ticuri nervoase necontrolate, dureri de cap, oboseala constanta si teama

03-10-2012
andradaT
Nu este medic/terapeut
andradaT
buna ziua,
ma numesc andrada si am 21 de ani.
de cateva luni m am mutat cu prietenul meu.
de atunci el s a schimbat radical, calculandu mi fiecare miscare, interzicandu mi sa mi mai vad prietenii (nu direct, ci subtil)
de fiecare data cand ies el are impresia ca l am mintit si defapt nu am fost unde am spus... si imi reproseaza lucrurile astea iar si iar si iar... nu am voie sa imi vizitez parintii caci el crede ca ma duc defapt sa mi vad fostul prieten care locuieste in acel oras... imi umbla prin genti, buzunare, calculator, peste tot... nu am pic de libertate si intimitate.
eu consider ca din aceasta cauza am ajuns sa am ticuri nervoase necontrolate la nivelul capului...care imi provoaca dureri de cap si oboseala constanta. ticurile le fac de 20 ori pe minut cred.
totodata imi este frica de orice... nu mai am puterea sa imi exprim o dorinta, o opinie, fiindu mi frica de reactia lui.
nu este violent, insa cand il deranjeaza ceva intervine o perioada de cateva zile de tensiune, tacere...si priviri in criminatorii...

ce pot face ? va rog, autati ma!
6 comentarii
0
03-10-2012, ora 20:40
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
Simplu!
Lasa-l!
0
03-10-2012, ora 21:51
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Sa-ti vezi de viata TA, FARA el!
iti doresc sa-ti fie bine!
0
04-10-2012, ora 22:57
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna Andrada,
Cum au spus şi ceilalţi, relaţia nu este una tocmai favorabilă, dar pentru asta ar fi de dorit să comunici cu prietenul tău despre reacţiile sale de gelozie şi lipsă de încredere, dacă el ţine la tine, ar trebui să dea dovadă de mai multă flexibilitate.
În mod sigur trăieşti sub stres şi probabil te simţi ameninţată. Ticurile indică acest lucru. Chiar dacă vei renunţa la relaţie, va rămâne o vulnerabilitate psihică pentru reactivitate somatică la stări intense de stres. Recomand intervenţie psihologică. În general terapia prin relaxare te poate ajuta, dacă cunoşti limba engleză pot să-ţi ofer un audiobook.
0
05-10-2012, ora 02:14
andradaT
Nu este medic/terapeut
andradaT
Multumesc pentru raspunsuri. Am incercat sa vorbesc cu prietenul meu...i am explicat starile prin care ma face sa trec si singurele reactii din partea lui au fost revolta ca il invinovatesc de aceste lucruri si sfatul sa "ma duc la nebuni". I am propus sa mergem la un psiholog impreuna si a spus ca este ferm convins ca nu este nimic in neregula cu el si nu are de ce sa faca asta. Cunosc limba engleza, ma bucur ca doriti sa ma ajutati. Am luat hotararea sa inchei aceasta relatie. Cu siguranta voi consulta un psiholog dupa... domnule doctor Nica, profesati in Bucuresti? Multumesc
0
09-10-2012, ora 13:58
dr carlogogorita
Identitate neconfirmată
dr carlogogorita
draga andrada, se pare ca relatia voastra nu se mai bazeaza pe incredere. Acolo unde nu exista incredere exista intrebare ! Schimbarea brusca a prietenului tau are ceva la baza.Adultii comunica intre ei sub doua aspecte si anume verbal si non-verbal. Incearca sa identifici si la voi, la fiecare in parte, pe ce fel de comunicare puneti baza. Este punctul de la care va trebui sa pleci daca vrei sa salvezi cuplul si daca mai exista sentiment si vointa la fiecare dintre voi.
Succes!
0
10-10-2012, ora 10:27
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Andrada, reactiile tale fiziologice la aceasta situatie au depasit de mult faza in care sa iti evaluezi DOAR relatia si sa speri ca se va redresa totul. Te sfatuiesc sa consulti un psiholog pentru a descarca emotiile acumulate, asta pentru sanatatea ta. Nici o relatie nu este mai importanta decat propria sanatate. Dupa care, poate ajungeti si impreuna la un psiholog, pentru terapie de cuplu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • 5 metode de a învinge oboseala
  • Refuzul școlar - fobia școlară
  • Durerea de cap după somn
  • Primul test de screening pentru depistarea oboselii cronice
  • Teama de ace a copiilor ar putea fi influențată de comportamentul părinților
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Tratamentul fobiilor cu o metodă bazată pe inteligența artificială
  • Sportul și psihoterapia ameliorează oboseala pacienților cu cancer
  •