Probleme cu dantura

02-07-2008
marilena dumitru
Nu este medic/terapeut
marilena dumitru
Am un baietel de 5 ani si jumatate. De cateva zile am observat ca i se misca un dinte. Pana acum nu i-a cazut nici unul. Dar cand m-am uitat mai atent am observat ca, desi nu i se misca foarte tare si deci nu este chiar de scos, celalalt este crescut deja pe interior. Si este crescut putin si cel de langa el desi acela nici nu se misca. Este vorba despre cei doi dinti de jos, din fata. Din ce cauza cresc cei noi fara ca aceia vechi sa cada sau macar sa se miste? Daca ii cresc un pic strambi este posibil sa se mai indrepte pe parcurs sau numai cu aparat dentar?
Va rog frumos sa imi raspundeti si sa imi dati un sfat daca stiti. Va multumesc.
4 comentarii
0
18-08-2008, ora 00:00
monelu
Nu este medic/terapeut
monelu
Draga Marilena,

ceea ce i se intampla baietelului tau se intalneste destul de frecvent in zilele noastre. Nu trebuie sa te sperii, trebuie doar sa consulti un medic stomatolog care cu o anestezie minima (daca e cazul) va extrage acei dintisori de lapte. In nici un caz sa nu ii extragi tu! Astfel se va creea loc pentru dintii definitivi ca acestia sa erupa normal. Poate ca nici nu va mai fi nevoie de aparat dentar, dintii putand sa migreze singuri pe pozitia lor, sau impinsi cu limba. Oricum asta va aprecia mai bine medicul (care at fi bine sa fie pedodont sau orodont) in urma mai multot vizite. In perioada eruptiei la copii vizitele la medic se fac o data la 4 luni! Sau chiar mai des daca apar complicatii.
In mod normal dintii din fata de jos sunt primii pe care copilul ii schimba, la varsta de 6 ani. Deci la 5 ani jumate e ceva obisnuit astazi, caci copii sunt deja mult mai precoce.

Multa sanatate,
Dr. Monica Orgovan, medic stomatolog.
0
20-08-2008, ora 00:00
marilena dumitru
Nu este medic/terapeut
marilena dumitru
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Intre timp am fost la medicul stomatolog si i-a extras cei doi dintisori de lapte. Dintisorii noi au mai crescut si aproape ca au ajuns pe pozitia lor.Medicul m-a asigurat ca in nici un caz nu va fi nevoie de aparat dentar. Mi-a recomandat sa merg in fiecare luna cu baietelul la control.
0
02-07-2009, ora 14:21
nycole89
Nu este medic/terapeut
nycole89
am 20 d ani...si am dintii din fatza sus strambi..knd eram mica mi-a crescut un dinte peste dintele de lapte care trebuia sa cada dar am fost pana la urma la dentist sa mi-l scoata, fapt c a modificat cresterea corecta a celorlalti 2 dinti... si din diverse motive nu am putut face nimic atunci pt a-mi corecta aceasta problema.as dori sa stiu daca s mai poate face ceva acum deoarece aceasta problema ma stanjeneste ft tare..intrucat mi-e rusine chiar si sa zambesc..un medic stomatolog mi-a zis k una din solutii ar fi aparatul dentar dar va dura ft mult...sau sa-mi imbrace cei 2 dinti in portelan dar nici asa nu vor fi perfect drepti...si am inteles k ar costa ft mult dar nu stiu exact cat...va rog sa ma sfatuiti c ar trebui sa fac, dak s poate rezolva aceasta problema cat mai rpd...
0
03-07-2009, ora 15:53
monelu
Nu este medic/terapeut
monelu
Nycole problema ta se poate rezolva cu succes (chiar si la aceasta varsta) cu ajutorul unui aparat dentar. Trebuie sa consulti un medic ortodont bun (de unde esti?) si el iti va oferi cea mai buna solutie pt tine. S-ar putea sa fie nevoie de extractia premolarilor pt a incadra bine dintii frontali, sau f bine s-ar putea sa fie de ajuns doar aplicarea aparatului. Durata de purtare a acestuia variaza de la caz la caz, cel mai bine va putea aprecia acest lucru medicul ortodont. Si ce daca trebuie purtat 1 an? Stii cate modele noi au aparut? Se fac acum si transparente si colorate, chiar am observat ca adolescentele cer acest gen de aparate si cand de fapt nu e nevoie de ele. Lucru pe care nu il recomand! O sa fie putin ciudat la inceput, dar te obisnuiesti. Dor dintii si asta este adevarat, dar o sa te obisnuiesti sa mananci cu el pana la urma. Costurile sunt relativ mari, cam de la 400 E... si activarile la care va trebui sa mergi periodic costa, dar merita. Se pot obtine rezultate fff bune. Imbracatul eu nu ti-l recomand! Probabil ca medicul la care ai fost s-ar bucura sa ti-i imbrace ca se castiga bine din asta, iar la ortodontie probabil nu se pricepe, dar ar fi pacat sa sacrifici dinti buni care vin slefuiti si nici estetica obtinuta pana la urma nu e garantata. In zona frontala e destul de dificil de realizat o lucrare care sa arate natural (sa nu fie dintii prea mari sau de alta culoare, sa se adapteze perfect) si cu atat mai mult daca dintii tai sunt strambi. Eu as opta pt aparat sau i-as lasa asa.
Sper ca am reusit sa iti fiu de folos,
daca mai ai si alte intrebari te rog sa mi le adresezi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: