Probleme angajare

15-10-2020
ionica18
Nu este medic/terapeut
ionica18
Buna ziua.Am o problema la angajare de la medicina muncii.Medicul de la medicina muncii mi-a solicitat adeverinta de la medicul de familie, care i-am și dus-o.In adeverinta de la medicul scrie așa:Hipertensiune arteriala, propals de valva mitrala și tulburare de personalitate.Medicul de la medicina muncii mi-a spus sa-i aduc de la psihiatru scrisoare medicala (Eu nu am mai facut de un an de zile tratament ).Medicul psihiatru mi-a dat apt pentru angajare.El ma diagnosticat cu tulburare anxioasa si episod depresiv, dar el nu a scris nici un diagnostic pe adeverinta medicala pe care am dus-o la medicina muncii, doar ca sunt apt.Cand am fost la medicina muncii l-am intrebat pe medic daca sunt apt "ea a zis ca da ca pot muncii ", și mi-a dat adeverinta înapoi de la psihiatru înapoi sa o duc la medicul de familie sa imi șteargă diagnosticul de tulburare de personalitate din evidența.Mi-a spus doar sa fac tratament pentru tensiune (deși eu nu făcusem niciodata).Problema este ca adeverinta am dus-o ieri și actele de angajare le-am dus tot ieri.Cea de la resurse umane mi-a spus că până nu primeste rezultatul de la medicina muncii nu pot sa semnez contractul.Am mai lucrat și la alte locuri de munca (medicina muncii fiind aceeiasi, doar ca nu ma trimis niciodată la psihiatru sa aduc adeverinta de la psihiatru cum că sunt apt, doar ca inainte era alt medic ).Oare sa nu imi dea apt si să mă fi mințit în fața.Un email nu cred ca ar dura prea mult sa-l trimita la angajator.Ce as putea face ?!
2 comentarii
1
16-10-2020, ora 04:03
Cristi1999
Nu este medic/terapeut
Cristi1999
Nu te a mintit in fata. Data ti a zis sa continui tratamentul pentru antihipertensiv inseamna ca ai hipertensiune.
Poate de aia nu poti lucra
2
17-10-2020, ora 11:17
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Ceva nu se leaga in povestea ta. Diagnosticul de tulburare de personalitate odata pus, nu are cum sa fie sters, pentru ca tulburarile de personalitate nu se vindeca. Psihologul de psihologia muncii iti da apt/inapt pt angajare. Medicul de medicina muncii are sigur o colaborare cu un astfel de psiholog: de ce nu te-a trimis sa faci evaluarea psihologica? Si psihiatrul si psihologul clinician pun psihodiagnostic, deci tie iti trebuie (având in vedere tulburarea de personalitate din istoric) o evaluare clinica complexa, facuta de un psiholog clinician, cu raport psihologic si apoi de un referat medical de la psihiatru, din care sa reiasa daca ai cu adevarat acel diagnostic, sau altele. Abia dupa aceea poti solicita evaluare psihologica de psihologia muncii si una medicala de medicina muncii. Eu asa am procedat cand am mai avut astfel de solicitari. Si astfel, s-a putut angaja acea persoana, chiar avand tulburari de personalitate. Acum depinde ce tip de tulburari ai, ce alte diagnostice psihiatrice (inteleg ca depresie si anxietate - e important de facut un diagnostic diferential "de care depresie si de care tulburare anxioasa?". Si daca psihodiagnosticul tau final nu interfereaza major cu activitatea pe care o vei avea de desfasurat la locul de munca, in functie de manifestarile pe care le ai. Daca ai dificultati de concentrare, tulburari de comportament, etc. Toate astea se iau in calcul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul