Problema psihica.

03-08-2016
Emanuel29
Nu este medic/terapeut
Emanuel29
Buna ziua.


Am 17 ani si am o stare ciudata, adica am ajuns sa fiu dependent de persoane si prieteni, nu stiu ce sa fac, daca nu vorbesc cu un prieten si nu ies cu el, stau in casa si ma simt singur si ma simt foarte prost fara chef de nimic si parasit. Sa zicem ca ies o zi, a doua zi da aflu ca nu iesim nu stiu ma simt parasit in casa si nu am chef de aproape nimic. Ce sa fac, nu mai suport starea asta de singuratate. Adevarul este ca eu nu sunt singur dar na, nu am mai iesit de 2 zile si sunt intr-o stare asa proasta, n-am iesit pt ca prietenii mei au alte activitati sau treaba cu parintii sau nu stiu.. dar nu am mai avut program si nu am iesit si ma simt singur si parasit in casa. Sper ca intelegeti ce vreau sa spun...
3 comentarii
0
03-08-2016, ora 15:45
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, de fapt nu ai ajuns sa fii dependent, ci ai ramas asa...Nu ai invatat sa fii o persoana autonoma, ceea ce, pe la 17 ani, ar fi cazul... Cumva, in mintea ta, a face ceva este legat doar de altcineva: daca acel "cineva" vine si te stimuleaza, este in regula, daca nu te simti singur si parasit. Controlul propriei vieti nu iti apartine tie ci...altuia.
Situatia este rezolvabila prin a incepe sa faci lucruri singur. Asa cum prietenii tai au activitati ale lor incearca sa-ti faci si tu activitati ale tale: incearca sport la un club, miscare, plimbari, cauta un hobby etc.
Nu trebuie sa vina cineva sa te scoata din casa, poti sa o faci singur, atunci cand celalalt are alte treburi...
0
04-08-2016, ora 16:02
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
Daca e o situatie noua, trebuie evaluat nivelul tau de anxietate de catre un psiholog clinician sau psihoterapeut deoarece poate fi vorba de o tulburare de anxietate.
0
08-08-2016, ora 16:01
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua,

Emanuel29, din descriere ta se pare ca te confrunti cu stari de anxietate de separare. Atunci cand esti singur simti teama, frica, neliniste etc.Aceasta situatie exprima si o stare de dependenta faa de anumite persoane.
Un psiholog te-ar ajuta semnificativ sa treci peste aceste stari, sa-ti reduci considerabil nivelul de anxietate, sa devii mai autonom si mai proactiv.

Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: