Senzatie de piatra in gat

26-09-2023
Andrui
Nu este medic/terapeut
Andrui
Bună, forum!
De vreo o saptamana jumate, am inceput o stare nasoala: ma lasa toata partea dreapta, cu mână, cu picior.. aveam un gen de durere care "ma lasa" cand avea ea chef. Mentionez ca am fost la analize cu ceva timp in urma ( tot anul asta, prin primavara-vara) si toate au fost in regula ( mai putin 2, la 1 diferenta foarte mica iar la celalalt - colesterol bun, nicio legatura cu ce senzatii am eu... dar am mancat numai sanatos o perioada si si-a revenit la normal). In rest, toate normale ( si nici aici n-au fost diferente mari). Tensiunea mereu am avut-o perfecta sau aproape perfecta, 10 cu 6, 11 cu 6, cu 7, 11 cu 8, 12 cu 6 sau cu 7, rareori cu 8 iar 13 extrem de rar. Mentionez ca nu mi am mai luat tensiunea de cca 2 saptamani, dar nu prea cred ca a deraiat atat de repede. Pulsul iarasi e bun, doar cand sunt in picioare mai ajunge uneori la 110-120 dar de cele mai multe ori dupa ce mananc. SpO2 iarasi e bun in cele mai multe cazuri, 96-99, mai sunt unele momente de coboara sub 95 dar isi revine rapid ( poate sa fie si erori ale aparatului)
Bun dar eu totusi nu ma simt bine. De vreo 2-3 zile au inceput sa ma mai lase cu mâna dar tot ma mai apuca in anumite pozitii ( cu mana, cu bila, cu ficatul, cu degetele, cu toate).
Dar acum de 2 zile, parca e tot mai rau. De ce? Acum 2 zile am mancat un mar, l-am mancat greu si pe ala, o bucata, si am inceput sa simt ca si cum imi sta in gat. Cand inghit, simt ca si cum ar sta in gat si mai mult, mai merge si in spate si imi provoaca fix ca un val de caldura si de stari foarte urate. Am si niste puncte dureroase in piept, partea dreapta, cand le ating imi provoaca stari naspa. Nu pot nici sa ma plimb, dupa 100-200 metri obosesc, adica ma strange capul, gatul, toate... si trebuie sa ma asez jos. Dimineata cand ma trezesc parca simptomele sunt mai moi, dupa devin mai intense. Problema e ca nu pot sa mananc, cum mananc sau beau ceva ( beau foarte greu, inghitituri mici) simt fix ca si cum am o piatra in gat si merge si in spate sa mi provoace deranj, caldura si ca si cum o simt aici. Simt ca un val incontrolabil. Incep sa fac uneori cu nasul si cu gatul, sa mi dreg vocea, si uneori functioneaza de se mai potoleste. Nu stiu ce sa mai fac, nu pot sa mananc si sa beau, foarte greu... repet, analizele bune in general, puls si asa bun; nici nu stiu ce sa mai fac. Sa fac iarasi analizele? Nu cred ca e o idee buna avand in vedere ca a trecut putin timp de la precedentele. Si oricum nici nu cred ca as putea, mi s-ar face rau instant. ( ca si atunci am simtit rau, dar mi a trecut). I-am zis doctoritei de familie, s a uitat pe analize, a zis ca n am nicio problema si ca sa ma duc la psihiatru. I-am zis tot ce simt si fix asta mi-a zis, n-a vrut nici sa ma consulte, nici nimic. Oricum nici nu as putea sa ma duc la ceva doctor, dar nici nu mai stiu la care, nici nu mai am bani de altii si acuma cand scriu, am o stare de slabiciune din mana care ma lasa si din partea dreapta a stomacului, pe langa piatra aia din gat care se resimte cand si cum vrea ea. Uneori simt ca pierd controlul doar dintr o senzatie de durere intr un deget. Il mai misc si mai trece, dar greu si depinde si de momente. Ceva sfaturi, idei? De la ce ar putea fi? Ce as putea face? Cand o sa mi treaca? Uneori mai simt si buburuze in gat, vin din stomac sau habar n am de unde, se duc inapoi. Uneori simt ca ma strange stomacul, cu tot cu spate si cap, simt suflu in cap tot uneori... Astept un raspuns. Multumesc.
25 comentarii
0
26-09-2023, ora 19:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Simptomele descrise. Nu sunt de orl
Gatul suferă împreună cu stomacul și intestinele
Amorțeală este de la proasta circulație cerebrala
Urgent
Consult Neuroligie
Consult Gastrologie
0
26-09-2023, ora 20:10
Andrui
Nu este medic/terapeut
Andrui
Ok, multumesc pt raspunsuri. Pana in 1 octombrie, cand ii vin banii alor mei, nu am cum sa ma duc la niciun fel de consult... credeti ca o sa patesc ceva daca nu am consult pana in acea data? Amortelile nu sunt atat de deranjante, e mai mult o lăsare, o durere "moale" care are momente in care slabeste organismul, dar dupa isi revine si tot asa, pe episoade. Deranjanta e chestia asta in gat care se rasfrange pana in spate si provoaca starea asta ciudata, care se accentueaza la inghitit, si de asta nu pot manca si bea nimic ( de baut foarte rau...).
0
27-09-2023, ora 10:24
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. varsta. inaltimea, sexul..si cate KG ai????
2 citeste pe forum ce am mai povestit altor pacienti Despre Alimentatia Corecta seara. gatul sufera de la un reflux in somn.. cand gresesti cu alimentatia
0
27-09-2023, ora 16:28
Andrui
Nu este medic/terapeut
Andrui
1. 23 ani, 1 71 cm, 72 kg
Astazi am observat ca s-au mai modificat putin starile. De mancat am mai putut dar mai greu, in schimb a inceput sa se schimbe valorile pulsului si a spO2. M-am trezit azi dimineata cu valoarea spO2 pe la 90-93 ( mai cobora si pe la 85-89, daca era bun aparatul...). Si pulsul il aveam pe la 130. M-am ridicat in picioare si am avut pulsul 170. Nici nu puteam sta. Am baut ceva ceai, am reusit sa mananc o jumate de felie de paine cu un ou si ceva mezeluri, putin. Am baut ceva apa. Pulsul era la 110-130 iar spO2 pe la 93-96 ( putin s a mai reglat). In picioare urca la 150-160. Acum e oscilant, variaza stand jos intre 105-130. Am si gura uscata. Spo2 acum e pe la 94-95-96 acum. Si simt cum am nevoie de aer in picioare, ca si cum se urca un suflu pana in gat. Acum m-a enervat si faza cu pulsul. De azi dimineata, e tot marit, si cu spo2.
0
27-09-2023, ora 19:18
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. Nu mai măsură pulsul și oxigenarea
2. Scopul tău este sa te hidratezi cu ceaiuri calde. Cu infuzie scurta de 1 minut
Sa consumi alimente Moi. Calde. Uleioase. Care ung gatul

Restul nu poți rezolva acasa
Internare la Gastrologie
0
29-09-2023, ora 01:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Fa orientativ un test de anxietate online. Pot fi somatizari de anxietate. Se rezolva cu psiholog si psihiatru.
0
29-09-2023, ora 15:35
Andrui
Nu este medic/terapeut
Andrui
Am facut, imi arata ca am anxietate severa, dar nu stiu ce sa zic cu testele astea...
Am momente cand sunt mai bine, momente cand sunt mai rau. Acum cu gatul s-a mai calmat, am inceput sa mai mananc de ieri, am mancat un pic de paste la amiaza ieri si o omleta ieri dimineata. Astazi am mancat o felie de paine cu pateu si apoi un ou fiert. Inainte de asta, astazi, am facut un scaun, si mereu cand vin dupa scaun sau dupa ce fac treaba mica, ma simt gol la stomac si am aer cu greu. Beau sau mananc ceva, imi mai revin, pe urma ma tot doare burta, acolo in dreapta se face ca o bila si se strange. Am faze episodice, ba ma doare burta si imi vine sa fac treaba mare, ba ma linistesc. Ba ma apuca o durere care ma lasa de umar drept de il tot misc si cateodata se mai linisteste singur, ca mi se transforma si respiratia, e una mai obosita. Mentionez ca am facut greutati inainte de a ma simti asa si initial am pus o pe seama febrei musculare. Nu ma pot plimba nici mult ca ma strange stomacul pana in gat, uneori mai tare, alteori mai incet. Uneori simt sufluri si prin cap... am si raguseala care uneori provoaca slabiciuni mai mari, alteori mai mici. Mai am si furnicaturi la cap uneori mai tari, alteori mai mici, alteori deloc. Pe limba iarasi, si in anumite puncte... aseara am avut o lasare pe partea dreapta de nici n am mai stiut cum sa stau, ba ficat, ba bila, ba picioare, ba mana... la gat mai simt o urma mica de corp strain... cand ma plimb, cateodata se accentueaza... si strangerea aia si suflul ala din stomac in sus... iar cu pulsul, ramane oscilant dar parca nu mai chiar asa mare. Am avut astazi 125, 126 dupa ce am mancat, a mai persistat cu valuri, ba 105, ba 122 si tot asa. Seara cand stau in pat scade, ajunge la normal. Acum vad ca e 95-110 stand. Iar oxigenul e in regula, peste 95 de cele mai multe ori, uneori chiar 98-99, cred ca aparatul ala era o problema sau cine stie. Uneori inima bate ca un motoras, mai ales cand fac anumite miscari. Observ ca aparatele imi citesc greu si gresit pulsul si spo2 si nu stiu de ce. Uneori imi zice ca am 30. Si il iau si il pun a doua oara si se schimba treaba. Uneori ma gandesc ca ceva e cu mine de face astfel de figuri. Cu mama nu face. Acum am si niste furnicaturi in barbie si la ceafa. Daca stau nemiscat ma apuca stari rele din mana dreapta si cap, trebuie tot timpul sa le misc... inclusiv piciorul. Si stanga, dar mai mult dreapta... am avut si stransoare de inima de 3-4 secunde si m-a lasat. Am avut si o raceala in tot corpul ( mai mult la picioare) si m-a lasat, tot ca un val de cateva secunde. Totul a debutat cu dureri pe toata partea dreapta care erau frecvente. Acum sunt episodice dar mai am si stransori la bila sau ficat sau ce e in dreapta. Greu imi gasesc o pozitie... uneori imi si clatina imaginea in mers. Si cand scriu, tot fac pauze, ca ma agita. Incepe de la umarul drept o apasare, mai misc si un pic un pic se amelioreaza. Am slabit de la 76 kg cat aveam acu 2 saptamani la 70-71 ca am mancat tot mai putin vreo 3 zile. Acum cand am inghitit am simtit ca o mica furnicatura. Mda, stari si stari, sunt cam ciudate, si nu stiu ce sa mai zic. Dvs ce credeti?
0
29-09-2023, ora 19:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca analizele sunt bune, in lipsa unui diagnostic fizic, sunt somatizari de anxietate. Faceti cum a zis si doctorita si mergeti la un psihiatru. Tratamentul consta intr-o pastila pe zi.
0
29-09-2023, ora 21:24
Andrui
Nu este medic/terapeut
Andrui
Analizele au fost bune la sfarsitul lui mai, cu mici exceptii, hdl ul putin scazut ( colesterolul bun) si inca o chestie, nu mai retin exact, dar era cu 0.1 mai mic, nesemnificativ. I-am zis doctoritei si a zis sa mananc sanatos si atat, analizele nu prezinta probleme mi-a zis. Am intrebat o si acum, in septembrie, desi vedeti ca n-am simptome bune, dar facand un sacrificiu, sa mai fac analize? A zis ca nu e nevoie sa le repet, ca in cateva luni nu se poate schimba ceva atat de tare. Dvs ce credeti? Doctorita mea e ignoranta sau are dreptate? Mentionez ca e posibil sa fie de la greutati sau de la alergat pe banda, am facut si asemenea lucruri in urma cu 3 saptamani, cand eram mai bine. Dar nu am simtit nimic in acel moment ci cu mult dupa, se pare... si acum cand inghit cu inghitituri mai mari inca simt ca si cum mi s-ar ingusta niste vene. Am momente, cand mai bine, cand mai rau. Am o durere usoara pe un fir in cap in anumite pozitii, undeva pe partea dreapta. In general, aia e mai afectata.
PS: am omis sa mai zic si ca atunci cand imi inclestez maxilarul, simt un fel de val de caldura in cap. Si nu numai, cand inclestez anumiti muschi sau tin capul in anumite pozitii.
0
29-09-2023, ora 22:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E anxietate. Faceti degeaba analize. Mergeti la psihiatru daca doriti sa treaca.
0
29-09-2023, ora 22:52
Andrui
Nu este medic/terapeut
Andrui
De unde stiti ca este anxietate? Va mai aduceti aminte discutiile pe care le-am avut acum 2 ani si am avut, asijderea, stari nasoale ( dar totusi ceva mai diferite...), stari care au inceput sa se linisteasca in timp, cateva luni... cred ca si acelea m-au apucat de la un supraefort. In fine...
Am citit un comentariu al dvs la un alt utilizator si mi-a placut ce ati zis acolo, cu nervii cum se contracta sau ceva de genul dupa un efort in cazul anxietatii. M-am gandit de 2 ori la acel comentariu... in tot rastimpul asta n-am apelat deloc la niciun psihiatru/psihoterapeut si cred ca rau am facut, nu m-am gandit ca o sa mai am stari... in 2022 nu am avut nimic, tot anul a mers bine cu foarte mici exceptii. Dar cred ca se reactiveaza odata cu un anumit efort, sper sa fie asa, nici eu nu stiu ce sa mai zic. Am mai intrebat pe un alt forum inainte si un "neavenit" mi-a zis ca e posibil AVC. Nu prea par simptome de AVC dar in fine. Dupa cativa zeci de pasi, am inceput sa simt cand inghit sau cand misc capul un fel de senzatie de "oase in gat", asta asa deodata dupa un pic de efort. Si un pic de "vibratii " in mana dar mi-a trecut. Totusi eram curios de unde aveti siguranta ca e anxietate. Multumesc pentru raspunsuri.
0
06-10-2023, ora 01:10
Andrui
Nu este medic/terapeut
Andrui
@dr flueraru valeriu,
Am fost si la gastrologie si nu a gasit nimic deosebit ( in afara de aerofagie). Iau magneziu efervescent in fiecare zi, atata cat pot, de vreo 2-3 zile, si ma umfla, la spate, la stomac uneori, imi vine sa ragai si nu pot, in unele zile reusesc sa l gat, alteori nu. Dar nu prea mai am simptome deosebite gastro-intestinale decat asta, faptul ca sună mațele uneori, faptul ca am anumite goluri in anumite pozitii si in anumite momente si faptul ca nu simt nevoia sa fac treaba mare. Cand faceam, stiu ca ma goleam, dar de ceva vreme nu am mai facut si nici nu simt nevoia deloc... ma mai eliberez prin gaze. Am anumite momente cand imi vine dar cum ma duc sa fac, nu mai simt. In schimb, ma deranjeaza altceva mai mult.
Simt o strangere de față, frunte, nas si pomeți... ma gandesc sa fie de la dintii de sus? De la nervi? Si vad ca am un pattern: trebuie sa ma stranga la nas ceva altfel simt cum merge un val spre cap si imi da stari nasoale, ca si ceva ce nu poate fi scos si ma cuprinde. De asta mai mananc greu si beau greu, uneori chestia aia ( ca un puroi) merge in gat, apoi se muta iarasi la nas si tot asa. Si ma tot strange cu frunte cu pometi si cu nas. Dimineata observ ca e mai mica, pe urma se mai mareste. Si mananc greu ca mi e tot frica sa nu ma inec... peste zi, observ ca imi furnica mainile ( in unele zile si barbia plus o parte din cap, scalp sau ce o fi)., pe urma pe seara se calmeaza dar ramane strangerea aia de față care e enervanta rau. Ce parere aveti?
0
06-10-2023, ora 07:59
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. La fiecare masa tre sa ei un triferment
Ajuta la digestie corecta. Sa nu mai faci gaze
2. 1 linguriță de ulei..de în. De cânepă.. Luat inainte de fiecare masa
3. Posibil sa trebuiască și colonoscopie. Nu doar simplu consult gastrologie
0
06-10-2023, ora 08:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dv. aveti anxietate in toata regula. Mergeti la psihiatru pentru tratament.
0
07-10-2023, ora 17:52
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Așa cum a spus clara_p, problemele par să țină de anxietate. De obicei, când există o boală organică (adică nu anxietate, ci ceva fizic, la stomac etc.), simptomele sunt mai clare și mai localizate. Simptomele acestea împrăștiate în tot corpul, fără un model evident, sugerează că problema ar ține de psihologie.

Dar așa cum a arătat dr. Flueraru, ar trebui o evaluare neurologică și gastro (am înțeles că gastro ați făcut deja). Sunteți tânăr, mai probabil NU o problemă organică (gastro / neuro). Dar totuși, anxietatea este un diagnostic de excludere. Se pune doar după ce s-au exclus alte diagnostice posibile. Vorbiți și cu un neurolog.

Probabil ați scăzut în greutate din cauza problemelor de înghițire (disfagie). Dacă problemele de înghițire sunt severe, poate merită gastroscopie, să se examineze esofagul. Câteodată esofagul se contractă cum nu trebuie, produce disfagie și durere. De multe ori, se înghit mai greu lichide decât solide. Există medicamente care ajută. Gastroenterologul poate decide dacă trebuie sau nu gastroscopie.

Dacă pulsul este mare DOAR când vin stările acelea, probabil că este de la anxietate. Dar dacă pulsul mare în general, în cea mai mare parte a timpului, mergeți la un consult de cardiologie, faceți un ECG + Eco de cord. Oricum, un consult de cardio nu strică.

Pulsoximetrele pot da erori la măsurarea pusului când pulsul este mare (beat-stroke mic și greu de detectat). Probabil de aceea aparatul măsoară corect pulsul mamei dumneavoastră, dar câteodată măsoară greșit pulsul dumneavoastră. NU înseamnă nimic special.

Problema este că deocamdată nu aveți nici o metodă de răspuns când vin stările acelea de anxietate. Dacă un psihiatru v-ar prescrie un medicament, pe care să-l luați când vin stările, ați vedea că puteți răspunde cumva la stres (puteți face ceva să vă simțiți imediat mai bine). După un timp, poate nici nu ar fi nevoie să mai luați medicamentul. Chiar simpla ideea că aveți o metodă să răspundeți la stress ar ajuta. Un consult de psihiatrie ar putea fi important, cred că v-ar îmbunătăți mult situația.

Acestea sunt sugestii de la distanță, desigur diagnosticul se poate pune doar în persoană.

Multă sănătate !
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
07-10-2023, ora 22:04
Andrui
Nu este medic/terapeut
Andrui
Buna ziua! Va multumesc mult pt raspuns! M-am programat la psihiatru, asa cum a zis doamna Clara si m-am programat si la neurolog, dar din pacate doar in 20 octombrie si in 1 noiembrie vor sa ma primeasca. Pana atunci eu ce fac? In fine...
Da, inghit mai greu uneori, iau greu pastile, mananc greu dar tot reusesc ceva. Azi am mancat, azi dimineata, in jur de o felie de paine cu pateu, miezul, plus un pic de conserva de carne si o banana. La amiaza miezul de la paine cu dulceata plus tot asa cu pateu si un pic de conserva si un pic de branza. Mananc putin, dar mai mananc ceva... bun si ce ma mai deranjeaza e faptul ca ma strange la nas ceva, si doar atunci sunt mai ok uneori, cand ma strange chestia aia in nas. Cand misc capul, parca simt ceva inauntru care se tot misca. Imi oboseste repede maxilarul parca. Asta si furnicaturile dese ma enerveaza. Furnic la maini, furnic in barbie, furnic la față si in spatele capului, simt umflaturi. Si faptul ca nu am mai facut treaba mare de 10 zile cred si nici nu simt nevoia. Cand fac, ma simt gol; chiar si la flatulente ma simt gol si parca as avea nevoie de aer in burta.
Cu pulsul vad ca e mai ok acum, aparatele dau erori si la puls mic si la puls mare la mine si nu stiu de ce dar imi cam dau seama de multe ori. Uneori mai simt si un gol (in inima sau in stomac, nu stiu...) Cateodata ma mai strange si in dreapta in zona ficatului in functie de pozitia in care stau, de mancare, baut samd. Mai am si raguseli din spate parca... si ma oboseste cand dreg vocea. Uneori o simt in gat cand inghit.
Ce e interesant e ca dimineata ma simt mai ok uneori. Furnicaturile alea le observ pe timpul zilei cele mai proeminente. Atunci mai am si slabiciuni in burta si la respiratie uneori. Seara si dimineata sunt mai moi spre deloc. Cateodata se mai inmoaie si pe timpul zilei dar mai rar... credeti ca mai rezist asa pana spre noiembrie cand vor sa ma primeasca astia? Multumesc pt raspunsuri...
0
07-10-2023, ora 23:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca nu ati iesit afara de 10 zile luati Dulcolax. Nu puteti sta asa.
0
08-10-2023, ora 00:17
Andrui
Nu este medic/terapeut
Andrui
Am iesit in curte, fac pasi, in ultimele zile m am plimbat o juma de ora prin curte ( dar dimineata de cele mai multe ori, ca atunci ma simt mai ok...) dar o s-o las mai moale pt ca am furnicaturi cand ma asez si uneori si cand ma misc. Ziceam de treaba mare ca nu fac de 10 zile... si rareori am momente in care simt nevoia. Ma mai apasa uneori in dreapta dar degeaba...
0
08-10-2023, ora 10:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da, daca nu ati avut scaun de 10 zile, luati Dulcolax. E pericol de obstructie intestinala. Sau faceti o clisma. Sa aveti in casa aparat de facut clisma. E periculos.
0
08-10-2023, ora 12:15
Andrui
Nu este medic/terapeut
Andrui
Cum se face clisma? Cred ca daca am rabdat 10-11 zile, mai pot rabda 1 sa cumpar dulcolax si aparat dinacela, nu? Ce se poate intampla la ce ati zis?
0
08-10-2023, ora 13:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se poate face obstructie intestinala daca nu aveti scaun atatea zile.
0
08-10-2023, ora 14:30
Andrui
Nu este medic/terapeut
Andrui
E duninica si nu e deschis nicaieri. Chiar nu am ce sa fac... nu locuiesc intr-un municipiu, ci intr-un "oras", de fapt comuna. Ciudat e ca ma simt chiar gol, flatulenta mai am, si ma simt chiar gol, nu balonat sau mai stiu eu ce. Uneori la spate mai am "balonari", dar nu e ceva frecvent. Ma simt de parca as fi facut recent scaun. Credeti ca o zi ar mai conta asa mult? Nu stiu ce sa zic...
0
08-10-2023, ora 17:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Luati-va maine Dulcolax.
0
08-10-2023, ora 18:33
Andrui
Nu este medic/terapeut
Andrui
Am reusit sa fac intr-un final, greu de tot, intai mici, pe urma unu mai marisor. Dar ma simt slabit, gol parca de tot in stomac si in spate... sa mananc o banana? Sau nu stiu... oricum imi va fi greu.
0
20-10-2023, ora 17:51
Andrui
Nu este medic/terapeut
Andrui
@clara_p @musaraf1 @dr. flueraru valeriu
Buna ziua! Cu scaunul si cu mancarea, am mai reglat-o. Fac scaun odata la 2-3-4 zile, mai mic uneori, dar fac. O singura data am facut "pasta", in rest "carnaciori", dar fac. Dupa ce o fac, inca ma mai simt slabit, de asta in general caut sa fac dupa vreo masa si in general seara, cand nervii sunt mai relaxati... dupa ce fac, de regula mananc banana si uneori functioneaza, macar acolo un pic, dar uneori nu. In fine. Am reglat-o si cu mancatul, mananc mai bine, o felie, 2 de paine prajita, un ou, crenvursti, parizer, clatite, cam astea. Alte mancaruri inca nu am inceput sa mananc, dar le mananc mai bine si pe astea fata de acum 2-3 saptamani. Cu kilogramele e mai ok, de vreo o saptamana ma mentin la 68-69 kg, nu mai slabesc. In schimb, ma deranjeaza simptomele urmatoare.
Ma strange nasul cu fruntea, uneori mai tare, alteori mai putin. Uneori stransura aia se localizeaza cumva in cap si imi creaza o stare de agitatie. Parca cumva am nevoie de stransura aia la nas nu sa se mute prin cap sau mai stiu eu pe unde. M-am gandit sa nu fie vreun puroi sau ceva. Sau urmare a unei boli. Efectiv e enervanta. Si cand deschid gura prea tare, parca ma preseaza cumva la frunte si imi ofera senzatii ciudate. Uneori am si senzatie de pierdere a controlului asupra corpului meu, dar asta am pus-o pe seama agitatiei interioara, uneori am si ganduri ciudate. Uneori ma simt mai bine, dar nu stiu cum sa misc capul si in ce pozitie sa-l mai pun, ca e destul de greu cu chestia asta in frunte cae ma agita, iar cand ma duc cu masina e si mai agitanta starea asta, de aia nu pot decat putin drum sa fac cu masina. Cand ma indepartez de casa, ma plimb, ma apuca asa uneori o stare de agitatie, ca un val pana in cap de lichid, uneori nu. Uneori am si clatinari de imagine cand ma plimb mai mult sau ma apas cumva pe picioare probabil. Uneori mai am si zvacniri ale corpului, pun mana intr o parte, se misca un pic mai mult. Cand ma scarpin undeva sau pun mana undeva mai mult, sau ma ridic cand stau prea mult jos, raman un fel de urme in zonele respective. Cand ma ridic, mai am si incordari ale muschilor uneori. Dar asta o mai patesc si pe acasa... Dar si acolo, uneori e mai bine, alteori e mai rau. Sa fie o problema de ordin stomatologic, sa fi urcat asa? Nici nu stiu ce sa mai zic. Sa fie sinuzita? Sau ceva puroi? Si noaptea, inainte sa adorm sau cand sunt mai obosit si mi-e somn, am o senzatie uneori ca si cum mi-as da ochii peste cap si o agitatie interioara in jur de 1-2 minute, depinde si la ce ma gandesc. Poate tot cu legatura cu aia. Am si pulsul mic noaptea, in jur de 40-45 ( odata si 39). Asta o am de ani de zile, si acum 2 ani aveam problema asta si am fost la cardiolog sa mi monteze holter. A vazut ca am 40 noaptea, dar cardiologul a zis ca nu e ceva grav, asta a fost acum 2 ani. Deci se pare ca pulsul nu e o problema, cica asa e conformatia mea. Peste zi il am destul de normal, dar mai urca in anumite momente pana pe la 120 si ceva. In rest, se limiteaza pana la 100-112. De multe ori am si normal, intre 60 si 99. Acum 2 ani nu mai retin exact cum a fost in cazul asta. M-am gandit un pic ca starea aia de agitatie noaptea sa nu fie din cauza pulsului mic si sa fac ceva insuficienta cardiaca. Si mai am o problema cu o raguseala foarte enervanta de care nu mai scap. Un fel de eructatie pe gat si uneori simt si cand inghit acea chestie in gat despre care uneori am impresia ca ma ineaca. Si am uneori si o teama, recunosc, de asta. Uneori am si slabiciuni musculare, si incordari ale muschilor. Uneori corpul meu oboseste cand imi dreg vocea. Dar nu e tot timpul la fel, uneori e mai mare chestia in gat, asa, parca ca o ata care se inghite greu si mai ramane pe acolo pe esofag, aproape de gura iarasi, uneori e mai mica, uneori parca o simt in corp, nu in gat, si imi da anumite stari de mici goluri prin corp sau pulsatii prin alte parti. Si ma si emotionez repede, daca ma uit la un film cu happy end, lacrimez uneori si nici nu stiu daca face bine sau rau asta, ca uneori parca sunt mai agitat dupa asta. Am si flatulenta destul de deasa, mai ales cand ma misc. Ma misc si flatulez de multe ori. Uneori am dureri usoare de burta, mai ales cand ma trece treaba mare. In rest, nu prea am simptome speciale gastro-intestinale. Uneori ma umfla dupa ce mananc, dar mai mult la spate. Am fost si la psihiatru azi, a discutat o ora cu mine si m-a programat saptamana viitoare iarasi, nu mi-a prescris nimic. Nici nu stiu ce sa mai zic. Poate mai aveti dvs solutii. Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  •