probleme cu gatul

283 comentarii 1 2 ..... 6789 10 Înainte ›
0
25-09-2011, ora 22:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ai probleme gastrice care influenteaza si faringele
incepe cu gastrologia
0
26-09-2011, ora 09:53
daniela1973
Nu este medic/terapeut
daniela1973
Si cum as pute-a rezolva aceasta problema??
1
12-10-2011, ora 00:47
pushi
Nu este medic/terapeut
pushi
Buna seara d-le doctor. Sotul meu la anumite perioade de timp se ineaca cu saliva. Isi revine foarte greu, se chinuie sa traga aer in piept apoi tuseste foarte mult pana isi revine.Cu cativa ani in urma cand s-a inecat a cazut din picioare si din fericire si-a revenit singur. Vreau sa specific ca este hipertensiv ( ia medicamente ptr asta ). Asteptam un sfat de la dumneavoastra ptr ca problema aceasta ne sperie si mi-e teama ca la o alta situatie asemanatoare sa nu-si poata reveni. Va multumesc anticipat.
0
12-10-2011, ora 07:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 trebuie facute investigatii la cardiologie.. cu ecografie a inimii ( exista cazuri cand inima sau aorta apasa pe trahee si duc la asa simptome
2 trebuie facut investigatii la Pneumoftizio cu bronhoscopie.. de vazut ce probleme are pe trahehe si bronhii
3. trebuie de facut investigatie la gatrologie, fiindca un reflux gastroesofagian duce la iritatia faringelui si formarea unor mucozitati vascoase.
cititi pe internet despre produsele alimentare care produc MUCUS si le excludeti din aliemnetie
desemenea exclus mancare acra, bauturi acidulate, fructe citrice.. Mesele cate putin mai dese si cina nu mai tarziu de 19.00
0
12-10-2011, ora 18:37
pushi
Nu este medic/terapeut
pushi
Va multumesc frumos, am sa va urmez sfatul.
0
14-10-2011, ora 09:33
Nicu_26
Nu este medic/terapeut
Nicu_26
Buna ziua! Tocmai am observat ca baiatul meu are omusorul lipit de palat in partea stinga. Are aproape 6 ani si a mai avut o mica problema asemanatoare, ma refer aici la membrane nedezlipite complet dupa nastere. De exemplu, canalul lacrimal i-a fost infundat pe partea stinga din nastere si l-am dus la un medic pe la un an si i l-a desfundat cu o sonda. De asemenea, pleoapele ochiului sting sint o idee mai inchise (apropiate) decit la ochiul drept. Se poate observa mai bine cind e obosit. Nu are probleme cu vorbirea, dar mai face rosu in git din cind in cind. V-as ruga daca se poate sa-mi spuneti daca e nevoie de operatie pentru corectarea omusorului si care ar fi eventualele riscuri probleme daca ramine asa. De asemenea, aveti idee ce anume a putut sa provoace aceste probleme in primul rind? De exemplu vreo vitamina lipsa in timpul sarcinii...? Eu si sotia sintem sanatosi, totusi sotia a avut niste fluctuatii de tensiune in timpul sarcinii (tensiune ridicata la un moment dat). Va multumesc si imi cer scuze pentru postarea lunga.
0
16-10-2011, ora 20:34
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
genetica este o problema care depaseste posibilitatea nostra de intelegere
Este o problema congenitala si trebuei sa va bucurati ca sunt numai aceste schimbari minore..
Omusorul trebuie lasat in pace.. nu influenteaza cu nimic deglutitia si vorbirea
0
17-10-2011, ora 07:24
Nicu_26
Nu este medic/terapeut
Nicu_26
Va multumesc pentru raspuns! Din fericire se pare ca omusorul nu era prins acolo ci doar "parcat" in urma unei mici infectii (rosu in git). M-am uitat cu o lanterna si i-am spus sa inghita de mai multe ori si sa vorbeasca si pina la urma am vazut cum omusorul revine in centru.
0
17-11-2011, ora 21:48
iNDEX
Nu este medic/terapeut
iNDEX
Buna Ziua/Buna seara. Domnule Doctor. Am o Problema. am 14 Ani.si..de 2 luni.A inceput sami pocneasca gatul.cand inghit.nu stiu ce am.dar cand stau intins pe pat si ridic capul in sus.imi pocneste tare cand inghit.daca stau pe o parte.numai pocneste.si mi se usuca gura cand respir pe gura.cand respir pe nas.nu am nimic.nu stiu ce am.dar..as face orice sa scap.numai suport.Multumesc de intelegere
0
18-11-2011, ora 07:26
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
sunt 2 probleme
1 Gastrica.. cu reflux gastroesofagian
necesita consult la gastrologie + regim foarte strict fara bauturi acidulate, fara fructe citrice fara muraturi, otet
2 pocnitul e de la cartilajul laringian.. NU e o problema.. e doar o faza de crestere
0
10-03-2012, ora 01:11
ct75urs
Nu este medic/terapeut
ct75urs
Buna dimineata ! Domnule DOCTOR sunt disperat !!! de doi ani ma chinuie un nod in gat. Doar la inghitirea salivei si dispare atunci cand sunt culcat pe o parte sau pe alta. Daca stau cu fata in sus il simt !!! nu ma doare dar citeodata cand intorc capul ma jeneaza (este localizat in spatele omuletului), exact ca o flegma din aia de dimineata si nu pot sa scap de ia. Toata ziua HORCAI si scuip numai flegme de parca as fuma ca spartu (nu fumez). Am fost diagnosticat cu ESOFAGITA DE REFLUX ( A ) si iau dimineata si seara EMANERA 20 mg. cu 30 min. inainte de masa. Tin regim nu mananc fructe fac sala in fiecare seara. In noiembrie am facut operatie de, DEVIATIE DE SEPT, ca nu respir pe nas de mic copil, acum vad si eu cum e sa dormi cu gura inchisa. Credeam ca asta e motivul dar... nu am scapat de nod, nu ma lasa deloc si cateodata e mai accentuat altadata e mai vaga senzatia dar e tot timpul acolo. Tin sa va spun ca am fost la cel putin 15 doctori ORL (constanta) si... nimic, analize, 3 endoscopii... de doi ani ma chinui si ami afecteaza starea psihica RAU ( mama mea a decedat din cauza unui cancer la esofag de la o banala durere in gat la care toti doctorii i.au spus ca nu are nimic si cand UNUL MAI INTELIGENT A DESCOPERITTTT... a fost prea tarziu ). Ami intelegeti acum nelinistea in care traiesc de DOI ani ? Cel mai accentuata senzatie de nod o am in pozitia sezut ! Eu respir acum pe nas dar tot nu e complet desfundat si totusi acest nod este ca si cum ai inghiti cu narile infundate, am senzatia ca ceva este in continuare infundat pe undeva pe acolo. acum cateva zile am remarcat ca si daca inghit in sec, fara saliva, nodul ala tot il simt.
0
10-03-2012, ora 01:19
ct75urs
Nu este medic/terapeut
ct75urs
NU STIU CE SA MAI FAC. Caut raspunsuri pe internet, peste tot, intreb pe toata lumea. Cica ar fi de la esofagita dar mie mi se pune cateodata um nod in capul pieptului cand mananc ce nu trebuie si stiu ca e de la esofagita dar nodul asta e diferit, e o flegma ceva. Am luat si ACC 200 de 3 ori pe zi, TANTUM V. DEGEABAAAA, mai de mult am avut candida dar am tratato si am scapat dar limba tot alba e. Nu stiu ce sa mai zic si ce sa fac sa scap de nodu asta nenorocit. MA SCUZATI, AM SCRIS CAM MULT DAR NU STIU UNDE SA MA MAI DUC va multumesc pentru rabdare si va rog sa ma ajutati si pe mine
0
10-03-2012, ora 08:46
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. trebuie sa intelegi ca ai o problema gastrica care te impune sa tii regim alimentar toata viata
NU... acidulate, sucuri, fructe citrice, bors, muraturi, otet.s.a mancare acra
repeti consult la gastrologie de cate ori e nevoie
2. tratament local cum am mai scris pe forum
inhalatii, gargara, aromoterapie
3. cumperi faringo-spray cate 2 puf. de mai mukte ori pe zi
4 valeriana tab sau tinctura pranz, seara si la colcare...pana dispare senzatia de nod... si scazi treptat doza... ramai numai la culcare sau la nevoie.
0
11-03-2012, ora 13:31
ct75urs
Nu este medic/terapeut
ct75urs
Va multumesc mult pentru raspuns. Eu tin regim, am avut la un moment dat 125 KG dar acum am 100. Regimul ptr. acid gastric al tin dar primordial este sa scap de nodul asta din gat, sa nu ma mai deranjeze. Inca o data mi de multumiri si sper sa functioneze valeriana asta. PS. Azi dimineata cand am scuipat mi.au iesit din gat ca doua bucatele de alune (credeam ca sunt), dar cand am sfaramat una intre degete era galbena si urat mirositoare ??? DUMNEZEU mai stie
0
11-03-2012, ora 17:49
mariusica2012
Nu este medic/terapeut
mariusica2012
Buna ziua domnule doctor,

Am 33 ani, si de 2 ani si jumatate am capatat o sensibilitate foarte mare la gat. Cand mamanc ceva doar putin rece sau respir aer rece se umfla ceva in partea dreapta(se simte la palpare).Nu sunt altfel de probleme. Nu expectoratii, nu febra, nimic. E doar o usoara durere in zona umflata. Am fost la multi medici alopati si nealopati, am incercat tot felul de terapii si nimic.

Nu fumez, beau alcool destul de putin, si nu am probleme cu stomacul de care sa stiu. Ce pot sa mai mentionez(desi poate nu are legatura) e ca tot acum 2 ani si jumatate am inceput sa am o sensibilitate asemanatoare(la frig) in zona inghinala. Mai exact, cand sunt cu picioarele pe ceva putin rece, simt intepaturi in toata zona, si in testicule si uneori si in interiorul abdomenului.

De atunci am inceput sa am grija sa nu intru in contact cu rece, incat la momentul curent tot ce beau si mananc trebuie sa fie putin caldut. Aerul rece nu il pot evita insa. Ma ingrijoreaza faptul ca dureaza de ceva timp si pare sa nu mai treaca.

As fi foarte recunoscator daca m-ati ajuta cu un sfat.

Va multumesc,
Marius
0
11-03-2012, ora 17:51
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pot fi din criptele amigdalelor
faceti cateva poze cu gatul si atasatile pe adresa mea pe hotmail
orlpascani.ro
0
28-03-2012, ora 09:56
ct75urs
Nu este medic/terapeut
ct75urs
Buna ziua ! Iar va deranjez cu problemele mele legate de nodul acesta blestemat. Am fost la control ORL la o clinica din constanta unde o data pe saptamana consulta un domn doctor din Bucuresti si mi.a spus ca as avea o RINITA ALERGICA si mi-a dat un pulverizator nazal care se numeste AVAMYS un puf dimineata unu seara, in fiecare nara. Problema este ca de cate ori imi suflu nasul si scuip, mai ales dimineata cand ne curatam bine toate caile, scuip si niste urme de sange prin saliva aia care la mine tot timpul e vascoasa si tot ceva sange iese si pe nas cand il suflu (nu cantitate, doar niste pete asa mici ) ??? In cursul zilei, si mai putin, dar tot iese ceva. Va rog, ce poate fi ca tre sa astept iar pana vine doc. de la buc. si programare trei saptamani si.. greu tare ca la noi la constanta cu doctorii... MULTUMESC ANTICIPAT
0
28-03-2012, ora 18:59
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
este vorba de onfragilitate capilara.
liosa de vit c si rutina
mancati ficat de vita, salate, ceai de macas
tab. tarosin 2 la 8 ore
0
08-06-2012, ora 01:29
madidragoianu
Nu este medic/terapeut
madidragoianu
Buna seara domnule doctor Flueraru Valeriu
Am 35 ani sunt din Craiova De 2 sapatamanai am inceput sa am usoare problene cu gatul.Am amigdalele scoase de 10 ani.Am inceput sa tusesc sec pana imi ieseu ochii din cap.am luat in prima faza amoxicilina si florisept.
Nu mi-a cedat ci doar usor ameliorat.Am mers la ORL si mi-a dat fromilid 500 la 12 ore aeris, si nazomer..mia spus ca am faringele iritat, si rinita alergica, mucoasa nazala uscata.Ma doara gatul foarte rau in dreapta si nu imi cedeaza deloc la antibiotic.Nu pot dormi noaptea.am senzatia de gura uscata nas uscat gatul este foarte uscat si ma doare cand inghit.Mentionez ca nu fumez si nu lucrez in mediu cu praf.Va rog din suflet dati-mi un sfat ce sa iau sa imi calmeze macar durerea. Poate exagereza dar simnt ca e mai mult decat o viroza respiratorie.Nu am facut febra nu am alte simptome nasul nu se infunda, sinusurile nu dor nu doare capul.Doar durere si ucaciune in gat ca atunci cand aerul dintr-o camera e exagerat de uscat.
0
09-06-2012, ora 22:10
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
simptomele dvs. sunt caracteristice unui faringe iiritat din cauza refluxului gastric sau alimentelor iritante
sunt multe postari p forum cu sfaturi pe aceasta problema
faceti neaparat un consult la gastrologie
0
19-06-2012, ora 10:43
tatiana 08
Nu este medic/terapeut
tatiana 08
Buna ziua domnul doctor !!!!

Va rog frumos un raspuns, , , , de aproape o luna simt in zona amigdalelor o durere surda care se duce spre ureche, care trece e la sine si la un pic de curent sau alimente reci revine, precizez fara febra sau alte simptome. Am 32 de ani,

Am fost la ORL si doamna mi-a dat sa fac o hemograma, aslo. proteina C, fibrinogen, vsh, si exudat pt streptococ si fungi. Analizele au iesit in limite normale iar la exudat absent streptococ si fungi.

Dna m-a mai consultat o data si mi-a zis ca am amigdalita pultacee - puroi la amigadale, si mi-a dat sa iau; Avelox 1 pe zi care este un antibiotic ff puternic, nistatin, eurespal, nasonex, flonidan, decasept. Dna doctor m-ia zis ca daca nu-mi trece cu acest tratamnent voi face o cura cu penicilina, si daca nici cu asata nu se vad rezultate amigdalele trebuie scoase.

Ce parere aveti de acest tratament si ce este aceasta amigdalita pultacee de nu se poate trata si altfel decit chirurgical. Eu nu vreau sa-mi scot amigdalele. Poate imi recomandati Dvs si alt ceva decit tratamente clasice, ma refer la cele alternative de ex, sa zic naturiste.

Va multumesc anticipat sa astept un raspuns!!!!
0
19-06-2012, ora 12:29
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. nu cred ca e vorba e amigdalita pultacee si cred ca tratamentul este exagerat in acest caz
2 faci cateva poze cu amigdalele si le atasezi pe mail
0
19-06-2012, ora 13:36
tatiana 08
Nu este medic/terapeut
tatiana 08
Va multumesc pt raspuns, cind ajung acasa sper sa pot sa fac pozele si sa vi le trimit.

Dar deocamdata sunt nesigura ce sa fac, sa iau acest antibiotic Avelox??? Tratamentul mi-a fost prescris de azi.
0
19-06-2012, ora 21:11
Linda29
Nu este medic/terapeut
Linda29
Buna ziua, am 32 de ani si foarte des racesc, cand este frig racelile sunt mai grave in sensul ca trebuie sa stau in casa pe foaie de boala, dar si cand nu este f frig afara tot timpul racesc: ma doare gatul, tusesc, cateodata imi curg si ochii, nasul. Racesc chiar si vara in canicula cand este curent sau sufla un pic vantul si de la aerul conditionat, nu pot sa mananc sau sa beau nici la temperatura camerei ci numai incalzit, altfel racesc avand simptomele descrise mai sus. Aproape ca nu este zi in care sa nu ma doara gatul sau sa nu tusesc. Iau raceala f usor si de la altii. Am fost la ORL la o doctorita, dar a zis ca nu poate sa ma ajute, nu stie ce sa-mi zica sa fac in afara de vitamina C. De ferit ma feresc tot timpul cat pot., dar aerul rece de ex. nu pot sa-l evit, sau curentul daca sunt multe persoane in incapere, desi imi pun si vata in ureche, nu ma prea ajuta. Vitamine am luat si picaturi Beres 6 luni dar nu m-au ajutat. Analizele de sange pe care le-am facut sunt bune.
Va rog sa ma ajutati ce as putea sa fac sa nu mai fiu atat de sensibila. Va multumesc.
0
19-06-2012, ora 22:55
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ce probleme gastrice ai.
ce regim alimentar ai
0
20-06-2012, ora 15:21
dei dei
Nu este medic/terapeut
dei dei
dureri in gat si nas uscat infundatBuna ziua, am si eu o problema de 4 ani cu gatul, cam de atunci frecventez la medicul orl-ist, amigdala dreapta colecteaza incontinu un lichid galben urat mirositor, am faringita cronica ma ustura gatul incontinu si mai si ragusesc din cand in cand, am si sinuzita maxilara dreapta, am facut exudate faringiene dar nu iese decat candida, care imi dispare si imi reapare nu pot scapa de ea.am facut si endoscopie din care reiese ca am reflux biliar.Acum sase zile au inceput sa ma doara amigdalele f rau si am fost la Dr orl si am inceput tratament cu penicilina si gentamicina la 12 ore, dupa doua zile amigdalele nu m-au mai durut, dar am simtit ca incepe sa ma usture nasul si gatul pana jos la baza gatului si am ragusit putin, din nas imi curge ceva incolor f vascos si tusec cu foarte putine expectoratii dar din gat le simt, la plamani am fost si sunt curati, inainte am si fumat cativa ani dar nu eram fumatoare inraita.ieri am fost inapoi la DR orl si sa uitat cu oglinda la laringe dar a spus ca nu e rosu deloc.Cu toate astea adunate am inceput sa imi fie frica de un cancer la gat, daca ar fii s-ar vedea cand sa uitat cu oglinda?precizez ca am 28 de ani.Va multumesc.
0
20-06-2012, ora 20:34
Linda29
Nu este medic/terapeut
Linda29
Ma doare cateodata stomacul pentru care iau ranitidina, si in alte locuri in zona abdomenului ma mai doare, iau cateodata triferment. Regimul alimentar cred ca este normal, mananc si fructe si legume.
0
20-06-2012, ora 22:10
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
linda. tratamentul luat ocazional e gresit
trebuie sa faci consult si investigatii la gastrologie, de acolo si restul problemelor
0
20-06-2012, ora 22:13
dei dei
Nu este medic/terapeut
dei dei
Domnu doctor va rog daca se poate un raspuns.
0
20-06-2012, ora 22:15
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
dei dei
pentru amigdalita cronuca cu cazeum care o ai rezolvarea e simpla, daca tratamentul nu a dat randament in acesti ani trebuie operate clasic sau facut reducerea lor in volum cu radiofrecventa
cat despre secretiile din gat si schimbarea vocii e din cauza refluxului gastri
gasesti aici foarte multe sfaturi desore regimul alimentar corect si tratamentul local orl cu inhalatii, aerosoli, gargara, aromoterapie
Adaugă un comentariu / răspuns
283 comentarii 1 2 ..... 6789 10 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.