Sa fie oare ceva neurologic

09-12-2017
kellerdaniel1733
Nu este medic/terapeut
kellerdaniel1733
De când eram mic, mai exact la vârsta de 4 ani am început să mă legăn intr-un mod obsesiv câte 2 3 ore pe zi.Eram disperat si nu puteam dormii noaptea din cauza agitației pe care o diminuăm numai prin legănat!Părinții mei fiind tot mai îngrijorați au fost cu mine la medic dar medicul mi-a spus că trebuie singur să îmi controlez legănatul.Din nefericire nu am reușit acest lucru decât după vârsta de 10 ani!la școală aveam coltul meu în care mă legănam continuu în pauze i-ar colegii mei mă batjocoreau!Am observat la un moment dat că dacă mă legăn des simt mai puțin nevoia de a mă legănam si viceversa.In prezent îmi petrec timpul liber leganandu-ma fără să simt nevoia.
Este acest legănat un simptom neurologic s-au psihic?
5 comentarii
1
09-12-2017, ora 17:38
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Este important sa intelegi DE CE faci asta, ce stare iti produce si cand apare?
Asa cum il descrii cauzele sunt mai degraba psihice (emotionale) decat neurologice.
Un examen neurologic ar fi indicat pentru a elimina cauzele organice.
Mintea umana nu face nimic fara sens. Este foarte posibil ca leganatul a aparut dintr-o anumita cauza si satisface o anumita nevoie pe care nu vreau sa o indic aici, trebuie sa o afli singur.
Dupa eliminarea cauzelor medicale, dupa examenul neurologic, recomandarea mea este sa mergi la un psiholog cu experienta.
1
09-12-2017, ora 18:28
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Nu este vorba de o afectiune neurologica, caci ar fi de necontrolat, ci nu cu intermitente, pe care dvs le controlati, ci este psihologic. Este un comportament de linistire, probabil, pe care l-ati invatat singur inca din copilarie, si prin care ati obtinut un anumit “beneficiu”, o stare de linistire, de siguranta, de bine, etc. Se poate lucra in psihoterapie, iar hipnoterapia poate fi de ajutor pentru a schimba un astfel de comportament.

Toate cele bune!
0
09-12-2017, ora 19:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Intreaba-l pe medicul tau psihiatru daca nu poate sa iti dea Romparkin pentru leganatul asta.
0
09-12-2017, ora 21:39
kellerdaniel1733
Nu este medic/terapeut
kellerdaniel1733
Va mulțumesc pentru răspunsuri!
Draga Clara, i-au tratament cu romparkin 2 pastile pe zii de la vârsta de 18 ani acuma am 21, eu am si un tremor atunci când mă emotionez sau când depun efort sau când răsfoiesc o carte, eu am avut o perioadă de 2-3 ani de zile în care stăteam câte 8-10 ore la pc, eram afectat în special de tatăl meu care în urma consumului d alcool devenea violent cu mama mea iar eu eram întotdeauna mult mai afectat decât sora mea, tin minte că intro seara când se certau parintii mei mi-a venit un gând în minte cum ca:s-ar putea ca respirația mea dacă nu o controlez să mi se întrerupă si sa ma asfixiez.Am reînceput cu legănatul după ce mi-sa stricat pc si am început să memorez poze cu o actriță frumoasa si sa îmi imaginez în timpul orelor de legănat că este o colega nouă care vine la mine la școală/verisoara mea.cel mai grav este că după un timp simțeam că ea este o prezenta spirituală dincolo de realitatea asta.in prezent mi-o imaginez fiind 100/100 conștient că nu este decât produsul imaginației mele.
1
09-12-2017, ora 22:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Foarte bine ca acum esti constient. Sa iti iei tratamentul cu strictete si incearca sa faci si cateva sedinte de psihoterapie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum se dezvoltă ticurile nervoase?
  •