Ciclul menstrual neregulat, dereglari hormonale

28-11-2022
dianaaa89
Nu este medic/terapeut
dianaaa89
Bună seara, numele meu este Diana și am 19 ani si mi am inceput viata sexuala la 17 ani dar nu este prea activa, este prima oară când fac asta, și imi este puțin rușine..
Anul acesta în aprilie au început să îmi curga in fiecare zi scurgeri maronii, si chiar si sange, dar nu imi venea menstruatia, iar apoi 2 saptamani nu imi mai curgea nimic, apoi iarasi aveam scurgeri de genul, fara menstruatie, mentionez ca eu am menstruatie de la 12-13 ani si mereu a fost neregulata, am fost si la medici, si toti imi spuneau acelasi lucru, ca am ovare polichistice, dereglari hormonale, si ca nu este grav. Anul trecut in aprilie am inceput sa iau anticonceptionale yaz si imi venea menstruatia in fiecare luna si m am inteles foarte bine cu aceste pastilute iar apoi in septembrie le am intrerupt, cateva luni am avut menstruatie normala, apoi anul acesta din februarie iarasi a inceput sa fie neregulata.
Am fost si la ginecolog anul trecut si mi au spus ca totul este ok, am fost si anul acesta pentru a vedea de ce am aceste scurgeri inafara menstruatiei, mi au spus ca am ovare polichistice si ca ar putea fi ceva local, nu stiu ce inseamna asta mai exact, am facut si o analiza pentru aceasta scurgere maronie si nu am niciun fel de infectie. Luna trecuta adica in octombrie am luat pentru 10 zile duphastone pentru a mi veni menstruatia fortat pentru a incepe Yaz ul din nou, dupa ce mi a venit ciclul, nu a curs mult, ci doar jumatate de tampon maxim unul intreg pe zi si a durat 5 zile, si cand aproape imi trecuse, am fost la o cunostiita care avea copilasi mici, si i am tot tinut in brate, ele fiind greute, simteam un disconfort la burtica si o durere, si apoi a inceput sa mi curga iar sange dar mai mult, si cu cheaguri de sange destul de mari, mentionez ca am menstruatie de pe 16 noiembrie si chiar si acum am, si aproape am terminat prima tura de pastile yaz, urmand sa iau iarasi yaz si luna aceasta dar mie inca nu mi a trecut menstrustia. am luat si in greutate cam 10 kilograme din ianuarie pana in aprilie.(70-80)
Anul trecut din aprilie pana in mai, am avut scurgeri maronii si sange, fiind un efect normal a acestor anticonceptionale, iar apoi s a reglat.. mama stie, ii spun totul.. am facut si analize la glanda si nu am nimic
Imi este frica, stau cu panica, nu stiu ce sa mai fac.. mi ar prinde tare bine un sfat. o parere.. plang deoarece nu pot avea o menstruatie normala.. :(
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.