Probleme cu tensiunea arterială?

27-04-2022
Giorgo17
Nu este medic/terapeut
Giorgo17
Am 26 de ani si am înălțime de 1.80 si aproape 100kg.
Sufar de anixietate mai probabil cred că sufăr de anixietate generalizată fără un diagnostic clar de la un speicalist in domeniul acesta, deocamdată.
Tensiunea arterială mă cam neliniștește.
De exemplu astăzi dimineața după ce m-am trezit mi-am luat tensiunea in pat și aveam 13 cu 7-max 8 dupa 12, 8 cu 7- max 8 aia mică.fără ca sa fac efort mult astăzi pe parcursul zilei am mai măsurat tensiunea si am văzut 14-15 si 16 după ce am urcat doar câteva trepte venind de la baie.in general am văzut diferite valori și nimic constant să zic așa dar undeva pe la 13.5 14 și 15 se învârte tensiunea mea.vãzand aceste numere zilele astea m-am oprit si de la a face sport in special cu greutăți.
Să menționez că ultima dată la medicul de familie am avut tensiunea arterială 15 și la analizele de sânge am avut colesterol mare 240 cam așa ceva țin minte.
In general pot spune ca ma simțeam bine in ultima perioadă dar acum după ce am pus mâna pe aparatul de măsurat tensiune arteriala mi-a dat buna dispoziție peste cap și asta se întâmplă mai mereu.
Acum probabil îmi veți spune să merg la un cardiolog si știu că trebuie dar mă stresează destul chestia asta știind că nu voi fi relaxat deloc.
Să menționez din nou că in ultima perioadă din senin aud un țiuit in urechi care nu ține mult max 2 secunde.cicã asta ar indica că tensiunea este mare dar la efort sau la sport nu am pățit asta niciodată.
Acum eu mă întreb dacă am ajuns 16 tensiunea doar de la niște trepte, atunci când făceam sport câte o oră, două cu greutăți ce tensiune aveam 25?
Aștept o părere sau un sfat, mulțumesc.
1 comentarii
0
27-04-2022, ora 23:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tensiunea se ia la jumatate de ora dupa ce faceti efort.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectul magneziului asupra tensiunii arteriale (meta-analiză)
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Cum alegi un tensiometru electronic?
  • Tensiunea arterială înregistrează un declin cu 14-18 ani înainte de finalul vieții
  • Topul greșelilor unui hipertensiv
  • Tensiunea arterială „normală” a femeilor, mai mică decât cea a bărbaților
  •