Senzatie de caldura genunchi si entorsa

19-09-2016
Paul93
Nu este medic/terapeut
Paul93
Buna ziua am si eu o intrebare acum 2 saptamani am suferit la fotbal o entorsa la genunchiul drept am fost la spital la doctorul ortoped mi sa facut radiografie a iesit ok nu am nimica fisurat sau rupt ma controlat si medicul si a spus ca nu e o entorsa grava pot calca pe picior nu ma doare deloc dar nu il pot intinde la maxim sau sa il aduc la piept inca mai am putin tendonul din partea dreapta a genunchiului inflamat si la el mai simt durere. in timpul loviturii sa simtit ca un pocnet dar genunchiul mi sa umflat doar a doua zi fara ca sa se invineteasca doar edem tratament genunchiera repaus antiinflamatoare si unguent 22 de ani varsta 180 si 73 de kg intrebarea mea este e deja a 3 saptamana cand o sa pot recupera extensia si flexia totala a piciorului? sau asta e din cauza ca am stat cu el nemiscat tot pe perna si sa blocat tendonul? si e in regula ca simt cateodata niste arsuri asa ca o senzatie de caldura la genunchi?Este in regula sau poate fi ceva grav va multumesc frumos
6 comentarii
0
19-09-2016, ora 15:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Procesul de "vindecare" a unei entorse de genunchi este destul de indelungat, uneori chiar 3-4 luni.
La 3 saptamani de la entorsa este dificil de precizat daca este o leziune de menisc (ce poate limita miscarile articulare) sau este vorba despre sinovita ce caracterizeaza procesul inflamator de vindecare.
In general, daca nu exista un blocaj articular frust, examenul clinic este fiabil doar la 6-8 saptamani de la producerea entorsei.
Eu va propun sa luati legatura cu un specialist in artroscopia genunchiului, cu care sa monitorizati evolutia articulatiei in saptamanile ce urmeaza.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
19-09-2016, ora 16:46
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna ziua
Fata de chestiunile corect remarcate de distinsul meu coleg DR. Marius Uscatu am putine comentarii. Este posibil ca senzatia pe care o aveti sa fie generata de hemartroza (lichidul din articulatie - de obicei, sange) insa prezenta. Ea genereaza jena si nu permite nici extensia maxima nici o flexie lejera.
De regula, in astfel de cazuri, desi nu exista leziuni osoase, cele ligamentare sau meniscale impun totusi o imobilizare de 3-6 saptamani a genunchiului in atela gipsata sau mai modern, in orteza fixa de genunchi. Aceasta imobilizare este garantia unei vindecari corecte a structurilor articulare lezate, si trebuie sa fie insotita de tratament anti-inflamator si gheata local. Senzatiile de caldura pot fi date de inflamatia locala si pot persista pana la vindecare, care, asa cum ati aflat, poate dura 2-3 luni.
Cu stima
SL Univ. Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale

Constanta
0
20-09-2016, ora 10:11
Paul93
Nu este medic/terapeut
Paul93
Va multumesc mult de raspunsuri inca o intrebare eu joc fotbal deci minim 2 luni sa stau cuminte sa il las sa se vindece sa nu risc alte complicatii?
0
21-09-2016, ora 21:38
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Corect.
Poate chiar 2 luni si jumatate.
Cu stima
Dr. Marius Enescu
0
01-04-2019, ora 00:47
Cărbune
Nu este medic/terapeut
Cărbune
Bună seara! Am si eu o intrebare. De cateva zile observ ca dupa cateva ore de muncă încep să simt o căldură în zona genunchiului si azi am simtit câteva înțepături, din ce cauza ar putea fii acea caldura si ce ar trebui să fac?
0
03-04-2019, ora 23:23
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Poate fi vorba despre un sindrom de supra-solicitare articulara de origine mecanica (greutate excesiva, efort exagerat).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  •