Ticuri motorii

20-06-2016
Denisa38
Nu este medic/terapeut
Denisa38
O sa va povestesc despre copilul meu ca sa va puteti face o parere si sa ma ajutati cu un sfat.A fost nascut la termen, in timpul sarcinii nu a avut traume iar ca boli am avut varicela la 24 saptamani si depistata cu streptococ B in secretia de col, am facut tratamentul corespunzator.S a nascut cu 3.200kg fara probleme.Pe cand avea 2luni a murit tatal meu asa ca eu am avut o trauma.Sotul meu ca sa l potoleasca de plansul cauzat de colici i a pus pe telefon tom si jerry avea undeva la2luni si ne a amuzat ca a inceput sa caste gurita si sa dea din maini rotativ, parea foarte entuziasmat, facea doar cand ii punea tom si jerry.Atunci a aparut prima oara ticul.Acum are 1an si 11luni face la fel, nu l am mai lasat de doua saptamani la tv dar ticul n a disparut.Face si cand fuge..a incercat sotul sa l opreasca sa nu mai faca si strange din pumni si scrasneste, acu in loc de un tic are doua.Nu vorbeste dar comunica daca doreste ceva..ne ia de mana si ne duce la locul respectiv.Am fost la pediatru dupa ce a vazut un filmulet cum face din maini si casca gura, invarte capul ca si cum ar dansa balansand si corpul stanga dreapta, ne a recomandat sa mergem la neuropsihiatru, a zis ca i hiperactiv posibil ADHD.Precizez ca am si o fata de16 ani si ea rotea capul ca si cum ar dansa si balansa corpul stanga dreapta, face si acum dar se controleaza in public Pe perioada ticului par absenti.La baietel mi se pare mai grav ca si casca gura mare pare ca nici nu mai respira.Nici fata n a avut nici o trauma, nimic declansator.Baietelul a stat in fundulet la 7-8luni a mers pe la 1an si 2luni.Nu stiu daca s ticuri sau miscari sterotipe motorii.Nu vreau sa merg la psihiatru.Pot sa i administrez fara recomandare medicala Osteocare sirop sau altceva care l ar putea ajuta sa i dispara /diminueze ticurile.Face mai mult cand e entuziasmat, fericit, nervos sau cand viseaza cu ochii deschisi, rade singur e in lumea lui si se balanseaza, da din maini, casca gura.
4 comentarii
0
20-06-2016, ora 17:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Neuropsihiatru, nu psihiatru.
0
21-06-2016, ora 08:39
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Denisa: avand in vedere ca mai aveti un copil cu aceleasi antecedente, nu ar fi mai simplu sa il duceti pe baiat la un control NPI(neuropsihiatrie infantila)? Cata vreme ati inteles ca e un comportament nefiresc, ati facut un prim pas important. Si siropurile/medicamentele nu se recomanda dupa ureche. De ce sa riscati sanatatea copilului? Ceea ce ati descris nu reprezinta un tic, ci manifestari ale unei tulburari ce trebuie tratate adecvat. Doar dvs puteti decide pt copilul dvs. Sanatate!
0
21-06-2016, ora 15:26
Denisa38
Nu este medic/terapeut
Denisa38
Mulțumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde, stiu ca aveti dreptate dar nu vreau sa merg la neuropsihiatru, nu am curaj.
0
15-07-2016, ora 22:42
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Va inteleg temerile pt ca si eu sunt mama, insa tocmai din acest motiv, as face absolut orice sa-mi stiu copilul sanatos. Dar e alegerea fiecaruia pana la urma si eu nu pot alege in locul dvs. Stiu doar ca uneori, poate fi prea tarziu si regretele din acele momente pot fi tardive. Mergeti macar la un psiholog clinician.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum se dezvoltă ticurile nervoase?
  •