Sarcina sau Dereglare? Ajutor !

14-07-2014
andreb
Nu este medic/terapeut
andreb
Buna ziua, ma numesc Andreea Alexandra si sunt foarte confuza, in legatura cu menstruatia mea.

Luna trecuta, am fost diagnosticata cu fibroza micro chistica, menstruatia fiind in regula 5 zile ca deobicei. Luna aceasta, am avut 3 contacte, toate protejate cu prezervarif verificate, prima oara fara ejaculare, urmatoarele 2 cu ejaculare in afara.

Totodata, am fost de 3 ori la piscina, de 2 ori simtind apa destul de rece, si am fost diagnosticata si cu anxietate, luand Sedatif PC pentru aceasta.

Ultima menstruatie am avut-o in perioada 9-14 Iunie, iar urmatoarea dupa calculele mele trebuia sa apara pe 12 Iulie. Si eu, si prietenul meu suntem destul de ingrijorati intrucat nu stim cauza intarzierii. Ieri, pe 14, in a 2-a zi de intarziere am facut un test surecheck, negativ clar. Azi noapte, m-am trezit cu o durere de sfarcuri si in sanul drept si banui ca sunt dureri pre menstruale. Totodata, din data de 11 am avut mici crampe menstruale, in 12 nimic, iar in 13 si 14 am avut crampe destul de dese insa inca nicio sangerare. Precizez ca deobicei menstruatia e regulata, doar o data mi-a mai intarziat 7 zile, din cauza apei rece de la mare. Tind sa cred ca m-am dereglast doarece merg la sala zilnic, si nu mananc decat rosii, castraveti, branzica, bucati foarte foarte mici de carne si rare, si nimic dupa ora 4, 5 cel tarziu dupa-miaza. Acum de cand simt ca trebuie sa mi vina, am avut si cosuri, si apetit pentru dulciuri mai ridicat, ciocolata mai ales, cum patesc inainte de fiecare menstruatie. Nu am avut greturi, stari de voma, dureri de cap doar o data concomitent cu cele de burta, pofte nu am decat acum pentru dulce, mananc doar strictul necesar, iar sanii nu ii am tari.

Sunt confuza intrucat crampele sunt destul de scurte, iar mensturatia nu si-a facut inca aparitia. Ce ma sfatuiti sa fac? Ma gandeam sa mai incerc un test zilele viitoare si apoi o analiza betaHCG? sau sa astept venirea menstruatiei?

Astept cu interes raspunsurile voastre. :-
3 comentarii
0
14-07-2014, ora 17:59
andreb
Nu este medic/terapeut
andreb
Mentionez de asemenea ca, la diagonisticarea cu mastoza fibrochistica, mi s-a spus ca probabil si ovarele sunt polichistice.
0
14-07-2014, ora 18:38
andreb
Nu este medic/terapeut
andreb
Suntem destul de convinsi ca nu ar trebui sa fie vorba de sarcina dar atunci ce este? si ce putem face?
0
15-07-2014, ora 07:57
andreb
Nu este medic/terapeut
andreb
Ajutati-ma... nici astazi din pacate nu mi a venit menstra.. :(
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Caracteristici ale ciclului menstrual ce ridică semne de întrebare
  • Când menstruația e considerată anormală și ar trebui să te adresezi medicului
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  • Ciclul de două ori pe lună
  •