Sindrom anxios-depresiv, pierdere memorie | Forumul Medical ROmedic

Sindrom anxios-depresiv, pierdere memorie

05-12-2018
AlexMacedonschi
Nu este medic/terapeut
AlexMacedonschi
Buna ziua. Am 28 ani si de 2 ani sunt diagnosticat cu sindrom anxios depresiv. In ultimul an am luat sertralina, 100 mg / zi. La scurt timp dupa terminarea tratamentului(facuta treptat), am inceput sa am pierderi usoare de memorie, dar in timp s-au agravat. Acum uit si ce am spus in urma cu 10 minute, am impresia ca lumea din jur ma considera nebun si asta ma face sa ma simt din ce in ce mai rau. Sunt paranoic si foarte nervos, nu am rabdare cu nimeni din jurul meu pe moment, dar apoi imi pare rau si incerc sa ii ascult, cu toate ca nu ma pot concentra. Am insomnii, dar atunci cand adorm am un somn adanc si ma trezesc foarte greu. Nu ma mai motiveaza nimic. La locul de munca ma straduiesc din rasputeri sa fac fata, s-a produs o schimbare majora intr-un singur an.(lucrez aici de 5 ani)
Am fost la 4 psihoterapeuti pana acum, "cei mai buni", dar sfaturile lor nu ma ajuta, nu asta caut. Am fost la obregia dar nu mi-au spus nimic util, mi-au zis sa fac in continuare ce mi-a spus medicul la care am fost pana acum.
Ce este de facut? Sa fie diagnosticul gresit? As putea face niste teste care sa determine exact ce am si din ce cauza apar pierderile de memorie??
De la sertralina aveam niste reactii adverse destul de urate, nu stiu daca m-ar ajuta sa incep iar tratamentul, si din cate am inteles, erau pastilele cu cele mai "usoare" reactii adverse, in comparatie cu alti inhibitori.
15 comentarii
1
05-12-2018, ora 15:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Diagnosticul se poate transforma in timp.
Luati legatura cu medicul dv pentru a stabili diagnosticul actual si un tratament corect.
Pe de alta parte sertralina se poate schimba. Nu exista medicamente cu cele mai putine reactii adverse. Reactia depinde de fiecare organism in parte. Sunt peste 20 de antidepresive de unde medicul poate alege. Trebuie sa aveti rabdare sa il gasiti pe cel care vi se potriveste si care nu va da reactii adverse.
1
05-12-2018, ora 16:37
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Fiecare reacție trebuie discutată cu medicul care v-a dat tratamentul, pentru că dacă apar reacții nedorite poate să-l schimbe sau să umble la doze.
Nu știu la ce psihoterapeuți ați fost, pentru că rezultate nu se obțin tot schimbând terapeuții, ci urmând un program complet. Ar fi trebuit să vă ajute să vă schimbați modul de gândire și percepție și să câștigați competențe în a depăși situațiile dificile, nu să vă dea sfaturi.
În astfel de situații psihoterapia cognitiv-comportamentală are rezultate bune și într-un număr de ședințe redus față de alte psihoterapii, cu condiția să găsiți psihoterapeutul cu care să puteți colabora.
0
05-12-2018, ora 21:28
AlexMacedonschi
Nu este medic/terapeut
AlexMacedonschi
Am discutat despre schimbarea tratamentului inca de la inceput si mi s-a spus sa continui asa, pt ca o alternativa mai buna nu exista. Problema este ca eu nu arat faptul ca nu ma simt deloc ok, oarecum mimez ca totul este normal avand in vedere ca ma obisnuisem cu "problema" aceasta.
Cat despre psihoterapie, fiecare sedinta costa 200 lei, am facut una pe saptamana timp de cateva luni, nu e tocmai ieftin. Primeam doar sfaturi si incercam sa le explic faptul ca eu nu caut raspunsuri la ceva anume. Intr un final am renuntat, pierdeam prea multi bani si nu evoluam.
0
05-12-2018, ora 21:53
Elenafrm
Nu este medic/terapeut
Elenafrm
Buna ziua. Am 63 de ani si sufar de atacuri de panica de la varsta de 25 de ani. Am facut si psihoterapie am consultat si medici psihiatri, situatia s-a imbunatatit dar de scapat de atacuri cu am scapat. Am o vointa de fier citesc mult am incercat tot felul de exercitii de relaxare dar cand apare atacul nu-l pot controla. e greu sa faci exercitii de respiratie in timpul unui atac cand practic respiratia nu poate fi controlata. la 45 de ani am inceput sa fac atacuri de panica insotite de pusee de tensiune. Perioada a coincis si cu intrarea la menopauza. Atunci am primit de la specialistul cardiolog medicatia ptr hipertensiune dar mi s-a dat si xanax. Am luat o perioada indelungata xanax care la inceput m-a ajutat dar dupa un timp nu a mai avut nici un efect. Am fost la medic psihiatru care mi-a facut o schela pentru eliminarea xanaxului inlocuindu-l trepatat cu doxepina si fevarin. usor usor am eliminat xanaxul si am ramas pe doxepina si fevarin pana cand am inceput sa am noaptea cosmaruri si halucinatii. Am renuntat la ambele, dar nu total luam doze mai mici cate o jumatate de pastila marind doza in caz de nevoie deoarece nu stiam care din cele doua imi da aceste halucinatii. Am incercat si medicatia naturista din plante.Anul acesta in luna februarie m-am trezit in cursul noptii cu un puternic atac de panica bineanteles insotit de cresterea tensiunii arteriale cu toate ca din momentul in care medicul cardiolog mi-a recomandat medicatie ptr hipertensiune eu nu am intrerupt nici macar o zi tratamentul.( iau dimineata noliterax si seara nebilet).Am luat imediat un nifedipin si cand a sosit salvarea ( deoarece am chemat salvarea ) tensiunea mea era 17/10, dupa nifedipin. Refuz sa ma gandesc cam cat a fost in timpul atacului pana am luat nifedipin. de atunci starea mea psihica s-a inrautatit. Am revenit la xanax dar nu are nici un efect. In special dimineata ma trezesc cu o stare de neliniste cateodata refuz sa imi mai iau tensiunea deoare ma sperie. Am inceput niste sedinte de psihoterapie dar am facut doar prima sedinta si urmatoarea va fi peste 2 sapt deoarece d-na psiholog nu va fi in localitate un timp.va dati seama ca la varsta mea un puseu de tensiune poate avea consecinte grave deci sunt constienta ca voi fi mereu dependenta de un calmant. Problema mea este ca nu stiu ce calmant sa iau dimineatza sa imi regrez starea psihica. medicii imi recomanda toti acest xanax care ptr mine nu are nici un efect decat in doze mari cred, dar refuz sa depasesc max 1 mg pe zi impartit in doua prize. daca imi poate cineva da un sfat as fi profund recunoscatoare.
0
06-12-2018, ora 16:05
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
Sa-i sugerati psihiatrului dvs.Seroxat, care merge bine pe anxietate-depresie, iar pe atacuri de panica merge excelent, din ceea ce am citit pe Romedic de la pacienti, care-s cei mai buni psihiatri.Cu un Rivotril, un mg.pe zi, ar trebui sa dea roade.Desigur ca medicul e cel ce va stabili.Nu va mai speriati, Xanaxul de un mg.nu e mult, de la 2 mg in sus e mult.Doxepinul, desi e vechi, e, dupa opinia mea, unul dintre cele mai bune antidepresive, eu am luat si mi-a mers excelent, n-am avut niciun efect adevers si mi-a luat anxietatea.La mine a mers excelent.
1
06-12-2018, ora 19:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Alex Macedonschi

Sunt peste 20 de antidepresive pe care le puteti incerca. Schimbati antidepresivul daca nu v-ati simtit bine cu el. Mergeti la alt doctor daca acesta nu vi-l schimba.
1
06-12-2018, ora 19:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Lista medicamentelor alopate antidepresive din Romania

ForumBoliTulburari psihice
Lista medicamentelor alopate antidepresive din Romania
22-03-2016clara_pNu este medic/terapeutclara_p
1. Anafranil (clomipramina)
2. Antideprin (imipramina)
3. Amitriptilina (clorhidrat de amitriptilina)
4. Argofan, Efectin, Effexor (venlafaxina)
5. Asendin (amoxapina)
6. Aurorix (moclobemida)
7. Celexa, Linisan (citalopram)
8. Cymbalta (duloxetina)
9. Cipralex, Despra, Lexapro (escitalopram)
10. Doxepin (doxepina)
11. Esprital, Mirzaten, Remeron, Zulin (mirtazapina)
12. Fevarin (fluvoxamina)
13. Frontin, Xanax (alprazolam = benzodiazepina)
14. Ludiomil (maprotilinum)
15. Miansan, Mianserin (mianserina)
16. Nortriptilina (nortriptilina)
17. Prozac (fluoxetina)
18. Paxil, Seroxat (paroxetina)
19. Sapilent (trimipramina)
20. Asentra, Serlift, Sertralina, Stimuloton, Zoloft (sertralina)
21. Spitomin (clorhidrat de buspirona)
22. Wellbutrin (bupropiona)

* majoritatea trateaza si depresia si anxietatea in acelasi timp

Trebuie sa aveti rabdare si pacientul si doctorul pina gasiti un medicament care vi se potriveste. Insistati la doctor sa aiba rabdare. De multe ori acestia consulta pacientii pe fuga, ceea ce nu e tocmai chiar ok pentru calitatea vietii pacientului.
0
06-12-2018, ora 23:17
Elenafrm
Nu este medic/terapeut
Elenafrm
Multumesc mult pentru răspunsuri. Am o întrebare PTR Dl care a utilizat doxepin, ce doza lua zilnic. Eu iau sub 50 de mg in doua prize. Văd ca m-a simt bine cu acest medicament. Rup o pastila de 50 mg in bucatele și iau mai puțin de 1 pe zi.v as ruga mult sa îmi Spune-ți ce doza ati folosit zilnic sau ce schema de tratament ați folosit.
0
07-12-2018, ora 00:27
AlexMacedonschi
Nu este medic/terapeut
AlexMacedonschi
Va multumesc mult! Imi puteti recomanda un medic psihiatru bun la care as putea apela in Bucuresti??? Va multumesc pentru ajutor!
1
07-12-2018, ora 10:03
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Doamna dr. Tecuță Manuela, Spitalul Universitar de urgență.
0
08-12-2018, ora 12:58
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
@ Elenafrm,

Tot doua comprimate de Doxepin pe zi am luat si eu, de cate 25 mg, timp de 6 luni, dupa care am luat Amitriptilina tot asa, 6 luni, combinate cu un anxiolitic.Eu am avut sindrom nevrotico-anxios, cu 10 ani in urma, asa scria pe reteta, pe fond de stres si surmenaj intelectual.Am luat toate anxioliticele posibile, iau si acum pentru insomnie, doza minima, dar nu mai mult de 3 luni din fiecare ca sa nu produca dependenta sau/si toleranta.Eu ii cer psihiatrului tratamentul dupa cum consider eu.N-am avut niciodata niciun efect advers de la niciun medicament.Intrucat suntem diferiti, dvs.nu faceti ca mine ci cum spune psihiatrul dvs.Poate ii sugerati, repet, sa va dea Seroxat care e foarte bun pentru atacuri de panica.
0
08-12-2018, ora 16:37
Elenafrm
Nu este medic/terapeut
Elenafrm
Multumesc mult pentru raspuns. Problema mea este ca eu nu am mai consultat un psihiatru de vreo 2 ani. o sa merg iar la medic sa cer seroxat, sa nu depasesc 6 luni de doxepin. Cel mai bun tratament care l-am avut a fost de la un medic psihiatru care era specializat in franta si pe psihoterapie. Am facut cam 5 sedinte dar au fost cel mai bun tratament. As mai fi facut dar a plecat dna dr din oras. Toti cei care se confrunta cu probleme de natura psihica eu recomand sa caute un medic psihiatru specializat si pe psihoterapie.
0
09-12-2018, ora 17:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Elenafrm

Poate reusiti sa faceti cu acelasi medic psihiatru psiholog sedinte online pe Skype, daca v-ati simtit asa bine.
0
10-12-2018, ora 09:24
Elenafrm
Nu este medic/terapeut
Elenafrm
Buna ziua. Mi as dori enorm sa mai pot lua legătura cu d na Dr dar are o vârsta, este perioada dumneaei de liniște, plus ca ședințele erau cu totul speciale se bazau pe o combinație între starea psihică si cea fizica. Stările fizice erau induse in special starea de echilibru deci știind modul in care d na Dr făcea ședințele de psihoterapie nu cred ca se pot face prin Skype. Dacă aveți o recomandare pentru un psihoterapeut bun care sa m-a ajute prin Skype las adresa mea de mail si lăsați mi un mesaj cum sa iau legătura cu d lui elenafrm@gmail.com
0
14-12-2018, ora 13:08
AlexMacedonschi
Nu este medic/terapeut
AlexMacedonschi
Buna ziua! Revenind la topicul initial, si anume problema pe care o prezint, vreau sa va spun ca ieri am fost la medic si am primit Trittico 150mg, fiind diagnosticat cu tulburare depresiva recurenta. A mai luat cineva Trittico? Cum v-ati simtit de la el? A avut efect? Stiu ca fiecare persoana reactioneaza diferit..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExerciÈ›iul fizic, o opÈ›iune viabilă pentru ameliorarea depresiei È™i anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei È™i anxietății
  • ComparaÈ›ie între efectele sportului È™i efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei È™i anxietății
  •