Risc de sarcina ?

25-11-2022
nicolasadv
Nu este medic/terapeut
nicolasadv
Buna seara

Am facut sex neprotejat cu partenera mea cam la 5 zile dupa ovulatie fara a ejaculea in ea.
Aceasta are un ciclu aproximativ regulat de 28 zile, fiind unele luni in care ori ii vine mai devreme cu o zi ori ii intarzie cu o zi.
Menstruatia i-a venit pe 05/11/2022, iar la ovulatie a fost undeva pe 17/11/2022. De ce cred ca atunci a fost la ovulatie? pentru ca ea mi-a spus ca prezenta toate semnele care ii sunt specifice ei la ovulatie: dureri de sani, dispozitie generala nu foarte buna si dureri usoare ale corpului.
Credeti ca exista riscul de sarcina ? REPET: nu am ejaculat in ea ci pe corpul ei, iar de la ultimul contact si pana atunci am urinat si m-am si spalat pe penis.
Este adevarat ca ovulul traiesti doar 24 maxim 48 ore, iar daca nu este fecundat este eliminat la urmatoarea menstruatie?
2 comentarii
0
25-11-2022, ora 20:11
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara

Practic fiecare fraza pe care ati scris-o arata cat de putine (spre deloc) cunoasteti despre sarcina.
Indiferent ce s-a intamplat acum este oricum tarziu pentru orice ati mai incerca pentru contraceptie.

Deci:
- dumneavoastra sunteti primul responsabil de fiinta, sanatatea si viitorul dumneavoastra. Daca cedati drepturile acestea unei alte persoane cedati si orice control asupra situatiilor ce pot aparea. Spre exemplu, daca prietena ramane cumva insarcinata si decide sa pastreze copilul ati pus-o, felicitari, sunteti tata! N-aveti grija de pestisorii proprii, la revedere control si decizie!!!
- de cele mai multe ori sexul neprotejat are risc de sarcina
- nicio stare pe care o descrie prietena nu indica exact cand s-a produs ovulatia
- din cauza excitatiei in varful penisului apare un lichid care de cele mai multe ori contine spermatozoizi. Daca acel lichid ajunge, indiferent pe ce cale, in vagin, exista risc de sarcina. Drept care, multi copii poarta porecla ”doar putin varful”, ”am ejaculat afara”, ”lasa ca o scot la timp” etc.
- treaba cu urinatul ca masura contraceptiva este un basm, Mai mult decat atat arata ca n-ati fost eloc atent la biologie, la ora la care s-a predat ”aparatul reproducator”. Ati fi aflat ca traseul spermei este mai lung decat cel al urinei, se suprapun doar pe o anume parte, ceea ce inseamna ca vor ramane intotdeauna spermatozoizi pe traiectorie
etc.etc
Va recomand sa va informati, cu atentie, din surse autorizate, de specialitate, despre sex, sarcina si contraceptie. veti evita astfel situatii neplacute, riscante ca cea de fata.

Nu uitati: Sexul inseamna placere dar inseamna si responsabilitate!
0
25-11-2022, ora 23:21
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
În zilele noastre informația e la îndemâna oricui. Nu numai cărți, dar sunt site-uri medicale, unde nu numai că sunt informații din surse autorizate, dar primiți și răspunsuri la problemele care vă preocupă. Prevenția ne ferește de multe probleme. Un om responsabil se informează înainte, pentru că după ce faptul s-a consumat e mai greu să găsești rezolvare.
Și așa cum v-a spus și colegul meu sexul presupune și responsabilitate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Metoda calendarului
  • Manifestările comportamentale „dictate” de ciclul menstrual
  • Testele de ovulație
  •