Purpura vasculara... la cat timp trece?

21-11-2008
Theo N
Nu este medic/terapeut
Theo N
De aproape 2 luni mi-au aparut niste pete rosii pe membrele inferioare si in jurul cotului care s-au dovedit a fi purpura vasculara...
Am fost internata pt analize si am inceput un tratament cu cortizon (Medrol)...Au disparut incet pentru ca mai apoi sa recidiveze si mai puternic...Am mai fost internata de doua ori intre timp si am facut perfuzii cu Medrol si cu Vessel Due.dar fara niciun rezultat deoarece petele continua sa apara si sa dispara...
As vrea sa stiu cat timp ar mai putea sa continue tot asa?.Analizele au iesit in general bune...La cele imunologice au iesit niste anticorpi antinucleari pozitivi...Ar putea aceasta sa fie o cauza?.
Va rog sa ma ajutati si pe mine.Eu sunt in clasa a 12- a si in momentul de fata sunt stresata din aceasta cauza...Nu mai suport sa vad petele pe picioarele mele...
9 comentarii
0
22-11-2008, ora 10:27
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ce fel de purpura vasculara ai ? la varsta ta mai frecvente sunt doua :purpura trombocitopenica idiopatica cu numar scazut de trombocite si purpura reumatoida Henoch -Schonlein cu numarul de trombocite in limite normale.
0
22-11-2008, ora 19:10
Theo N
Nu este medic/terapeut
Theo N
La primele analize trombocitele erau 281000 mm si mi s-a spus ca purpura e de natura idiopatica..la cel de-al doilea set de analize au iesit scazute..circa 139000..si apoi la cel de-al treilea set de analize au iesit 160000...in limita valorilor normale...In momentul de fata diagnosticul este de boala nediferentiata de tesut conjunctiv purpura recidivanta...
Puteti sa-mi spuneti mai multe?
0
23-11-2008, ora 08:42
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ai cumva si hemoragii genitale in afara ciclului, hemoragii gingivale [de ex. la simplul periaj al dintilor ], sau iti curge din senin sange din nas? Daca nu, ai o purpura vasculara simpla.Trebuie sa te feresti de infectii [ sa ai o igiena buna si sa te imbraci adecvat anotimpului ], nu trebuie sa consumi aspirina.Majoritatea formelor de purpura au o vindecare cam in 1-8 saptamani, rar in 4-5 luni [ dar in orice caz, in mai, putin de un an ].Recaderile, reaparitia bolii e rara, dar posibila.Deci prognosticul este in general favorabil. boala avand o tendinta de vindecare in circa 3 ani.Doar 20% din cazuri se cronicizeaza, atunci cand simptomatologia persista peste 6 luni.Boala trebuie urmarita anual prin analize.Cat timp ai hemoragii trebuie sa stai linistita la pat, in casa; cat timp iei Medrol trebuie sa nu mananci sarat si sa te alimentezi bine, cu regim hiperproteic.Ai grija sa te feresti de traumatisme de orice fel; nu ai voie de vaccinari si ia cat mai putine medicamente in afara celor dictate de medic.Si in forma cronica de boala poti desfasura activitati cotidiene normale, cu conditia evitarii sporturilor si a miscarilor violente.Fii atenta, iti spun din nou, e foarte important pentru tine sa micsorezi cat se poate riscul de traumatisme la domiciliu.Pe viitor ai grija la alegerea partenerului, sa fie un individ calm, linistit, si la alegerea meseriei.Numai bine!
0
23-11-2008, ora 16:34
Theo N
Nu este medic/terapeut
Theo N
Hemoragii la periajul dintilor nu am, nici in afara ciclului.dar de catva timp tot am nasul infundat...si de 3 ori mi-a curs putin sange pt ca am suflat prea tare..dar in rest nu-mi curge din senin...Mi s-a dat sa iau Xyzal...poate este o alergie sau cine stie.
In cazul meu au trecut deja 8 saptamani de vindecare...sa speram ca nu dureaza mai mult de un an pt ca nu suport chestia asta...Stiu ca starea sufleteasca este foarte importanta in momentul de fata dar eu pur si simplu am fost marcata, mai ales cand mi-a erupt brusc..Pe parcurs ar mai putea sa apara?...De-a lungul anilor?
Cand va referiti la stat in casa, la pat va referiti la petele de pe picioare sau in perioada hemoragiei lunare?...Mi s-a recomandat repaus si incerc cat mai mult sa respect acest lucru dar trebuie sa merg la scoala pt ca sunt in cl a 12 a.Am ajuns sa merg cu taxiul in fiecare zi...Ceea ce nu prea imi place...vreau sa pot sa ma misc ca inainte..dar inteleg ca trebuie sa am rabdare...
Mersul si statul in picioare duc la aparitia lor nu?..Adica sunt si acestea niste cauze acum cand boala este in desfasurare nu?...Acum mi-e si frica sa mai merg ca sa nu mai imi apara altele.
Prin traumatisme la domiciliu la ce va referiti?.La efort?.Stiu ca alegerea meseriei va fi foarte importanta pt ca va trebui sa nu fac efort nu?

Sa stiti ca va multumesc foarte mult pentru sfaturile pe care mi le-ati dat...si sper sa trec cat mai repede peste aceastaa faza...pt ca imi este foarte greu deocamdata sa nu mai pot face lucrurile de dinainte...
Multumesc si sper sa mai imi dati cateva sfaturi daca acestea ma exista...
0
29-06-2009, ora 22:50
fulgdenea
Nu este medic/terapeut
fulgdenea
BUna va rog sa ma ajutati daca stiti ceva despre asta. Fac tratament de 5 zile pentru infectie urinara si iau CUMINOl. Nu am citit prospectul si am vazut ca nu aveam voie sa ma expun la soare. Am fost la plaja si a2-a zi am vazut ca am multe pete mici punctulete rosii pe picioare in interior si in spatele genunchiului dar nu ma mananca nu le simt... Va rog sa imi spuneti daca este ceva grav sau doar o reactie alergica de la medicament. Ca avea la reactii adverse purpra vasculara fotosensibilizare si uritcarie. Multumesc.
0
21-01-2011, ora 19:58
AlexandruEugen
Nu este medic/terapeut
AlexandruEugen
Buna ziua!
Tatal meu are 74 de ani si pana acum nu a avut nici o problema medicala, insa anul trecut in iarna i-au aparut ceva pete pe picioare. In urma analizelor a fost diagnosticat ca avand purpura.
Petele au disparut in vara si au recidivat in aceasta iarna, cu o intensitate mai mare. Petele au aparut si pe spate si maini, asociate cu mancarimi.
Diagnosticul este: purpura eczematida.
Nivelul trombocitelor este in limite normale 309.

Urmeaza un tratament riguros alimentar, alaturi de medicamente si creme pentru corp.

Nici un medic dintre cei consultati pana acum nu i-a spus care este cauza acestei boli si in cat timp se poate vindeca.
Acestea sunt si intrebarile mele pentru dumneavoastra.

Va multumesc!
0
05-09-2011, ora 10:13
xxlanita
Nu este medic/terapeut
xxlanita
Am probleme cu glezna stanga pe care mi-au aparut pete rosii, purpura, care imi dau o senzatie de arsura si greutate, mi se umfla glezna.Trebuie sa specific ca am fractura de femur stang, deschisa, supraetajata din anul 1990.Imi place miscarea, asa ca merg la sala de multi ani dar zilele trecute am avut probleme cu glezna.Nu stiu ce sa fac, cum sa procedez sa rezolv problema cu petele rosii, cred ca este o problema de circulatie periferica.Ce ma sfatuiti sa fac, mai pot face fitness?Exista vreun tratament pentru problema mea?
0
22-10-2019, ora 23:35
Filip sema
Nu este medic/terapeut
Filip sema
Buna ziua, am fetita de 8 ani, iar de aproape o lună de zile.. ma tot chinui prin spitale cu internări, as vrea sa stiu, cât timp se manifesta acesta boala si cate decaderi poate avea , a fost internată de 2 ori la iași și o data la bacău, a fost diagnosticata cu purpură si helicobacter pylor , chiar sunt diperata, acum ia aprut iarasi acele bubite mici si rosii la picioare si incheieturile de la maini, va rog si cu regimu, dacă îmi puteți zice câte ceva, pt ca la iași mi sa zis ca nu are voie la multe alimente. iar la bacău i sa dat altfel de regim. As dori sa mai stiu de cât timp este repausul la pat ?, pt ca fetita nu poate merge la scoala. Dacă poate merge pe jos? ( in picioare ) si cât timp sa stea doar la pat ?, va rog din suflet sa ma ajutati !!!, nu mai am nici lacrimi sa mai plâng, când o vad cat sufera, vrea sa se joace si sa mănânce câte ceva. Va multumesc din suflet
0
29-10-2019, ora 12:55
Filip sema
Nu este medic/terapeut
Filip sema
Buna ziua, am fetița de 8 ani, a fost diagnosticata cu purpură Henoch-Schönlein, si helicobacter pylori avut 3 decaderi iar aseară a mai avut una, am internato din nou azi de dimineață sunt foarte disperată, nu a făcut efort fizic, nu stiu de câte ori poate avea aceste decaderi, si ce ar trebui o sa fac, totul e doar într-o lună de zile. Dacă ma puteți ajuta cu un sfat sau ce ar trebui sa fac. Va multumesc din suflet.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pete rosii pe piele - primul ajutor
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  • Microbiomul pielii rămâne stabil în timp, în ciuda unor variații externe
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  •