schizofrenie de patru ani

1217 comentarii 1 2 ..... 161718 ..... 40 41 Înainte ›
0
25-12-2010, ora 23:20
virgula
Nu este medic/terapeut
virgula
Baieti, nu va mai certati. :) Chair in ziua de Craciun ?
0
26-12-2010, ora 00:02
Inbal
Nu este medic/terapeut
Inbal
Buna seara si Craciun bun la toata lumea!
Am intrat sa va felicit pentru forum! Rar mai poti sta pe un forum fara sa citesti ineptii, injurii, ofense de tot felul, postari pe langa subiect samd. Initial am deschis pagina de fata ca sa incerc sa inteleg, post factum, cam ce a fost cu fostul meu sot, bolnav de schizofrenie paranoida.Cand am divortat nu se stia inca de boala, refuza sa mearga la un medic si in casa se comporta bizar, pana intr-atat incat erau zile cand nu vorbea nimic si parca nu ma recunoastea...pana la urma am dezertat, fara niciun fel de opozitie din partea lui, ceea ce mi-a intarit convingerea ca nu exist pentru el. Mult mai tarziu, pastrand oarecum legatura cu el, am aflat ca intre timp avusese o criza, iar sora si cumnatul l-au internat, a urmat un tratament de cateva luni in spital, apoi doar vizite regulate si tratament ambulator. Acum e atat de normal, incat eu nu-l recunosc( ii stiam doar "fata" de bolnav, adica il cunoscusem deja bolnav, chiar daca eu nu stiam). S-a reangajat, duce o viata relativ normala, adica ceea ce intelegem toti prin "normal", cu pb. inerente tuturor.
Daca afectiunea nu ar fi atat de chinuitoare pentru insusi bolnavul, as zice ca ar fi bine sa fie cat mai multi schizofrenici in lume...inca o data, va felicit1
0
26-12-2010, ora 19:06
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Bună seara, dragi prieteni.
_

Stimate d-nule DrT, aveţi perfectă dreptate, nu ne cunoaştem aşa de bine, ca să ştiu pe ce planetă trăiţi. Dvs. mă cunoaşteţi atât de bine, încât să fiţi sigur că trăiesc în spaţiul oniricului? Hmm... Vă spun eu: NU! Trăiesc în spaţiul în care trăiţi şi dvs., dar eu m-am dedat Iubirii, dvs. cui v-aţi dedat? (eu m-am lăsat pe aripile Iubirii, dvs.?).
Şi totuşi, vă respect opiniunea, deşi nu are niciun punct de intersecţie cu dreptatea cuprinsă în realitatea neexplorată suficient şi, deci, neînţeleasă de către domnia dvs.
Aparenţele înşeală catastrofal de mult, pentru că, în cele mai multe cazuri, sunt doar hologramele unei realităţi presupuse, nu certe.
Vă doresc mult succes în viaţă. Dumnezeu să vă ajute să păşiţi către lumină, pentru a afla adevărul despre El şi pentru a vă mântui. Vă doresc şi să fiţi iertat de El, pentru tot ce aţi făcut împotriva Lui.
Iertaţi-mă dacă v-am ofensat direct sau indirect, voluntar sau involuntar, cu ştiinţă sau fără ştiinţă. Nu asta mi-am dorit, deşi numai asta cred că am reuşit.
Cu respect,
Nick
_

Stimate d-nule Don7frye, ştiu că aţi încercat să fiţi ironic cu mine, însă eu, prin intermediul unei comunicări lingvistice specifice, bazate pe amestecarea principiilor psihologiei inversate cu ale celei inferenţiale, v-am determinat să RENUNŢAŢI la a mai fi ironic.
Ce v-am scris, în formă destul de dură, a generat în dvs. sentimente care v-au condus la atingerea stadiului normal de a vă dori să interacţionaţi, cel puţin cu mine, fără ironie. Am reuşit, vedeţi? :-) (nu suport ironia, da deloc). Întotdeauna mă ajută psihologia, mai ales cea inferenţială! Hihihi.
Nu sunteţi deloc tâmpit; eu nu am afirmat aşa ceva. NU sunt tocmai în măsură să vă calculez IQ-ul, deşi aş putea; nici nu am nevoie să vi-l calculez, pentru că ştiu că vă încadraţi în categoria normală de intelect, în ciuda faptului că funcţia dvs. cognitivă este afectată de boala de care suferiţi şi de medicaţia pe care o luaţi.
În altă ordine de idei, nu ştiu dacă am har pentru a deveni preot, însă dacă aş deveni, ufff, cred că aş fi cea mai fericită entitate văzută şi/sau nevăzută. Ar fi prea frumos, în contextul în care eu NU sunt deloc vrednic de o asemenea binecuvântare. Deşi..., culmea, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, preotul paroh Mihai, în vârstă de 60 de ani - cel mai bun prieten al duhovnicului meu, preotul Marian, în vârstă de 50 de ani - timp de câteva săptămâni mi-a tot propus să devin preot, chiar foarte incredibil de insistent, ba chiar s-a oferit să-mi plătească facultatea şi să-mi dăruiască tot ce aş fi putut avea nevoie, dar l-am refuzat; aşa am simţit că trebuie să fac! S-a supărat foarte rău pe mine, dar i-a trecut orice urmă de supărare (dacă ar fi ştiut dânsul de ce am refuzat...; sufletul din mine mă ruga să accept, la fel şi inima, dar mintea avea o cu totul altă părere - o părere obiectivă aprobată indirect de sfatul duhovnicului meu).
Mi se întâmplă frecvent să fiu confundat cu un preot, să mi se spună "sărut mâna, părinte" ş.a.m.d., dar..., nu, nu pot să devin preot, cel puţin nu deocamdată. Dacă Dumnezeu va dori, să fiţi sigur că voi deveni, dacă nu, voi rămâne ceea ce sunt.
...
" puteti sta la capul bolnavului de la inceput pana in ultima clipa! "
- Hmm...; detectez sau nu niţică ironie? :) Mă rog, să zicem că nu, cu toate că...
...

D-nule Don7frye, mă simt absolut obligat să vă cer iertare pentru duritatea mesajelor anterioare. Ştiu că v-au afectat puţin cuvintele mele, dar mai ştiu şi că afectarea a fost spre binele dvs. (pe principiul cunoscut în Mexic " Algunas palabras duras son una forma de aprender a no volver a cometer el mismo error ", cel mai probabil aţi învăţat o nouă lecţie de viaţă, care vă va ajuta să nu mai comiteţi aceeaşi greşeală, nu? Sper! :)).
Vă doresc însănătoşire grabnică. Dumnezeu să vă îndrepte paşii fiinţei către ce consideră El de cuviinţă şi cum consideră El.
Cu respect,
Nick
_

Stimată d-nă Mirela68, mulţumesc pentru aprecierile care nu mi se cuvin.
Să fiţi binecuvântată!
Cu respect,
Nick
_

Stimate d-nule Stevens, eu nu tratez pe nimeni. Medicul tratează, iar Dumnezeu vindecă!
Vă mulţumesc pentru susţinere. Să fiţi binecuvântat :)
Cu respect,
Nick
_

Numai bine, tuturor. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi.
Vă iubesc!
0
26-12-2010, ora 20:39
daria popescu
Nu este medic/terapeut
daria popescu
C u Dumnezeu inainte!Iubitiva unii pe altii, iubitiva si criticativa.
Schizofrenia tratabila destul de bine, ma refer la paranoida:minimul de antipsihotic tre sa fie destul de mare, in astfel de situatii e greu de suportat o gandire bolnava.O gandire bolnava:inlaturarea binelui, apresierea raului, contrastarea intre cele doua opuse, Noi cei bolnavi nu avem nici un pic de vina domn Nick, noi ne manifestam dupa cum e boala si medicamentele, Dumnezeu stie de ce ne ales sa fim bolnavi.De obicei in schizofrenie se poate repara modul de gandire, indreptarea spre adevar, Dumnezeu iubeste mai mult pe cei bolnavi, si de aceea noi cei bolnavi avem mai multe sansa sa fim ascultati"rugaciune si post"asta e singura solutie care se numeste salvarea.
0
26-12-2010, ora 21:50
daria popescu
Nu este medic/terapeut
daria popescu
anul nou fericit, care se apropie, o sa luam un pahar de sampanie, sa ne invesilmi putin, Dumnezeu sa binecuvinteze anul care vine, sa asteptam mai multi intorsi la credinta.cum zice domnul Drt:nesiguranta de de cele scrise biblice, pentru aceasta nesiguranta trebuie timp si un mediu crestin ca noi, nici cum sa-i criticaam pentru cele spuse de ei, dumnezeu ii iubeste ca si pe noi, mai usor sunt mantuiti ei fata de noi care traim in sfintenie.binecuvintari si sarbatori fericite.
0
30-12-2010, ora 18:12
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Denis17 : " În spitalele de schizofrenici din SUA nu se dau la pacienţi gluten şi cazeinat, iar episoadele psihotice sunt cu mult reduse. Dar înafara faptului ăsta, se ştie extrem de clar că excesul de cazeinat pe perioade lungi dăunează enorm. În fine..."

Sursa:
http://topculturism.ro/dr.redis/showthread.php?t=15240page=2

Intrebarea mea este daca tot Germont e sau e altcineva acest Denis17. Dr.T spune ca doar datorita procentului ridicat de glucide a glutenului, insa pare a fi mai mult decat atat!
0
30-12-2010, ora 19:10
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Mr Nick. cu talentul dumitale narativ si trasaturi de fotomodel ai putea sa agati cate femei vrei tu. De ce sa te dedici uneia singure sau mai rau sa devii calugar ?! Ar fi o mare pierdere, parerea mea!Mi-as da o mana si-un picior pentru mai bune aptitudini de comunicare! Cred ca e calitatea numarul 1 la o persoana, iar mie imi lipseste aproape cu desavarsire. Mie imi trebuie doi serpasi pentru a escalada acest munte al creatiei pe care il faci tu de fiecare data cand scrii! Scrii si mult si bine, ceea ce este de laudat! Daca dumneata doresti sa faci parte din casta brahmanilor, eu pe de alta parte ma chinui sa ies din casta paria. Desigur se spune ca a trece dintr-o casta in alta este aproape imposibil, dar merita incercat. Pe mine nu ma ingrijoreaza faptul ca boala mi-a afectat functia cognitiva ci ma ingrijoreaza dimpotriva sa nu mi-o fi afectat deloc. Daca functia cognitiva nu e afectata de catre boala intr-o masura prea mare, nu mai pot spera niciodata sa ies din acest stadiu intelectual in care ma aflu.
0
30-12-2010, ora 19:19
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
A, cu IQ-ul stau in limitele normalitatii iar la scoala am fost peste medie, dar in viata de zi cu zi nu sunt prea concludente nici una nici alta! Nici scoala si nici testul Iq nu te invata si nici nu iti masoara aptitudinea de a reusi in viata!
0
03-01-2011, ora 01:43
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Dr.T, in Sf. Scriptura este relatat un episod in care pe nu mai stiu care munte, alaturi de iisus au asistat si doi apostoli la un episod in care o voce se aude din ceruri si spune despre Iisus ca este fiul intru care a binevoit si de acela sa asculte. Puteti sa credeti ca toti 13 sufereau de cate-o boala psihica, dar sa se manifeste la 3 dintre ei in acelasi timp si cu acelasi simptom mi se pare improbabil. Plus ca exista multe scrieri din Vechiul Testament, multe profetii care s-au infaptuit prin Iisus, iar unele chiar nu tineau de vointa lui de-a le implini el insusi, precum tragerea la sorti pentru camasa lui cat era pe cruce. Si invierea este prescrisa in Psalmi. Daca sunteti ateu cum va explicati ca exista oameni posedati care cand vad crucea si aud o rugaciune se dau cu capul de pereti? Sa fie aia autosugestie? Poate, desi autosugestia poate provoca cel mult o stare de rau, de lesin. Nu te dai cu capul de pereti. Cenzura morala impusa de teama umilintei in public te face sa te stapanesti. De exemplu, intr-o duminica, la sfarsitul slujbei s-a citit acatistul sfantului Ciprian. Pana atunci toate bune si frumoase; cand, insa, preotul a inceput sa citeasca rugaciunea de dezlegare de la sfarsitul acatistului, o fata a inceput sa urle cu lacrimi ca din gura de sarpe. Si a continuat asa pe tot parcursul rugaciunii, de la inceput, pana dupa sfarsit. Nu era teatru, plansul era autentic. Ea a spus ca pur si simplu la unele rugaciuni simte ca ceva urla dinauntrul ei, ceva peste puterile ei. Atat. Cunosc o persoana care a fost la un medium care comunica cu "spiritele" prin intermediul unui pendul si o ceasca. Femeia tinea pendulul in ceasca, care incepea sa se miste cand persoana adresa o intrebare, izbindu-se de ceasca in stilul codului Morse. Puteti sa ziceti ca era o scamatorie foarte bine pusa la punct, desi mi-e greu sa cred ca cineva poate misca pendulul cu atata viteza (exact cum poate ati auzit intr-un film de razboi sunetele produse de aparatul morse) fara sa-si miste mana, dar cum va explicati ca le-a povestit uno oameni intamplari importante din trecutul lor pe care nu avea cum sa le stie? Si nu cu niste formulari generale de genul: te-a iubit cineva care a murit etc etc, ci faptul ca fata unei doamne avea cancer (despre care nici ea nu stia) si care intr-adevar iese la analize; sau ca in casa altcuiva, intr-un colt de perdea dintr-o camera in care nu sta nimeni este agatata o carpa legata cu 9 noduri, adusa cu scopul de a avea necazuri familia respectiva. Si multe altele. In fine, am scris despre acel medium pentru a confirma ca totusi exista ceva mai mult decat ceea ce se vede. Si daca exista, de ce v-ati indoi si de Iisus? Cine stie, poate unii "schizofrenici" sunt cu un pas mai aproape de aceasta realitate transcendenta omului.
0
03-01-2011, ora 01:45
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
*prezisa, nu prescrisa :))
0
03-01-2011, ora 01:55
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Bgd28: Episodul cu "acesta e fiul meu preaiubit Co" este la "botezul" lui Isus in Iordan de catre varul sau Ioan. Aia de pe munte e schimbarea la fata si nu a vorbit nimeni nimic in afara de Petru. Isus suferea de psihoza, iar cei 12 nestiutori si usor manipulati aveau anumite comportamente induse (apar si psihoze induse). Nu cred ca s-au manifestat in acelasi timp vreodata si cu acelasi simptom, unele pasaje din Biblie, in speta Testamentul Grecesc, au fost mistificate de Biserica de-alungul timpului. (s-au adaugat unele fapte miraculoase, analiza mea presupune faptele cele mai verosimile)

Absolut nici o profetie din "Vechiul Testament" nu s-a implinit in Isus Christos, astea sunt scoase tot de crestini, insa analizand bine textele iudaice, oricine isi da seama ca Isus Christos e o facatura omeneasca. Ba mai mult, Isus nu se incadreaza profetiilor iudaice cu privire la Mesia; iar faza cu camasa e o posibila fraudare tarzie a Bisericii.

Oamenii posedati sunt oamewni care sufera de tulburare multipla de identitate, sunt toate induse; in asemenea baliverne se credea in Evul Mediu de oamenii needucati ai acelei epoci. (in isterie se pot da cu capul de pereti, sunt efectiv alte identitati ale personalitatii lor iesite la iveala atunci...nu e nimic supranatural)
Referitor cu fata care urla la anumite rugaciuni e acelasi mecanism al tulburarii multiple de identitate, e ca o a doua personalitate a ei care in cazul respectiv zicea ca e vreun spirit...dar tot bolnava psihic este.

Referitor la medium...tind sa cred ca sunt legende urbane auzite si repovestite.
0
03-01-2011, ora 17:00
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@ DrT:

Am mai fost la consultatie cu medicul.I-am spus ca aceste simptome persista si parca tratamentul nu are nici un efect.Mi-a zis ca pentru aceste simptome negative ar fi mai bun tratamentul cu Zyprexa.D-vs ce parere aveti pentru tratarea simptomelor negative este mai indicat tratamentul cu Zyprexa decat cel cu Seroquel?Oricum cel cu Seroquel il iau de aproape 3 luni si aceste simptome persista nu prea simt nici o imbunatatire.Credeti ca cel cu Zyprexa e mai indicat in tratarea simptomelor negative?Medicul a spus ca ar fi mai bun cel cu Zyprexa insa are efecte secundare mai rele decat cel cu Seroquel.
0
03-01-2011, ora 19:01
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Zyprexa e mai puternic decat Seroquel, si e tratament de electie in schizofrenie. Efectele adevre sunt intr-adevar mai multe, insa cand luam un medicament o facem pentru a ne face bine si nu pentru efectele lui adverse. Ar fi de mentionat cresterea in greutate si posibile cresteri ale glicemiei de la Zyprexa.
0
03-01-2011, ora 22:17
virgula
Nu este medic/terapeut
virgula
Dr T,

revizuiti va rog ce ati scris in postingul anterior -ora 01, 55 - nu am acum timp, nu as vrea sa va contrazic :(
0
03-01-2011, ora 22:22
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@ DrT

Intr-adevar mi s-au comunicat aceleasi efecte adverse de care ati amintit.Oricum m-am ingrasat destul de mult de cand am fost internata si nu pun pret pe acest lucru care se poate redresa atata timp cat Zyprexa si-ar face efectul si nu as mai avea acest gol mental si sentimental in permanenta.As fi foarte recunascatoare.Insa eu luam Zyprexa si depakine inainte sa am aceste simptome negative si cu tot cu Zyprexa am ramas cu acest gol mental si sentimental si ma intreb ca daca cu tot cu acest tratament simptomele negative s-au manifestat si am ramas cu ele nu stiu ce efect ar avea acum?
0
04-01-2011, ora 10:45
Măcar
Nu este medic/terapeut
Măcar
Isus suferea de psihoza, iar cei 12 nestiutori si usor manipulati aveau anumite comportamente induse (apar si psihoze induse). Nu cred ca s-au manifestat in acelasi timp vreodata si cu acelasi simptom, unele pasaje din Biblie, in speta Testamentul Grecesc, au fost mistificate de Biserica de-alungul timpului. (s-au adaugat unele fapte miraculoase, analiza mea presupune faptele cele mai verosimile)

-- sper ca nu va referiti la Mantuitorul Iisus si cei 12 apostoli; :(
...

Absolut nici o profetie din "Vechiul Testament" nu s-a implinit in Isus Christos, astea sunt scoase tot de crestini, insa analizand bine textele iudaice, oricine isi da seama ca Isus Christos e o facatura omeneasca. Ba mai mult, Isus nu se incadreaza profetiilor iudaice cu privire la Mesia; iar faza cu camasa e o posibila fraudare tarzie a Bisericii.

-- dar cine sunt crestinii, domnule, sunt milioane de crestini, sunt marturii vii care au zguduit istoria -- ce ati patit de faceti astfel de afirmatii? imi inspirati teama; poate suntei dvs f bolnav mintal si nu stiti. sorry - ca trebuie sa spun;
...

Oamenii posedati sunt oamewni care sufera de tulburare multipla de identitate, sunt toate induse; in asemenea baliverne se credea in Evul Mediu de oamenii needucati ai acelei epoci. (in isterie se pot da cu capul de pereti, sunt efectiv alte identitati ale personalitatii lor iesite la iveala atunci...nu e nimic supranatural)
Referitor cu fata care urla la anumite rugaciuni e acelasi mecanism al tulburarii multiple de identitate, e ca o a doua personalitate a ei care in cazul respectiv zicea ca e vreun spirit...dar tot bolnava psihic este.

-- cu respect va intreb, care este materialitatea cuvantului " identitate" - mai exact, continutu/incarcatura lui;
...

Referitor la medium...tind sa cred ca sunt legende urbane auzite si repovestite. -- spiritismul se cunoaste/ si se practica de multa vreme; s-ar putea sa va fi conceput propria Biblie - imi pare rau
0
04-01-2011, ora 15:09
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Livia: ai rabdare, continua tratamentul dat si eu sper sa scapi de simptomele negative

@Eben: este offtopic subiectul, "manutitorul" era un bolnav psihic, iar milioanele de crestini de care vorbiti sunt ignoranti care nestiind ebraica pot sa creada in basme; as putea veni concret cu pasaje din Biblie care sa confirme faptul ca Isus nu a fost Mesaih cel profetit in Tora. Iar competenta de a pune diagnostice mintale o am eu si nu domnia voastra, asadar nu incercati sa imi puneti diagnostic, pentru ca nu tine.
0
04-01-2011, ora 15:40
the eye :)
Nu este medic/terapeut
- de acord cu offtopic; dar perceptia dvs este in mod vizibil alterata - iar asta ridica un serios semn de intrebare asupra a tot ce afirmati.

imi pare rau; cu stima de rigoare;
0
04-01-2011, ora 16:23
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Dr T. La mine halucinatiile auditive au debutat cu miscarea involuntara a maxilarului, eu rostind cuvinte necontrolat pe care nu le gandeam in mod constient. Am slabit de la vreo 92 de kg, la 79 in cateva saptamani in care am avut halucinatii, ma deshidratam ingrozitor de rapid, nu aveam pofta de mancare si ma simteam "in forma" cum e scris si pe prospectul de medicamente de altfel. Daca mai dura vreo luna cred ca ma curatam ! In conditiile astea, cum ar fi putut rezista Isus cu schizofrenie atat de multi ani? Avea o forma mai usoara? La mine erau din ce in ce mai apasatoare vocile si mai "greu de controlat" pe zi ce trecea, daca ma intelegeti!

Eu m-am intalnit, inainte de a avea halucinatii, cu o femeie care putea citi ganduri. Multi vor zice ca e vorba de Cold Reading insa nu a fost deloc asa. Mi-a spus fara sa scot vreun cuvant de persoane pe care le cunosc, iar cand am inceput sa ma gandesc la parcul din orasul meu, mi-a spus sa mergem in parc daca ma simt mai confortabil sa vorbesc acolo. A avut un ritual la inceputul intalnirii cu ea, in care s-a miscat foarte rapid in jurul meu si spunea ceva din gura neinteligibil. Dupa care mi-a spus lucrurile pe care le cunosteam deja, ba m-a intrebat si daca am fost la Yoga. Cand am ajuns in parc si-a dat seama ca sunt tulburat de boala si s-a intors si nu a mai vrut sa vb cu mine. Mi-a spus sa o iau in directia opusa ei. Aceasta intalnire m-a dat si mai mult peste cap si am inceput sa am mult mai multe credinte false si mai profunde.

@ eben ezer: --" dar cine sunt crestinii, domnule, sunt milioane de crestini, sunt marturii vii care au zguduit istoria -- ce ati patit de faceti astfel de afirmatii? imi inspirati teama; poate suntei dvs f bolnav mintal si nu stiti. sorry - ca trebuie sa spun; "

Afirmatia dvs parca e de la OTV, - "marturii care au zguduit istoria". Pe masura ce stiinta evolueaza aceste "marturii" devin explicabile. La inceputul lumii, oamenii se inchinau la trasnete, foc, astre sau alte lucruri, elemente sau fenomene care astazi sunt perfect explicabile stiintific. De ce s-au rarit atat de mult ca sa nu spun ca au disparut miracolele? Acestea daca mai exista in ziua de astazi exista doar in tarile lumii a treia, unde oamenii nu sunt familiarizati cu stiinta. Crestinismul este o alta religie ca si Budismul, Mazdeismul, Mitraismul, Brahmanismul, Martorii lui Iehova, Religia Musulmana, Religia Ebraica, etc.. Crezi tu ca cei care cred sau au crezut in aceste religii nu au sau au avut parte de "marturiile" lor ? Foarte multi crestini cred si in astrologie, o credinta mai pragmatica decat crestinismul in sine , insa este o credinta pagana, evident. Nu dau acesti crestini dovada de ipocrizie, ducandu-se la biserica pe de o parte iar pe de alta parte citind horoscopul?
Cel mai mult acest lucru ma enerveaza, faptul ca nu esti lasat de religia crestina sa adopti vreun ritual din alta religie ! Inchizitia, spre exemplu, daca nu iti placea carnea de porc sau nu obisnuiai sa o mananci din nu stiu ce motive, te putea suspecta ca esti evreu si atunci te inchideau, te schingiuiau sau poate chiar te omorau! Iar in ziua de astazi, ca sa fii in spiritul crestin, trebuie sa faci acele matanii si sa nu recurgi la Yoga sau altceva pentru ca "risipesti".
0
04-01-2011, ora 18:42
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@bleucie; ce anume va ridica semenele de intrebare?...faptul ca sunt obiectiv. Nu stiti exact ce sunt perceptiile alterate, asta puteti afla citind un manual de psihiatrie.

@don7Frye: Schizofrenia se manifesta in foarte multe moduri, cunosc persoane care nu iau tratament de ani de zile si ele isi vad in continuare de viata lor mancand si band apa, doar ca delireaza si au unele halucinatii poate chiar sporadice si nu continue ca in cazul tau. Nu e o regula ca toti sa nu manance si sa se deshidrateze.
Eu nu cred in Isus Chrisots pentru ca nu sunt crestin, eu il iau ca orice ateu si evreu (avand si ascendenta evreiasca si religia mozaica ma reprezinta cel mai bine) ca pe un om bolnav psihic grav.
0
04-01-2011, ora 22:17
Nu este medic/terapeut
Don7frye,

- "Pe masura ce stiinta evolueaza aceste "marturii" devin explicabile. La inceputul lumii, oamenii se inchinau la trasnete, foc, astre sau alte lucruri, elemente sau fenomene care astazi sunt perfect explicabile stiintific. De ce s-au rarit atat de mult ca sa nu spun ca au disparut miracolele? Acestea daca mai exista in ziua de astazi exista doar in tarile lumii a treia

-- cand am spus marturii care au zguduit lumea, m-am referit la evenimentele pur biblice legate de Nasterea, viata si moartea Domnului Iisus printre noi; sunt lucruri care le atesta documentele istorice ( impartirea istoriei in doua: i erei noastre si era noastra). Nu vreau sa mai inrtru in alt gen de amanunte - totusi, cu cat stiinta si tehnologia au avansat, cu atat si Biserica si-a intarit puterea ei avandu-si adepti ei autentici, loiali. Ca mai schiopateaza uni sau altii - sau ca exista confuzie - e urmarea patrunderii influentei lumii -cum spuneati si dvs, in Biserica sacra. Totusi. pot sa va spun ca, mai mult decat in alta parte, la noi, s-au conservat valorile crestine.
Dar se intampla exact cum spune Scriptura - "dragostea celor mai multi se va raci", ...vor accepta invataturi care sa le gadile urechile, altele decat cele sanatoase...etc
Mi-a povestit si mie cineva ca a trebuit sa stea in sectia de Psihoze - la Spt de psihiatrie si bolnavele din salon ii spuneau exact ce gandeste ea; se cheama ghicitorie - e pacat asa ceva; dar...nu au nici o legatura unele cu altele

Se vorbeste si in Biblie de prooroci mincinosi - care deturneaza planul lui Dumnezeu prin proorocii false - Insa acesti oameni nu sunt recuoscuti de catre Biserica si trebuie evitati; ei in primul rand nu vin la slujbe Unii poate au avut in viata personala anumite necazuri/ caderi, si le-a slabit credinta; pot avea si ei depresii, trecatoare dealtfel - apoi isi revin la starea anterioara de bine, daca raman smeriti si-L iubesc pe Dumnezeu in continuare. Depinde si de ei ce atitudine au; unii se pot lepada de Dumnezeu, de ex - sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva

Dumnezeu spune: " Nu opriti proorociile...cercetati totul si luati ce este bun" Daca cineva nu a cunoscut aspectul acesta el nu trebuie condamnat reprosandu-i-se toata viata. Poti fi incepator intr-ale credintei si fara prieteni in jur care sa te indrume intr-un moment al vietii si...se pot intampla si erori. Si din asta se invata. Nu suntem papagali sau roboti sa nu putem discerne intr-o imprejurare. doar naivi...
De cele mai multe ori Dumnezeu are grija sa-ti transmita personal mesajul pe care trebuie sa-L stii neaparat intr-o imprejurare cruciala/ care vizeza viata sau moartea.

Sunt bune terapiile, totusi de Yoga nu stiu ce sa va spun concret; nu sunt practici crestine, in orice caz; cum ajung japonezii -sau magicienii - sa mearga pe jaratec, sau sa inghita bucati de sticla etc...nu sunt doar simple trucuri...
0
04-01-2011, ora 22:40
Nu este medic/terapeut
-- in epoca comunista in anumite domenii de activitate, cum este si invatamantul - era interzisa din start religia. Daca se afla ca frecventezi Biserica, mai ales, cea protestanta - erai dat afara imediat. Ramaneai astfel pe drumuri.va dati seama.

De aceea, trebuia sa tii legatura sporadic si pe furis cu cei pe care ii cunosteai tu ca sunt crestini. In felul acesta nu erai informat - daca au avizul Bisericii de a folosi darul proorociei, daca pot fi luate de bune acele proorocii. Si...si.
Sunt situatii particulare specifice vremurilor prin care am trecut...

Insa El le cunoaste pe toate...nu-I scapa nimic de sub control. Ps 139.
0
04-01-2011, ora 23:33
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@bleuciel: sa inteleg ca apartineti unei secte NEOPROTESTANTE.

PS: Bisericile protestante nu prea erau persecutate, ci doar sectele neoprotestante (protestantii sunt lutheranii si calvinii, precum si anglicanii)
0
05-01-2011, ora 13:27
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@ DrT

Care tip de sizofrenie credeti ca se vindeca sau se amelioreaza mai usor?Eu cred ca aceea cu simptome pozitive ca atare halucinatiie pe care le-am avut au trecut foarte repede insa am ramas cu aceste simptome negative care imi dau impresia ca numai am minte.Deci cred ca schizofrenia negativa se trateaza mai greu sau e posibil sa nu raspunda la nici un tratament?
0
05-01-2011, ora 15:28
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
@Bleuciel
"Mi-a povestit si mie cineva ca a trebuit sa stea in sectia de Psihoze - la Spt de psihiatrie si bolnavele din salon ii spuneau exact ce gandeste ea; se cheama ghicitorie - e pacat asa ceva; dar...nu au nici o legatura unele cu altele " Nu cred ca a fost o experienta similara cu cea petrecuta in salonul de psihiatrie, dar in fine, pe mine nici familia nu m-a crezut cand le-am spus!

Daca te-ai uitat la emisiunea lui Oreste de pe B1 acum cate seri in urma, desi dezavuez aceasta practica de a te uita la o emisiune plina de ocultism bineinteles, a fost au fost prezentate o serie de carti importante despre nemuritori, printre care si o biblie, biblia olandeza in care erau niste gravuri in care, in toate aparea acelasi personaj nemuritor ce isi nota evenimentele scurse in timpul istoriei. Biblia a fost interzisa de biserica. Acum ce sa credem? Ca exista astfel de personaje nemuritoare pe Pamnat, doar pentru ca au fost atestate undeva? Ba mai mult, in biblie! Sau pentru ca aceasta biblie nu a fost oficializata reprezinta o marturie mincinoasa, iar cea oficiala reprezinta adevarul?Eu unul, cum am mai spus, cred in Dumnezeu, pentru ca prea sunt toate aranjate cum trebuie in viata asta de omul se poate naste si supravietui intr-un mediu propice pentru el! Dar personajele biblice sunt prea trase de par, cu broaste care cad din cer sau alte bazaconii, sau Isus care se inalta la ceruri. Pe ce planeta s-a dus ?
0
05-01-2011, ora 15:31
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Pacat ca nu se poate edita mesajul o data scris!
0
05-01-2011, ora 17:52
Nu este medic/terapeut
Dr T,
Hm, inseamna ca nu stiti. Pai in scolile de specialtate la filozofie, economie politica - aveam lectii care sunau: " RELIGIA IN OPOZITIE CU STIINTA" - etc, etc. Bisericcilor protestante li se spuneau secte. Lumea era si inca mai este ff slab informata despre ce inseamna cu adevarat Biserica lui Hristos. Unele astfel de Biserici sunt acum cunoscute - dar nu prin asta au si valoare; dimpotriva, se intampla de multe ori exact invers. Dumnezeu pastreaza taina, discretia in ce priveste lucrarile pe care le face sau le are de facut. Sa nu mire pe nimeni. Acesti oameni - carora multi le spun sectanti - au fost loviti cu pietre aici in Romania, dispretuiti, marginalizati, martirizati mai mult decat va inchipuiti. Pe nedrept. Si-au castigat o rasplata in cer, in schimb.

Don7frye,
eu am studiat cu atentie bibliile noastre crestine ( cea ortodoxa, dar si varianta Cornilescu, care este tot un traducator ortodox la baza) - A aparut si biografia lui Cornilescu, a fost un teolog de mare valoare a acestei tari - printre cei mai buni studenti la vremea lui, si a facut ceammai fidela traducere a Sfintei Scripturi din limbile greaca, aramaica, ebraica - intr-un timp record. Asta la rugamintea Doamnei Cantacuzino - mare doamna a anilor 1800. Era o necesitate a vremii, romanii nu aveau biblii in limba romana in casele lor. Dar acest tanar, Cornilescu, in timpul studiului/ traducerii - a patruns sensurile reale ale Cuvantului scris si a trecut de partea protestantilor. Acest cult nu are pretentia de a fi o religie - poate de acea unii il numesc secta - dar aici am cunoscut eu crestinii autentici...care mi-au oferit o vorba buna, iubire.

Va referiti la cele 10 urgii din Vechiul Testament? Totul este suta la suta adevarat. Daca s-au facut invieri din morti, alte minuni nu puteau fi posibile? ba da. ...dar nu de dragul minunilor adera cineva la crestinism...parca vorbim de SF aici...Dumnezeu se manifesta in functie de cum suporta omul; delicat, suav, placut, dar si naprasnic, furios, daca e cazul.
0
05-01-2011, ora 18:51
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Nu pot purta o conversatie cu cineva care a studiat biblia, poate pe viitor, cand o voi studia si eu, caci planuiesc acest lucru. Nu o spun ironic, sa stiti! Dar bag mana in foc de pe acum, ca sunt foarte multe inadvertente istorice in biblie. Una pe care o stiu si eu e ca Moise se ruga la Dumnezeu si nu la zeul Yahwe cum este scris in cartile de istorie!
0
06-01-2011, ora 00:07
virgula
Nu este medic/terapeut
virgula
nu voi mai continua cu subiecte biblice - pacat - dar nu pot acum sa ma abtin si sa nu va fac atent asupra unei mari erori pe care ati comis-o: Erorile NU sunt in Biblie, N-AU CUM ! - erorile daca sunt sunt in mintile oamenilor; aI celor ce au scris istorie, si nu numai. Cand vom intelege oare ? Atat de putin Il credem pe Dumnezeu pe cuvant? El spune: absolut nici un cuvant, nici o iota, nu va ramane neimplinita. Toate vor trece, vor pieri - dar Cuvantul Sau va ramane pururi in picioare. Dar, tocmai ca acest Cuvant este Hristos Insusi, e trupul scriptic al SAu, e Logosul. De cand tot spun, ca are o valoare aparte - Hristos Insusi spune, - s-a scris pe Beneficii...- are puterea de a sfinti si vindeca simtibil pe om daca este primit intr-o inima sincera -ca pe o hrana. E o mare taina.
cand oare vom iesi din temnita intunericului?

Dar informatia de dvs e corecta. Yahwe sau Yehova - este numele propriu al lui Dumnezeu in limba ebraica din cate stiu - nu am timp acum sa ma verific;

dar am sa va spun cu toata caldura un lucru: faceti asa cum ati hotarat, apropiati-va cu inima curata si cu incredere citind literatura crestina mai usoara mai intai - dar mult mai bine ar fi sa aveti o Biblie cu explicatii - daca sunt la Biserica Ortodoxa, nu stiu - pt ca asa veti intelege mult mai bine. Exista o editura si librarii "Stephanus" - cu literatura crestina de taote genurile si biblii de toate felurile. Sanatate sa avem...si va doresc din toata inima
0
06-01-2011, ora 10:27
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Livia: Schizofrenia cu prognosticul cel mai bun e cea de tip paranoid, ea remite cel mai bine. La polul opus se afla schizofrenia hebefrenica si cea catatonica care greu se vindeca ramanand urmari grave sau chiar deloc (in plus sunt subtipuri extrem de periculoase pentru bolnav si cei din jur pentru ca se expun la pericol cum ar fi sinuciderea pacientului sau acest poate sa omoare pe altii).
E foarte posibil ca simptomele negative ale schizofreniei sa persiste toata viata si sa nu remita deloc, insa nu trebuie sa fim pesimisti.

Moise se ruga la Dumnezeul parintilor sai (Abraham, Itzack si Iaacov), al carui nume era IHWH (Iud-Hem-Vav-Hem).

@Bleuciel: Bisericile protestante sunt protestante (au aparut in sec XVI), iar cele neoprotestante numite si secte au aparut ulterior din sec XVIII-XIX si chiar XX.
Ceea ce spuneti despre persecutia sectarilor e adevarat din pacate, desi nu stiu sa fi fost pietruiti si martirizati, insa au existat si exista si acum voci impotriva lor lansate de Biserica Ortodoxa. Desi sunt ateu condamn in mod explicit astfel de persecutii pentru ca fiecare are dreptul de a-si practica religia care si-o alege. De multe ori si neoprotestantii au cautat acest tip de martiriu cu lumanarea deoarece incearca sa converteasca "fortat" tot ce misca, lucru care iarasi nu mi se pare correct, ba mai mult - fanatici fiind - nu vorbesc decat de dumnezeul lor si ce frumoasa e religia lor, neputandu-se intretine cu ei o conversatie normala.

PS: eu prefer sa citesc Vulgata lui Ieronim pentru ca sensurile de acolo sunt cele mai autentice si accesibile mie. (cu varianta in ebraica si greaca imi e greu pentru ca nu stiu limbile astea decat latina).
Adaugă un comentariu / răspuns
1217 comentarii 1 2 ..... 161718 ..... 40 41 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul