Probleme tensiune!

12-12-2010
mariusadrian2103
Nu este medic/terapeut
mariusadrian2103
Buna seara. Numele meu este Marius. Am 20 de ani, 105 kg, 1.80 inaltime. De 3 zile iau un tratament (o reteta din strabuni) cu usturoi si alcool de 96 de grade. Inainte de a lua acest tratament aveam tensiunea 13.8 13.7. Acum tensiunea mea este 11.8 11.7 si in jur de 90-112 batai/minut. Ma simt cam ametit, slabit, fara vlaga, imi e somn mai mereu cand incepe sa se termine ziua. Tinand cont de greutatea mea, credeti ca aceasta tensiune este buna? Am aceste simptome din cauza ca organismul trece printr-o schimbare? Se poate vorbii de hipotensiune arteriala? Credeti ca trebuie sa renunt imediat la aceasta reteta? Imi e tare teama sa nu mi se intample ceva..dar imi e si greu sa renunt la acest tratament pt ca am auzit ca e foarte bun. Stiu ca usturoiul scade tensiunea si o aduce la valori normale. Credeti ca tensiunea mea are valori normale dat fiind faptul ca sunt supraponderal poate obez?
3 comentarii
0
13-12-2010, ora 23:27
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Tensiunea dv este foarte buna. Vorbim de hipotensiune numai la valori ale tensiunii sub 80, daca exista simptome. Deci, tensiunea de 11 si ceva e exceptional de buna, iar cea de 13, 7 este si ea satisfacatoare. Prin urmare, parerea mea e ca nu aveti nevoie de nici un tratament pentru tensiune, nici usturoi, nici nimic altceva.

Adevarata dv problema este, insa, obezitatea. La persoane care mai au si alti factori de risc, aceasta poate duce, in timp, la o hipertesniune arteriala reala. Deci, trebuie sa slabiti. Asta inseamna: sport plus dieta. La 20 de ani, in aceasta ordine (cu sportul in prim plan). Dintre sporturi, de cel mai mare ajutor va sunt urmatoarele doua: inotul si.dansul. Acestea pun la lucru toti muschii si nu doar o mica parte a lor. Inotul creste considerabil capacitatea respiratorie, iar dansul este un sport adesea uitat: sportul perfect. Veti vedea uneori boxeri grasi. Ocazional, chiar fotbalisti grasi. Niciodata nu veti vedea un dansator gras.

Succes !
0
14-12-2010, ora 17:32
mariusadrian2103
Nu este medic/terapeut
mariusadrian2103
Va multumesc pentru raspunsuri domnule Dr. Dragomir. Vreau sa va spun ca aceasta tensiune de 11.7 se datoreaza curei cu usturoi care intre timp am renuntat sa o mai iau intrucat ma simteam ametit si fara vlaga, deoarece tensiunea mea scazuse de la 13 la 11 intr-un timp relativ scurt. Si acum mai am aceste simptome de ameteli..dar foarte usoare. Daca d.voastra spuneti ca tensiunea 11.7 e excelenta pentru mine, atunci sper sa fii ramas la valorile astea. Imi puteti lasa va rog o adresa de mail pentru niste eventuale intrebari? Va multumesc si astept raspunsul d.voastra!
0
10-01-2011, ora 19:02
kara97
Nu este medic/terapeut
kara97
Buna seara
Am un frate de 23 ani, 1.70 si 75 kg. Fumeaza din pacate si are un program de somn cam dereglat.
De obicei tensiunea ii ajunge la 13, 14/8 dar a avut si 13/11. Ma ingrijoreaza foarte tare acest lucru. Sa fie ceva grav sau se poate remedia prin tratament? Inca nu am ajuns cu el la un cardiolog dar intentionez sa fac asta cat mai curand.
Multumesc in avans pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectul magneziului asupra tensiunii arteriale (meta-analiză)
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Cum alegi un tensiometru electronic?
  • Tensiunea arterială înregistrează un declin cu 14-18 ani înainte de finalul vieții
  • Topul greșelilor unui hipertensiv
  • Tensiunea arterială „normală” a femeilor, mai mică decât cea a bărbaților
  •