Puls oscilant in timpul zilei.

11-04-2023
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Buna ziua! Numele meu este Maria, am 21 de ani si 53kg, 165cm inaltime. Ma preocupa faptul ca pulsul meu este foarte oscilant in ultima perioada. In general, aveam un puls undeva la 80 de batai/min, tensiune 10/6 (asa o am de obicei). Palpitatii am mai avut, drept pentru care am fost la cardiologie, ekg+eco+test de efort. Teoretic a iesit totul ok, mi-a dat doar magneziu sa iau fara alt tratament si a zis sa fac mai multa miscare. Ce-i drept, miscare nu prea fac, sunt cam sedentara. Am luat magneziu din decembrie, cu puls de 80/min, urcand mai sus doar la efort, dar se regla imediat ce stateam jos.
Totusi, in ultima saptamana am avut pulsul undeva la 60-70 batai/min, total neobsinuit pentru mine. Tin sa mentionez ca nu am luat magneziu in saptamana asta. Totusi, in ultimele 2 zile mi se pare ca oscileaza pulsul meu. Am avut si palpitatii din nou, am avut pulsul chiar si 135 batai/min fara sa fac efort, doar ma ridicasem din pat si am mers la bucatarie sa fac o cafea si sa incalzesc mancare. Mi se pare aiurea sa am pulsul asa mare la un efort asa mic si fara sa se regleze cand stau jos, scazuse doar la 100 si ceva. Apoi, am mai avut un moment cand eram pe marginea patului si ma machiam, undeva la 105/min l -am avut si am vrut sa vad daca scade cand ma intind, ceea ce s-a intamplat. Pur si simplu m-am lasat pe spate si a scazut la 80… mi se pare prea oscilant in timpul unei zile sa fie asa. Si simt foarte tare inima cum bate cand este asa de mare pulsul si mi se face frica si ma ingrijorez (eu avand probleme si cu anxietatea). Am facut nenumarate ekg-uri din iarna si pana acum, am fost pe la urgente, la un alt cardiolog in afara de cel din decembrie care doar mi-a zis ca am prolaps de valva mitrala cu recurgitare(nu mi a dat tratament).
Eu ma mai confrunt si cu dureri in piept, intepaturi, junghiuri tot cam de cateva luni si nu stiu ce sa mai fac pentru ca ma gandesc ca daca era de la inima aflam pana acum fin cate investigatii am facut. Am mai avut si ameteli uneori la efort nu asa mare si ma face sa cred ca tot de la inima este.
Analizele de sange au iesit bine, doar o lipsa de D3.. mi-am facut din nou programare la cardiolog pentru investigatii poate mai amanuntite pentru ca ma sperie acest puls oscilant. Se mai confrunta cineva cu asa ceva?
4 comentarii
0
11-04-2023, ora 21:51
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Am uitat sa mentionez ca ma confrunt si cu extrasistole zilnic, cate 1-2-3. Tot din decembrie de cand am inceput sa dezvolt anxietate.
0
12-04-2023, ora 07:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. In lipsa unui alt diagnostic pulsul marit poate fi somatizare de anxietate. Fa orientativ un test de anxietate online.
0
12-04-2023, ora 14:22
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Pai anxietate am, stiu sigur. Si da, tratament refuz sa iau pentru ca nu sunt de acord cu el si cu reactiile adverse pe care le da. Ma intereseza sa stiu daca mai este cineva cu simptomele acestea si sa vad daca chiar sunt de la anxietate sau de la inima. Uneori imi vine greu sa cred ca pot sa fie de la anxietate.. se simt intens si urat si le am in momente random..
0
13-04-2023, ora 02:27
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Se cheama tahicardie ortostatica neadecvata, sau POTS in engleza.

Cel mai bine se diagnosticheaza cu testul de masa inclinata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cât e bine să fie frecvența cardiacă?
  • Gravitate COVID - la ce saturație în oxigen mergem la spital?
  •