Prezervativul - siguranta folosirii lui- ce parere aveti? | Forumul Medical ROmedic

Prezervativul - siguranta folosirii lui- ce parere aveti?

11-04-2008
zsuzsi
Nu este medic/terapeut
zsuzsi
multe studii postate pe net ne ofera detalii despre procentajul de siguranta pe care il confera prezervativul si din pacate marja de eroare a folosirii lui este mare 85-98%? nu vii se pare ca este destul de mare aceasta marja? este marja aceasta data doar ca firmele producatoare sa se apere de eventualele procese care ar putea parea in urma folosirii incorecte a prezervativelor sau chiar asa este? Care este rata reala de protectie impotriva sarcinii in cazul in care prezervativele sunt folosite exact asa cum prescrie manualul de folosire sau reteta acestora din cutie?
ce parere aveti?
2 comentarii
0
13-04-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Corect folosite, eficienta contraceptiva a prezervativelor este de 98 %.
0
18-04-2008, ora 00:00
zsuzsi
Nu este medic/terapeut
zsuzsi
Va multumesc pentru raspuns, m-am documentat si de pe internet, mai mult de pe site-urile specializate, site-uri care au publicate si cercetari stiintifice pe tema sigurantei folosirii prezervativului si intr-adevar 98% /an in cazul folosirii corecte iar cele 2 procente / an sunt cauzate de factori tehnici - adica imperfectiuni ale prezervativelor care pot cauza ruperea sau fisurarea acestora. In cazul in care nici acesti factori de natura tehnica nu au fost neglijati, adica prezervativul nu s-a rupt si nici nu a prezentat vreo fisura deorece dupa actul sexul partenerul meu a verificat prezervativul, mai exista vreo posibilitate in care totusi sa raman gravida? DVS ati avea incredere in utilizarea unui prezervativ? acum am 27 de ani si pana acum nu am folosit decat prezervativul (si coitul intrerupt cu sotul meu) si nu am mai ramas insarcinata niciodata in 11 ani de cand folosesc aceasta metoda de contraceptie. totusi este posibil? multumesc pt amabilitatea dvs de a-mi raspunde.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: