Relatia probleme inima-tensiune

06-02-2013
pacientipo
Nu este medic/terapeut
pacientipo
este posibil sa am probleme cu inima chiar daca tensiunea si pulsul sunt normale ?sau este posibil ca cineva sa aiba infarct/pre-infarct fara durere si sa aiba tensiunea/pulsul normale(in jur de 12-13/puls 70-80) ?

am fost diagnosticat cu distonie neurovegetativa/atacuri de panica..insa am fost avertizat de un medic de faptul ca acest diagnostic este un diagnostic de excludere...adica trebuie luat in considerare doar dupa ce s-au facut toate controalele..

eu am facut control la inima acum 3 sapt(ekg-vreo 3+ecocardio) insa de vreo 5 zile am unele momente cand simt ca nu pot sa respir si imi apare cate o palpitatie foarte puternica...insa cand imi iau tensiunea/pulsul..sunt normale..12.5-13.5 max
iar pulsul 70-94 max...

mai mentionez ca am si niste dureri in piept..ba in stanga..ba in dreapta..ba langa gat...durerea tine cam 10-20 sec insa e destul de intensa...
4 comentarii
0
06-02-2013, ora 12:04
AngiKpp
Nu este medic/terapeut
AngiKpp
Acestea sunt simptome clare de distonie nv.Stai linistit ca nu ai cum sa faci infarct daca aveai vreo modificare se vedea la ekg si la eco, tensiunea e de aviator si ritmul iti dai seama ca oscileaza in decursul unei zile (cand te agiti sau la efort creste, cand te linistesti scade ) cel mai bine ar fi sa te gandesti mai putin sau deloc la aceste chestii si sa iti ocupi timpul si mintea cu altceva. Daca iti analizezi starea in liniste si iti dai seama care sunt conditiile de aparite vei face un prim pas important...incearca!!! Incearca pentru calmare niste preparate din plante si fi optimist...gandirea pozitiva ajuta foarte mult...iti spun din proprie experienta pt ca si eu am trecut prin ce treci tu !!!
0
06-02-2013, ora 12:15
pacientipo
Nu este medic/terapeut
pacientipo
da..pai de asta mi se pare ciudat..ca eu ma simt rau si simt ca nu pot sa respir+dureriile in piept in conditiile in care tensiunea ramane normala..
0
06-02-2013, ora 16:49
AngiKpp
Nu este medic/terapeut
AngiKpp
Dragul meu una e sa nu poti efectiv sa repriri si alta e sa simti ca nu poti respira(ai impresia ca nu respiri dar respiri), eu cred ca faci atacuri de panica nu mai cauta boala in absenta ei!!!
0
21-08-2014, ora 11:31
alexeii10
Nu este medic/terapeut
alexeii10
Pacientipo as vrea sa te rog daca imi poti lasa o adresa de mail sau facebook sa vorbim in privat mersi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipertensiunea
  • Hipotensiunea
  • Palpitațiile
  • Efectele stresului asupra sănătății inimii sunt diferite la femei și bărbați
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Efectul magneziului asupra tensiunii arteriale (meta-analiză)
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  •