Rinita si otita medie seroasa

12-08-2018
Georgianandra
Nu este medic/terapeut
Georgianandra
Bună ziua,

Am o problema de 3 ani incoace, un tinitus permanent in urechea dreapta. De 2 zile ma doare urechea si simt o presiune la nivelul ei, sunt alergica, am probleme de echilibru, ameteli, dureri constante de cap. Am avut o infectie in urma unor tratamente stomatologice si o operatie la gingie, totul arata bine acum dupa o luna de tratamente cu antibiotice. Am facut foarte multe investigatii deoarece starea de sanatate mi-a fost deteriorată. Analizele de sange sunt bune, dopplerul la fel, tensiunea este buna.Am facut inclusiv rmn cranian, angiormn cu subst de contrast, la recomandarea medicilor, in urma carora mi s-a descoperit o formatiune chistica in fosa posterioara si o hipoplazie a sinisului venos sigmoid pe partea dr. Am fost la doi medici renumiti pe neurochirurgie si au spus ca simtomele nu sunt de acolo si ca aceste anomalii nu ma afecteaza nicicum, cu conditia sa merg la 6 luni la rmn si sa tin acestea sub supraveghere.
Am probleme la maxilar pe aceeasi parte cu urechea dureroasa, inclestez gura pe partea dreapta si sufar de bruxism, din cauza ocluziei. Folosesc o gutiera pt asta si merg constant la dentist.
Am facut si investigatii orl, la 2 specialisti, iar amandoi mi-au pus diagnosticul otita medie seroasa cronica si rinita alergica. Unul mi-a dat tratament cu bixtonim xylo si medrol, timp de 5 zile si 5 zile cu parasinus, dupa care m-am simtit rau + un alt spray nazal.parasinus nu am mai luat si nici acel spray. Cel de-al doilea medic mi-a dat un tratament pt tratarea rinitei alergice cu dynamista spray pe care il pulverizez de 2 ori pe zi in ambele nari.( tratamentele de la cei 2 medici nu le-am luat simultan). Acum sunt in a 5-a zi cu dynamista si ma doare urechea constant. Doctorul mi-a spus atunci ca inca nu e cazul de intervenție pt rinita si sa merg peste 3 saptamani la control.
Vreau sa va intreb daca va trebui sa am rabdare ca acest tratament sa isi faca efectul si daca lichidul adunat imi forteaza timpanul incat imi da o stare generala proasta, ameteli si dureri de cap. Ce alte alternative as mai avea? Imi voi putea pierde auzul, tinitusul isi va reveni ori voi ramane cu el toata viata?
2 comentarii
0
12-08-2018, ora 15:21
Georgianandra
Nu este medic/terapeut
Georgianandra
Am varsta de 29 de ani.

Mulțumesc anticipat!
0
15-08-2018, ora 08:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Pe forum gadesti
1.exetcitii de încălzit și masat urechea pe o otita seroasa
2 ca Alergiile se datorează intoxicațiilor pe intestin ficat și trebuie investigate
3.nasul tre sa respire perfect. Gatul sa nu fie iritat de un reflux gastro esofagian.. Doar asa se vindeca oițele seroase
4 sunt multe de corectat.. Și trebuie sa tratați cauzele nu boala în sine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: