Relatie cu o femeie proaspat divortata

29-08-2019
geru_adrian
Nu este medic/terapeut
geru_adrian
Buna ziua si multumesc pentru accept in comunitate
Trec printr-o situatia sa zicem destul de complicata si poate ciudata.Anu trecut prin octombrie am inceput sa ma apropii de o femeie care era maritata, la inceput ne scriam foarte mult pana s-a ajuns sa ne sarutam, si chiar sa facem dragoste. Ea zicea ca nu ii merge casnicia (10 ani ) si poate ar fi cazul sa divorteze.Simteam ca este atrasa de mine, la un moment dat am zis sa ducem lucrurile la normal dar dupa o perioada ea a inceput sa imi scrie si din nou am inceput sa ne intalnim, sa mai facem dragoste ultima data acuma 3 saptamani Totul bine si frumos. Acuma 2 saptamani mi-a zis gata divorteaza si dintr-o data si-a schimbat atitudinea fata de mine, a devenit foarte rece, foarte trista. A zis ca trebuie sa facem o pauza, ca vrea sa-si revina, ca e un soc pentru ea divortul. S-a schimbat total.
As vrea sa stiu cum sa gestionez situatia. Daca ati putea sa ma ajutati cu niste sfaturi?
Cred ca este normal sa aiba aceasta stare.Dar as vrea sa stiu cum sa reactionez? sa ii las libertatea sa fie linistita? sau sa o mai caut din cand in cand?
va multumesc mult
9 comentarii
1
29-08-2019, ora 17:36
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă a fost atrasă de tine, înseamnă că ceva lipsea în căsnicia ei.
Divorțul e o perioadă grea, indiferent care au fost relațiile. Poți să-i spui că vei fi alături de ea când are nevoie, dar nu încerca să o presezi. E bine să știe că are în tine un sprijin, dar las-o pe ea să aleagă când are nevoie. O perioadă poate fi stresantă pentru ea, poate avea nevoie să se vindece după o căsătorie eșuată, poate manifesta neîncredere în relație cu orice bărbat, nu numai cu tine, are nevoie să se regăsească, să știe clar ce face cu viața ei mai departe. Dacă o iubești, las-o pe ea să vină spre tine, nu fă altceva decât s-o susții când simți că nu mai poate.
0
03-09-2019, ora 11:09
geru_adrian
Nu este medic/terapeut
geru_adrian
Buna ziua
multumesc pentru sfat
O sa incerc sa fac asa. Desi imi e dor de ea...
0
03-09-2019, ora 16:48
geru_adrian
Nu este medic/terapeut
geru_adrian
Totusi ne-am mai intalnit, Si mi-a zis ca nu are rost sa o mai astept pana isi revine ea. Ca e mai bine sa-mi vad de viata mea, sa gasesc pe altcineva.
Dar totusi imi zice sa ca se mai gandeste la mine.
Nici nu stiu ce sa mai cred. Nu inteleg cum sa dispara brusc sentimentele la o persoana. Stiu ca deobcei femeie pastreaza mai mult amintirile placute.Si eu chiar am fost atent cu ea.
1
08-09-2019, ora 14:46
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Așa cum ți-a spus se poate ca pentru ea divorțul să fie un șoc și simte nevoia să fie singură pentru a reuși să ia cele mai bune decizii. Poate vrea să te protejeze până se termină divorțul, pentru că în perioada divorțului orice persoană devine mai fragilă și poate face greșeli care n-ar dori să umbrească momentele voastre plăcute de până acum.
1
11-09-2019, ora 17:05
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Poate fi si ca urmare a faptului ca incearca sa vada daca nu mai e ceva de salvat in casnicia ei.
Presupunerile noastre insa oricum nu sunt prea relevante. Mai bine iti vezi de viata ta.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
0
27-11-2020, ora 12:08
geru_adrian
Nu este medic/terapeut
geru_adrian
Buna ziua, dupa 1 an si ceva
multumesc de sfaturi

De fapt am aflat care a fost cauza, ea intre timp a cunoscut pe cineva, si ma aburea pe mine ca " se simte naspa, sufera dupa divort, care are o stare aiurea etc" I-am zis apoi, as fi preferat sa-mi zica diret adevarul, nu sa ma minta asa ( Dar nu pot s-o condam chiar ca a mintit, pentru ca ii era greu sa recunoasca, se gandea ca voi suferi).Recunosc ca vina este si a mea, pentru ca eu tot o presam cu mesaje, insistam cu intalniri.
Dupa cateva luni de discutii putin mai aprinse, ne-am blocat peste tot.mi-a vazut de viata mea, am si cunoscut pe cineva..si timp de 7 luni nu am mai vorbit deloc.
Dar...acuma 2 luni conjuctura a facut sa ne vedem, iar ea m-a deblocat, si intr-o seara tarziu mi-a dat mesaj ca e la mine in fata si vrea sa vorbim.
Apoi am inceput sa ne vedem zilele astea, ne-am sarutat, ea a a zis ca ii este dor de mine, o simt ca este atrasa de mine. Mi-a zis doar ca ii este frica sa nu joc teatru si apoi s-o las sa sufere, drept razbunare.
Am decis sa o luam incet sa nu ne grabim, oricum eu nu mai sunt acelasi in limba dupa ea. Incerc sa fiu moderat, desi recunosc ca tin la ea.
Este o greaseala ca am decis impreuna sa incercam
multumesc o zi buna

O zi buna.
0
27-11-2020, ora 13:44
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
De obicei dupa o relatie esuata ti- e teamă de implicare intr- o nouă relație. Se poate ca în momentul în care a simtit ca se îndragosteste din nou, teama ca ar putea sa sufere să o faca sa bată in retragere. Dacă totusi s- a intors inseamnă ca s- a vindecat de cealaltă relatie si- si doreste să fiti impreună. Incearca sa nu o dezamagesti, pentru că daca e alaturi de tine inseamna că a realizat că ești diferit de celalt.
0
27-11-2020, ora 14:31
geru_adrian
Nu este medic/terapeut
geru_adrian
ok multumesc.
Nu vreau s-o dezamagesc, eu incerc sa ma comport cat mai bine, nu o presez, nu o sufoc, nu ii scriu sau din ora in ora, nu ne vedem zilnic. Sper ca pana la urma sa fie totul ok. Desi cateoda simt cand mai scriem cateodata pare putin rece, dar e posibil sa aiba stari emotionale diferite sau "toane". Stiu ca femeile sunt diferite fata de barbati, uneori au asa "toane" fara motiv. De asta nu-i reprosez nimic nu o cert, pana acuma de 2 luni de cand ne vedem nu am avut nici o cearta sau o discutie contradictorie. Incerc sa ma mentin asa.
Sper ca este in regula
multumesc inca odata
0
08-12-2020, ora 01:20
PLM(plecat la morga/munca/mare/ma.ta/)
Nu este medic/terapeut
PLM(plecat la morga/munca/mare/ma.ta/)
Da încearcă sa te prefaci cât mai bine sau te schimbi tu pt ea pana când frustrarea te va atinge și vei realiza ca mai bine erai tu real de la început, probabil ca asta este motivul pt care toate relațiile sunt false în ziua de azi... toată lumea se preface din dorința de a părea cine nu este.. Când nu mai poate juca rolul bine începe realitatea sa își facă prezenta și se termina urat.. Pacat ca am ajuns niște actori prefăcuți din dorința de a ne da cine nu suntem defapt..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: