Probleme gingivale in urma unui tratament stomatologic

15-04-2022
Carla3
Nu este medic/terapeut
Carla3
Buna. Am urgent nevoie de o parere.
Un medic dentist mi-a facut 2 detartraje la diferenta de 3 luni si a folosit benzi abrazive pentru a curata intre dintii de jos din fata. Pe scurt, am ramas cu dintii distantati si cu fisuri pe doi dintre ei.

Am fost la alta clinica si mi s-a confirmat ca nu era necesar sa se faca detartrajul asa des si asa dur, si mi s-a facut desensibilizare. Medicul a aplicat un fel de gel alb galbui pe dintii de jos afectati, si a tinut lampa deasupra. Am simtit instant ca ma ustura/arde gingia, iar medicul a zis ca e de la lampa.

Cand am ajuns acasa am vazut ca gingiile mele sunt umflate/imflamate, de-a lungul marginii gingiei intre gingie si dinte se vede o linie fina neagra si parca gingiile nu mai sunt fixate pe dinti (parca sunt putin desprinse de dinti, iar gingia din spate e uscata, o simt uscata la limba). Mentionez ca ieri gingiile mele erau roz si sanatoase.

Imi poate spune cineva va rog ce ar putea fi si cum pot trata asta?

Multumesc.
1 comentarii
0
19-03-2023, ora 10:53
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

din descrierea dvs, pare că ați dezvoltat o inflamație gingivală după desensibilizarea dentară. Acest lucru se poate întâmpla, deoarece procesul de desensibilizare poate provoca o iritare temporară a gingiilor.

Linia neagră pe care o observați poate fi o acumulare de placa bacteriana sau tartru, care poate duce la gingivita sau parodontita, dacă nu este tratată. Dacă gingiile tale nu se simt fixate pe dinți, ar putea fi un semn de recesiune gingivală sau parodontită avansată. Recesiunea gingivală este o afecțiune în care gingia se retrage dinții, expunând astfel rădăcinile acestora.

Pentru a trata inflamația gingivală, este important să aveți o igienă orală riguroasă, care să includă periajul regulat al dinților, folosirea aței dentare și clătirea cu apă de gură antiseptică. Puteți folosi comprese reci sau aplicarea de gheață pe zona inflamată pentru a reduce inflamația și durerea.

Este important să consultați medicul dentist pentru a determina dacă există alte probleme gingivale și pentru a primi un tratament adecvat. În funcție de cauză, medicul dentist poate prescrie antibiotice, îndepărtarea plăcii bacteriene și tartrului, sau poate recomanda o intervenție chirurgicală pentru tratarea recesiunii gingivale sau parodontitei avansate.

În concluzie, recomandarea este să consultați un medic dentist pentru a identifica cauza inflamației gingivale și pentru a primi un tratament adecvat.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Zâmbim împreună cu Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: