca nici un barbat nu o va rani vreodata!Amai ramas insarcinata si a doua oara..si s-a intamplat la fel! A nascut inca o fata.lesbiana.Deci..sentimentul mamei s-a transmis nu doar la prima fiica, ci si la cea de-a doua!
Si cazuri mai sunt.destule.Nu e vorba de coincidente absolut deloc!Doamne ajuta si sanatate femeilor insarcinate!D-ZEU SA LE BINECUVINTEZE PE TOATE!
0
13-08-2010, ora 11:14
alinaLeo
Nu este medic/terapeut
alinaLeo
Ce-i asta domle? delir mistic? de ce nu predicati pe un site cu specific religios sau in biserica? pe acest site lumea vrea altfel de sfaturi Sau deschideti un subiect separat pe tema asta si cine e interesat poate sa isi incinte ochii, mintea si sufletul cu binecuvintarile voastre!
0
13-08-2010, ora 11:30
ADAMONICA
Nu este medic/terapeut
ADAMONICA
In caz ca nu ai observat este un topic despre sarcina din punct de vedere religios(e chiar un subiect separat, in caz ca nu ai citit bine).Daca nu te intereseaza, de ce postezi?e un forum unde se discuta liber.Daca subiectul nu te pasioneaza, nu raspunde!Daca tu asta crezi, nu inseamna ca toti trebuie sa credem la fel.Multa sanatate iti doresc!
0
15-08-2015, ora 16:01
analysis
Nu este medic/terapeut
analysis
Wow, ce de nebuni pe aici. Sper totusi ca e o gluma...
1
24-05-2016, ora 19:12
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Vestea unei sarcini e un motiv de bucurie pentru multe cupluri insa restrictiile exagerate in activitatea sexuala pot fi sursa unor conflicte, a unor disfunctii sexuale si pot chiar sa creasca riscul infidelitatii sau al violentei domestice. De multe ori, in primul trimestru de sarcina cuplu se teme de un avort spontan dupa activitatea sexuala iar in trimestrul trei de o nastere prematura.

De fapt, intr-o sarcina sanatoasa (confirmata de medic), mamele ce au avut saptamanal un raport sexual au prezentat chiar o reducere a riscului de nastere prematura. Un risc semnificativ de a declansa nasterea prematura (chiar si intr-o sarcina sanatoasa) apare atunci cand uterul este pregatit pentru nastere, incepand cu saptamana 38.

Dr Rares Ignat
psihosexolog – psihoterapeut de cuplu
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.