Sinuzita odontogena cu corp metalic

18-12-2010
biancadutu
Nu este medic/terapeut
biancadutu
Buna ziua.
Problema mea a debutat cu o durere la o masea dreapta sus imbracata si cu pivot. Periodic in cerul gurii la baza acestei masele fac si un abces.
Din aceste motive am mers la o clinica stomatologica si mi-a recondat o tomografie stomatologica si radiografie panoramica.
S-a constatat ca maseaua ma doare si se misca pentru ca nu mai e osul bun si ca am si un corp metalic in sinus.
Medicul chirurg stomatolog mi-a spus ca imi va scoate acea masea, va rezolva problema cu osul (probabil prin aditie de os) si ca va scoate si corpul metalic strain din sinus.
Din acest motiv (corpul strai) am fost la un chirurg ORL, m-a trimis la tomografie sinusala si deja mi-a facut o punctie pentru sinuzita maxilara, va mai face alte 2 punctii si mi-a zis ca acel corp metalic nu trebuie sa il scoata chirurgul stomatolog ci ca ma va opera el, chirurgul ORL-ist.
Crede ca sinuzita nu se va rezolva cu punctii (3) si ca ma va opera de sinuzita si va scoate si corpul strain. Corp strain provenit de la o interventie stomatologica.
Intrebarea mea e: ce parere aveti? Cine e bine sa scoata corpul strain, chirurgul stomatolog sau chirurgul ORL-ist? ORL-istul a zis ca stomatologul poate sa creeze o fistula daca va interveni si ca stomatologol doar sa scoata maseaua si sa faca ce are de facut cu osul.
La tomografia sinusala a rezultat ca exista corp strain metalic care determina atrofia prin compresie si intreruperea peretelui medial al sinusului cu extensie la nivelul cavitatii nazale.
Pentru operatia de sinuzita si scoaterea corpului strain pe unde se va face interventia chirurgicala?
Multumesc.
Cu stima, Bianca
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns