schizofrenie de patru ani

1217 comentarii 1 2 ..... 171819 ..... 40 41 Înainte ›
0
06-01-2011, ora 11:14
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Sa inteleg ca aveti 3 conturi pe acest forum? De ce boala suferiti ? Sper sa nu fie vorba de personalitate multipla :)!
0
06-01-2011, ora 12:40
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@ DrT

Inca o intrebare:Atunci cand aveam halucinatiile o voce imi spunea ca mi-am iesit din minti lafel ca don7frye cand o voce ii spunea ca are schizofrenie...oare asa e cum spunea vocea?ca eu chiar asa simt ca numai am minte, acum numai am nici o voce interioare nici a mea nici altele...
0
06-01-2011, ora 12:52
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Don7Frye: nu exista personalitate multipla, eventual tulburari de personalitate care sunt ale aceleiasi personalitati, doar ca apar senzatii ciudate. Ceea ce spui tu e vorba de tulburare de indentitate multipla.

@Livia: Da, e asa cum spunea vocea deoarece acea voce era un gand de-al tau proiectat pe aria acustica din creier si il auzeai ca o voce distincta.
0
06-01-2011, ora 17:36
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@DrT:

Defapt erau voci exterioare cum ar fi a asistentelor care parca vorbeau de mine si de cazul meu si cand intrebam pe altcineva sa vad daca vorbesc asa cum percep eu, ele defapt vorbeau altceva dar eu percepeam ca si cum mi-ar citi gandurile acele persoane si vorbesc despre mine...Deci daca e asa cum spune vocea inseamna ca mi-am iesit din minti?
0
06-01-2011, ora 19:23
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Livia: nu lua halucinatiile in seama, ele pot spune multe...tu ignora-le.
0
06-01-2011, ora 19:53
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
@Dr T :Mi-a slabit vederea putin. Am unele momente cand vad putin in ceata, O fi de la medicamente? Va amintesc ca iau serdolect + depakine
0
06-01-2011, ora 20:52
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Don7Frye: apar uneori la astfel de medicamente si tulburari de adaptare ale ochiului; in general la inceputul tratamentului; ar fi bine totusi si un control oftalmologic.
0
06-01-2011, ora 21:34
Măcar
Nu este medic/terapeut
Măcar
Dr T, problema nu e atat cine/ cum a tradus; diferente mici pot exista - ele nu sunt relevante. Sensul de baza e acelasi si intr-o varianta si in cealalta - si despre asta e vorba, nu alte povesti.

Biserica protestanta/ neoprotestanta? - am mai spus, nu numele firmei conteaza, conteaza prezenta lui Dumnezeu, care e totul. Si odata descoperita aceasta comoara fara de pret - tu, ca simplu om, nu poti sa nu spui despre ea si acelora pe care ii iubesti/sau care au nevoie neaparat de ajutor. Faci asta pt ca iti pasa de ei, pt ca te doare durerea lor. Insa, ...

Eu nu incerc sa convind pe nimeni, mai putin pe dumneata - care afirmi inexactitati evidente.
Intemeierea Bisericii lui Christos o face Insusi Hrisos prin cei 12 apostoli ai sai. Ei primesc invatatura direct de la Mantuitor, iar puterea propovadurii si sfintirii le este trimisa la 10 zile dupa Inaltarea la cer a - adica in Ziua Cincizecimii, de Rusalii.

Atunci se naste Biserica lui Hristos. Lucrurile acestea au fost duse mai departe pana astazi - BIserica Lui Hristos e una singura - insa alegerea mantuitilor o face Hristos-...

Regret daca am fost perceputa gresit.
Departe de mine orice intentie de indoctrinare. Mi-ar incalzi inima putin, in schimb, daca cineva ar vedea clar - MOTIVATIA din spatele cuvintelor -- in fond, asta e ce conteaza cu adevarat, Dr.T.

Cand s-a initiat to[picul despre credinta crestina "Beneficiile.." - am simtit sustinere din partea unuia sau altuia, totusi, ... in acelasi timp - opozitia a lovit cat a putut, nu atat in ceea ce se spunea, pt ca nu avea de ce - ci, mai ales in autorul topicului, ceea ce...nu ma surprinde...din pacate.

Daca cineva poate lua miezul dintr-o rodie. sa-l ia, si sa arunce samburii...dar sa arunci rodia cu totul...eu zic, ca e un mare pacat.
0
08-01-2011, ora 17:56
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Dr T. am inceput dieta hipocalorica de o saptamana si ma simt excelent. Din ce in ce imi merge parca mai bine. Atat imi este frica cu serdolectul asta. Am facut EKG acum vreo 2 luni jumate in urma si a iesit bine, dar am citit undeva ca unul facea EKG saptamanal de frica sa nu moara subit de la serdolect. E mai periculos serdolectul decat zyprexa in privinta inimii?
0
08-01-2011, ora 18:03
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@don7frye: cam toate antipsihoticele afecteaza inima si ficatul, insa nu luam un medicament pentru efectele sale adverse, ci pentru cel terapeutic; stai linistit ca nu se moare subit de la serdolect, iar daca apar modificari s-ar vedea.
0
08-01-2011, ora 20:29
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu e buna analogia, fiindca la rodii se mananca exact numai semintele din interior !
Cei care au aruncat rodia cu totul sunteti tocmai voi (cei care ati parasit credinta ortodoxa) fiindca v-ati oprit la coaja (forma) si vazand ca e necomestibila ati dat tot fructul deoparte, pe cand boabele valoroase sunt frumos si minunat oranduite si protejate in interior ! Trebuie sa intelegi putin cum e alcatuit fructul ca sa te poti bucura de toate vitaminele si gusturile din el fara sa te murdaresti pe maini ! :)

"Numele firmei " conteaza fiindca cele peste 2.000 de SRL-uri infiintate in ultimii ani vor doar sa ia din "cota de piata" a "firmei" originale oferind tot felul de show-uri cu MC si DJ - "prooroci" si "vorbitori in limbi " straine sau necunoscute, ad-hoc ! Nu e suficient sa te autointitulezi cinci-zecist ( penta-costa ) ca sa ai legatura cu pogorarea Duhului Sfant ! Este suficient sa dati o cautare pe net sa vedeti ce minuni face "duhul" ( de fapt duhurile) la penticostelivii astia ! Mie mi se pare ingrijorator de-a dreptul !
Altii si-au intitulat bisericutele sau adunarile "ale tuturor sfintilor" desi ei nu au nici unul si nici nu-i recunosc pe cei canonizati deja ! Sau vorbesc de sfintire si nu tin nici o zi de post ! Wow !! Foarte tare nu ?!

Daca nu se transmitea credinta de la apostoli prin episcopii, preotii si diaconii hirotoniti de ei si apoi pe linie neintrerupta pana in zilele noastre aceste "firme" nu aveau "obiect de activitate" si nici de unde se rupe, sectiona ! Secta vine de la latinescul "sectus" - a taia, a sectiona, a desparti !

Eu unul intodeauna am condamnat practici sau erezii si am menajat persoanele ! Nu vreau nici sa judec si nici sa martirizez inutil pe cineva !

Numai bine tuturor !
0
08-01-2011, ora 23:23
Măcar
Nu este medic/terapeut
Măcar
da, de la rodie se mananca acele pungi mici rosii cu lichid - raspandinte intr-o masa vascoasa pe care trebuie s-o inlaturi neaparat pt ca nu e buna deloc. E mai putin important aspectul - cred ca ideea s-a putut intelege.

Pt a face lumina cat de cat - ar trebui sa avem in vedere ce inseamna Biserica - in adevarartul sens dorit de Hristos. Ce anume o caracteriza in primul secol al nasterii ei - numita Biserica primara. Ce o tinea unita, functionala - o Biserica in care era prezent Hristos prin Duhul Sfant, oamenii erau vindecati, eliberati...ca pe vremea lui Hristos. Am gasit acel curs numit Istoria Bisericii - are doar 75 pagini - si daca am timp, voi arata pe scurt momentele pricipale ale evolutiei Bisericii Lui Hristos - care nu s-a numit nici Ortodoxa nici altfel -- ci pur si simplu Biserica - care inseaman Trupul lui Hristos, un trup viu functionabil prin madularele sale, care suntem noi, - capul acestui trup fiind Hristos (asta se gaseste in Biblie) Am vazut functionanad astfel de Biserica - din fericire. Insa din pacate, omenii sunt motivul tuturor esecurilor din toate timpurile -mai mult ca oricand, in zilele noastre.

Privind la unii oameni, dezamagiri am intalnit peste tot - dar privind la Hristos si la cei ce-L slujesc cu sinceritate, m-am intarit si am putut merge mai departe.

O descriere a vietii Bisericii primare:

1.Biserica din case - primul nivel al Bisericii - unde se intalneau credinciosii sprijinindu-se in rugaciune, bucurandu-se prin cantari, (cunoscandu-si bucuriile/ problemele, ajutandu-se);

2. Adunarea - se adunau aici mai multe biserici-case, care se intalneau regulat la servicii de inchinare si servicii de invatatura. ( Ex: in ierusalim credinciosii se intalneau si in case, dar si in curtile exterioare ale Templului; In Efes, stim ca se adunau in case, dar si ca au inchiriat Scoala lui Tiran - unde Pavel a putut invatat un grup mai numeros- Fapte 19.)

Pe langa aceste aspecte, Biserica primara se mai caracteriza prin:

a) - profunzimea relatiilor din Biserica - care nu era privita ca o activitate la care sa participi, ci ca o familie din care faci parte; Primii crestini se intalneau ori de cate ori aveau prilejul - Ei se iubeau unii pe altii, fiind adnac implicati unii in viata celorlalti ( Cum spun IIsus " Sa va iubiti cum v-am iubit Eu" )

b) - Bisericile nu erau izolate unle fata de altele - ci, se intalneau pt a cauta impreuna calauzirea la Domnul Isus (Fapte 15); De asemenea se simteau datoare sa-si slujeasca unele altora in mod practic (2 COr. 8, 9)
.

O vedere de ansamblu aspra istoriei Bisericii:

0 -- 600 = Biserica primara
600 -- 1600 = perioada intunecata; Au loc urmari nefaste ale legalizarii crestinismului in timpul lui Constantin cel Mare care proclama toleranta atat pt crestini cat si pt pagani; Biserica creste numeric, dar isi pierde puterea, profunzimea; Are loc moartea Bisericii din case si raspandirea modelului "bazilica" -- modelul ramas pana astazi, cel al cladiriii Bisericilor ortodoxe:

Urmari:

Schimbarea atmosferei Bisericii de la viata degajata, la atmosfera oficiala a constructiei -biserica, care schimba RAPID INTREGUL CONCEPT de biserica.

Biserica din case fusese o Biserica bazata pe relatii. Inainte de Constantin, crestinii considerau biserica ca o partasie a oamenilor ce se incredeau in IIsus.
Dupa Constantin, intalnirile au devenit mult prea oficilaizate, Biserica racindu-se, murind, de fapt.
Tot atunci se accentueaza distinctia dintre cler si laici;

Doar membrii clerului desemnati oficial puteau intra in absida, restul adunarii fiind doar observatori si ascultatori - nu si participanti la viata bisericii.

mai sunt si alte obs - dar e tarziu.

1600 - 2000 = Trezirea Bisericii -- Biserica penticostala de azi - respecta modelul Bisericii primare. Nu se cheama secta - e o greseala din necunoastere.
.

"G.K. Chesterton se referea la America ca fiind "o natiune cu suflet de biserica." Experimentul American de libertate religioasa a produs o natiune care, contrar Europei, a rezistat sa fie total secularizata.
Marea majoritate a Americanilor se identifica ca fiind crestini. Aceasta simpla realitate scoate in evidenta caracterul crestin al acestei natiuni. America nu este crestina prin vreo provizie constitutional sau vreun crez, dar cetatenii ei sunt crestini prin autoafirmare. Evanghelicii seriosi nu o sa supraestimeze caracterul acestei autoafirmari. Pe de alta parte, laicii nu ar trebui sa supraestimeze superficialitatea acestei afirmari.
Este prostesc sa te comporti ca si cand majoritatea Americanilor nu impartasesc aceasta identificare "

Ce veti spune, Domnule Steven, ca, crestinismul american e o secta? pt ca majoritatea crestinilor de acolo nu sunt ortodocsi, ..dar ne putem noi asemana cu ei calitativ?
0
09-01-2011, ora 00:20
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Pai mergeti acolo ! Simplu !
0
09-01-2011, ora 10:15
Măcar
Nu este medic/terapeut
Măcar
Si tara mea nu are nevoie de Dumnezeu, Stevens, mai mult decat realizeaza ea, din pacate... dar, ca intotdeauna de-a lungul vremilor, strecuram tantarul si inghitim camila.in consecinta, avem ce ne-am ales.

Nu vreau sa intru in contradictie cu nimeni - a fost dreptul meu la replica si eram datoare sa arat cum stau lucrurile de fapt; cautarea mea nu afost lipsita de raspuns concret din partea lui Dumnezeu, pt ca a fost o cautare sincera. Dar, deja, vremea este depasita - harul pe sfarsite, cand ai descoperit pe Dumnezeu si adevarata cale - descoperi ca te afli langa haita de lupi gata sa te sfasie. Cu greu...se mai poate birui, frate...(Apocalipsa 22.11)

Sa nu va amagiti ca fiind caldicei, veti putea contrabalansa/ indeparta pericolul care pandeste la usi.e o iluzie.

ASigurati-va bine, inarmati-va ( EFESENI 6:13-17) cat e inca zi - cum spune Iisus - pt ca ziua aceasta de asta ne este data: Vine apoi noaptea si nu mai poti face nimic, nimic.

Boala psihica e semnul cel mai evident al saracirii noastre in plan spiritual - e un semnal de alarma. Pt asta am fost si MAI sunt atat de ingrijorata, e foarte logic ! - Dar atentie, in acelasi timp, slabiciunile/ neputintele noastre ne indica alte rezolvari - Chiar credeti ca o imbatisare sau o noapte de dragoste ar putea rezolva problema?

Sa fim obiectivi. Intr-adevar unele lucruri pot fi ingaduite...motivatia interioara e hotaratoare intotdeauna ; Totusi, vigilenta !
.
inca ceva, daca prin mesajul meu perfect indrepatit incomodez pe cineva.pot pleca in America, desi nu e usor de ajuns acolo...:(; d-le Stevens, asta doriti?
0
09-01-2011, ora 10:19
Măcar
Nu este medic/terapeut
Măcar
Si tara mea... are nevoie de Dumnezeu - Am scris acea negatie pt ca m-AM gandit initial la o interogatie. dar nu e vorba de interogatie, E CHIAR UN IMPERATIV.
0
09-01-2011, ora 14:36
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Aici e vorba de SCHIZOFRENIE. Balivernele si basmele cum sunt Crestinismul si Biserica se pot discua pe privat.
0
09-01-2011, ora 14:40
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Am impresia cu nici nu stiti cum arata o rodie ! Probabil ca vi s-a sugerat si asta la "catehizare" ! Rodia nu are NIMIC vascos in ea ! Deci despre alte subiecte cum ar fi TARA sau BISERICA nici nu mai are rost !

Tara cred ca traieste mult mai bine fara tradatori, deci nu conteaza daca plecati sau ramaneti pt ca oricum sunteti DEZRADACINATI MENTAL, indoctrinati (a se citi indobitociti ) cu idei si materiale venite din america ! Ar fi culmea sa plecati din tara cand americani dezamagiti si in cautarea acelui "ceva" ce le lipsea in tarile lor, au gasit aici "RAIUL" - este chiar titlul unui articol ! Si nu numai americani ci de toate natiile posibile sunt de aceeiasi parere, dar bineinteles ca nu au idei preconcepute sau induse de altii !

Habar nu aveti ce vorbiti, pomeniti de "modelul bazilica" ! Basilica insemna la origine cu totul altceva ! Cand crestinilor li s-a oferit un spatiu oficial pt intalnire si oficierea slujbelor, au avut de ales intre templele existente si alte spatii, iar ei au preferat SALILE DE JUDECATA - BASILICA, pt a nu fi confundati cu paganii ! Bineinteles ca ulterior ei si-au amenajat spatii proprii, potrivite si demne de maretia lui Dumnezeu ! Si protestantii isi fac ditamai mausoleele cand au resurse si ating un anumit numar de credinciosi de la care sa ceara "zeciuiala" ! Iar unii romani sunt atat de sugubeti sau rataciti in privinta asta incat se considera "jecmaniti" cand li se cere o taxa anuala de 15 lei ! :) De multe ori asta e cam singura legatura pe care o mai au cu biserica, e adevarat ! Insa fiecare are timpul sau !
La polul opus sunt insa cei care fac adevarate jertfe personale pt a contribui la ridicare unui lacas de cult ! Numarul de biserici ridicate dupa 90, construite in mare parte din "banul vaduvei", reflecta esenta profund religioasa a acestui popor !
Am spus ca de fapt totul se rezuma la "cota de piata ", adica numarul de adepti ! De aceea sunt multi trimisi sa regurgiteze "poeziile" invatate de la altii pe unde au loc si audienta !

La revedere si un praz verde !
0
09-01-2011, ora 16:57
Măcar
Nu este medic/terapeut
Măcar
:))))))))))))

am mancat o rodie nu demult, pe care am cumparat-o de la piata; cred ca statuse cam mult expusa, ce-i drept; ceea ce trebuie inlaturat se poate chema cum vreti domnia voastra si nu cum doresc eu; cert este ca nu tot ce are in interior se mananca.

Dar nu asta e motivul supararii, mai grav era daca_L tradam pe Dumnezeu si dreapta lui invatatura. Nu era vorba despre tara aici - ati afirmat ca Biserica Apostolica penticostala este o secta - si milioamele de crestini de pe intreg pamantul care nu sunt ortodocsi sunt..la fel? Uimitoare afirmatie...si nu ati luat seama, ceva ce se poate vedea cu ochiul liber, ca sunem plini de pacate pana in ochi - coruptie, minciuna, lacomie - incat nu stiu cine ne-ar mai putea scoate.Tepes poate... E bine sa avem o imagine de ansamblu, intotdeauna - sa putem face o incadrare obiectiva a ceea ce suntem ca popor vis a vis de alte popoare si alte valori. Sa ne credem buricul pamantului...cand in realitate, suntem la coada Europei...

Stevens, sau noua ne plac numai valorile occidentului. Preluam limba, muzica lor superba. chiar numele dvs: Stevens...
Am vrut sa o tai din tara, ce-i drept pt ca nu mai rezistam material, dar multumesc pt calificativ. nu ma vizeaza. ( nu sunt prin nimic tradator)

Iar legat de arhitectura Bisericii - basilica - poate stiti dvs cand s-a instituit acest model de arhitectura? In ce imprejurari?Si in ce fel a contribuit la pastrarea climatului Bisericii primare pt ca asta era ideea.
Insa "Dumnezeu nu locuieste de temple facute de maini omenesti "- F Ap. 17.24. -El e atat de practic si de smerit, incat nu i-a fost jena sa se nasca intr-un grajd de vite...pe paie...Ceea ce spune totul;... cine are urechi.

Eu nu ma supar niciodata, cred ca am mai afirmat asta candva.Sa fii constant in ceea ce afirmi e un lucru extrem de important pt calitatea de om.

Supararea nu vine de la Dumnezeu - imi pare rau.

Numai bine.
0
09-01-2011, ora 20:00
Mirela68
Nu este medic/terapeut
Mirela68
"Boala psihica e semnul cel mai evident al saracirii noastre in plan spiritual - e un semnal de alarma."

Imi pare rau, dar afirmatia dvs. este o ineptie.
Cu exceptiile de rigoare, din punctul meu de vedere, boala psihica este semnul gandirii profunde, revolta fata de nedreptati si refugierea in himere, chinul sufletului ce trece prin incercari prea greu de depasit.
0
09-01-2011, ora 22:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Deci am intuit corect ca "e ceva putred in Danemarca " ! :)

Observ ca de ieri pana astazi v-ati mai "tunat" sau "upgradat" cultul si cu "apostolic" ! E in trend ! Da...si e logic..deci..infiintat la 1600 ati zis..si e apostolic !..Da ! De fapt..ce mai e mia in zilele noastre, nu ?! :))

Cand e sa fugi de cruce vad ca pe voi va deranjeaza boltile sau cupolele bisericii, pe unii compatrioti ii deranjeaza inghesuiala in aceste biserici, sau tavanele prea joase in cele simple, fiindca nu toate parohiile au fonduri pt constructii canonice, sau ca.."de ce nu e cu banci ca la catolici?", daca ar fi banci probabil ca s-ar simti prea captivi, pe femeile mai tinere le cicalesc "babele" ca nu au ceva pe cap, mirosuri, vopsele, parfumuri..etc, samd.. MOTIVE SE GASESC PT ORICE !

"noua ne plac valorile occidentului "..pe care nu le avem as zice eu ! Putem prelua deci : disciplina, perseverenta, tehnologia si cam atat ! Ar fi culmea sa ne invete si cum sa credem desi suntem crestini si probabil..cum sa facem copii ! Nu ?! Sa luam totul, ca noi nu stim ! Dan-dan !
De 2000 de ani si religia s-a invechit ?! Parca reclamati tocmai ca nu mai seamana cu originalul, pe care noi il mostenim chiar din plin si deplin !

Intr-adevar supararea nu e chiar de la Dumnezeu, INSA..minciunile, speculatiile si dezinformarile de unde vin ??

Daca mai aveti intrebari si nelinisti ontologice sau teologice va invit sa le adresati direct preotului din parohia dv, cred s-ar bucura foarte mult si v-ar ajuta si lumina f mult si pe dv ! S-ar putea ca o buna parte din problemele pe care le aveti sa vina tocmai din faptul ca ati parasit prea devreme si in necunostinta de cauza credinta ortodoxa, daca am inteles eu bine, daca nu scuze !
Am cunoscut oameni care vrand sa se indrepte spre credinta au apelat la exact aceeiasi varianta ca dv, crezand ca ortodoxia e doar o superstitie sau ceva, iar ulterior au devenit ultraortodocsi ! Fiti deci cu luare-aminte !
Iar daca aveti intrebari pt mine, folositi mp, ca se supara Dr T pe noi !

Dr T va "apostez" si eu cu o intrebare pt lamurire !
Va simtiti reprezentat de cultul mozaic sau sunteti de religie mozaica ?
Gata ! Las topicul liber pt intrebari si consultatii !

Numai bine si multa sanatate TUTUROR !
0
10-01-2011, ora 01:39
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
"Boala psihica e semnul cel mai evident al saracirii noastre in plan spiritual - e un semnal de alarma." Mai toti bolnavii sunt "intorsi" cu fata spre Dumnezeu. E clar ca e eronat ce spuneti dvs. aici! Boala psihica este mai putin prezenta la cei pragmatici decat la cei visatori. Totusi, mie unul mi se pare o discutie in mare interesanta insa putin cam trenanta. Nu prea se sintentizeaza esentialul in postarile voastre!
0
10-01-2011, ora 12:47
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Am niste intrebari pentru cei bolnavi de schizofrenie (sau alte tulburari din spectrul schizofreniilor) si as dori sa imi spuna cat mai multi:

La ce varsta a debutat boala? (primul episod psihotic)

La primul episod psihotic ati fost internati?

Dupa cat timp de spitalizare au remis simptomele?

Au mai reaparut simptome dupa tratament? sau dupa abandonarea tratamentului?
0
10-01-2011, ora 16:12
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Primul si singurul episod psihotic a aparut la varsta de 24 de ani

Internarea a intervenit la 1 an jumate dupa episodul psihotic, pentru a mi se schimba tratamentul pe serdolect, trebuindu-mi niste analize la inima

In timpul spitalizarii, schimbandumi-se tratamentul, lucrurile s-au inrautatit, probabil ca organismul nu era obisnuit inca cu acest nou medicament si astfel vorbeam mult mai putin si gandeam mai greu decat inaintea spitalizarii, desi pe fisa de externare s-a scris ca am progresat. In spital am stat 12 zile. Dupa 6-7 luni de la spitalizare pot spune ca au remis simptomele, deci dupa 2 ani de la inceperea tratamentului si a episodului psihotic.

Nu, nu a mai aparut nici un simptom in timpul tratamentului (eu facand tratament si acum)
0
10-01-2011, ora 17:24
sourpuss
Nu este medic/terapeut
sourpuss
buna livia...am citit in mare ce ai scris...am 24 d ani si am consumat si eu f mult prafuri legale...dupa aveam niste depresii cumplite, nevoia d a luat neincetat...treceam peste..dar s pare ca nu detot...pot spune ca mi s-au agravat niste depresii, eu asa l numesc...ca niste valuri dce-mi invadau trupul, imi goleau mintea..atacuri de panica, stari ciudate, nu stiu cum sa le numesc...o oboseala psihica, simteam nevoia sa dorm in acel moment, presiune la tample, stari de frica, depersonalizare..in momentele acelea ma simtea o straina, corpul se misca greu, vizualizare diferita, exact ca un val ce-mi invada corpul...ma speriam, uneori urma un atac d panica, duopa care imi reveneam, cu o energie mentala, fizica, buna dispozitie, o stare de fericire.dupa care iar...n-am vrt sa ma duc la doctor, mai rau mi-ar fi facut..am povestit priet aproipiati, toti imi spuneau ca-s obosita psihic..am mers p aceasta idee...am incercat s m relaxez..am luat spirulina, beau ceaiuri e sunatoare si-acum...am vrut sa-mi revin sng, desi erau momente in care imi era extrem d greu..m gandeam doar: sunt obosita, o sa-mi treaca...mi-am facut un prieten, am iesit, am uitat..ce era ciudat insa ca in momentele alea ciudate in care nu m simteam in stare sa gandesc sau dsa fac cv, daca m intreba cnv ceva, reactionam, si uitam p moment..am mers mereu p ideea ca totul sta in puterea mintii...adica uneori medicamentele sau chir si mersul la doctor, un diagnostic pus poate inrautati starea mentala...mi-am jurat ca nu mai consum niciod prafuri, dar dup ce mi-am revenit am luat iar, crezand ca a fost doar un episod urat din viata mea ce nu s va mai repeta...dar n-a fost asa...din cand in cand mai am acele stari ciudate de oboseala, depresii, atacuri de panica, care stiu ca trec, dar ma gandesc mereu ca poate ar treb sa merg la un doctor dar mi-e frica d un diagnostic urat ce ar putea agrava...deci livia, desi nu am toate simptomele tale, te inteleg perfect...iar faptul ca reusesti sa gandesti atat de bn si sa te exprimi, chiar si scris, parerea mea e ca situatia ta nu-i chiar asa rea...tu te-ai panicat p faptul ca nu te mai poti exterioriza, dar asta faci acum...tot tu trebuie sa te ajuti..in timp, incearca sa nu mai acorzi atata imp, p langa tratamentul cu pastile, relaxarea e cea mai imp...poate vb mai multe..sper sa rasp...ai grija d tn..
0
17-01-2011, ora 17:17
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
A murit topicul asta sau ce ?
Am ca un ritual pe care il fac in fiecare zi, de vreo luna jumate cand ma culc: Fac yoga vreo 10 minute, ascult la mp4 player niste chestii de autosugestie, dupa care fac meditatie care consta in alungarea oricarui gand. Ceea ce am observat este ca reuseam sa imi alung gandurile mult mai bine, mult mai repede si sa ajung la o concentrare mult mai buna atunci cand luam Lucetam, acum fiind in perioada de 2 saptamani de pauza. Probabil ca nu spun nimic nou, asta fiind si scopul pastilelor Lucetam sau Piracetam, de a imbunatati functiile cerebrale, insa am vrut doar asa, sa va incurajez sa folositi acest produs, deloc scump, transformarile in timpul folosirii lui fiind notabile!
0
19-01-2011, ora 18:49
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
@Dr T: Daca la un moment dat renunt la pastile, sub supravegherea doctorului bineinteles si am un episod psihotic, o iau de la capat? Adica imi trebuie din nou 2 ani sa recuperez cum mi-a trebuit de la primul episod? Parca nu e cinstit sa fie asa! :D
0
19-01-2011, ora 19:14
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
De preferat este sa functionezi pe dozele minime, dar daca doctorul hotaraste sa incerce sa vada si cum e fara medicamente o poate face; recuperarea nu va fi asa de grea daca apare un episod psihotic si te prezinti imediat la medic...insa eu nu as sfatui asaceva deoarece e pericolul ca fiind psihotic sa nu constientizezi boala si sa nu mai mergi la medic.
0
19-01-2011, ora 21:55
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Cu alte cuvinte is f****pe viata! Scuzati limbajul licentios! Eu speram ca, mai ales datorita faptului ca ma simt atat de bine de o perioada de cateva luni, sa pot renunta la pastile la un moment dat si sa functionez in parametrii absolut normali tot restul vietii fara pericolul de a-mi distruge ficatul si inima. Mai mult, speram ca pe la 35 de ani sa pot emigra din aceasta tara.
"Clara" sau Dana cum ii mai spune a spus ca a renuntat la pastile sub supravegherea dumneavoastra, ce s-a intamplat cu ea intre timp, i-a mai aparut vreun episod psihotic ceva?
0
19-01-2011, ora 23:31
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@don7frye: Cu schizofrenia, cei mai multi specialisti si somitati in domeniu spun ca daca e tratata de la primul episod si acesta tine mai putin de sase luni si nu mai apare altul, atunci dupa 1-2 ani se va incerca scoaterea tratamentului.dar daca schizofrenia a tinut mai mult si au survenit mai multe episoade psihotice, atunci mai mult ca sigur e pe viata. Din pacate raspunsul e afirmativ...schizofrenia e o boala cu o evolutie cronica, insa din fericire poate fi tinuta sub control...iar forma ta nu e una asa grava cum e cea catatonica sau dezorganizata. Faptul ca te simti bine e datorat pastilelor, iar numai cateva luni nu sunt suficiente...in cazul bolilor mentale sunt necesari ani in care sa te simti bine dupa care sa se scoata medicatia.
Trateaza-te si poate pana la 35 de ani (parca acum ai 29) poate o sa iti remita complet si nu va mai fi nevoie de medicatie tot timpul. Insa chiar si cu o asemenea remisiune spectaculoasa, orice factor stresor ar putea readuce boala.
Clara nu m-a ascultat cand i-am spus si telefonic sa isi ia tratamentul ca era deja de rau...ea a renuntat cu mult inainte sa imi spuna mie...si acum e internata de cceva timp lung (cred ca vreo 3 saptamani sau mai mult?) la Psihiatrie la sectia inchisa.
0
20-01-2011, ora 01:30
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Am 26 de ani nu 29. In 9 ani poate ma pun pe roate. Imi pare rau s-aud asa ceva despre Clara. Chiar ma intrebam de ce nu mai posteaza nimic! Daca urma si ea dieta fara gluten si cazeinat poate nu se intampla asta !
Conteaza factorii care au declansat boala ? Adica daca a fost declansata datorita unor substante e posibil sa recuperezi mai bine decat daca e datorata depresiei prelungite sau genetic? Ma gandesc ca daca e eliminata cauza, adica acele substante, e posibil sa fii mai stabil decat ceilalti bolnavi a caror cauza de declansare a episodului psihotic a fost de alta natura!
Imi pare rau ca nu sunt si eu pacientul dumneavoastra si sunt pacientul unui medic indolent si probabil plafonat! Dar macar pot sa va mai intreb una alta prin intermediul acestui forum!
Adaugă un comentariu / răspuns
1217 comentarii 1 2 ..... 171819 ..... 40 41 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul