stent la spital de stat | Forumul Medical ROmedic

stent la spital de stat

03-09-2016
rox148
Nu este medic/terapeut
rox148
Tatăl meu 64 ani s a simtit rau i au amortit mâinile a sunat la salvare a coborât in fata blocului a asteptat salvarea la spital (in provincie) i s a pus diagnosticul infarct miocardic acut(nespecificat).Pentru ca se simtea bine nu a mai vrut sa stea in spital la cardiologie terapie intensivă si doua zi a plecat acasa pe semnătura cu toate ca dna dr l a avertizat ca pina acasa poate face stop.La indicatia medicului a facut coronarografia dar undeva la privat deoarece la stat stiam ca e putin mai complicat.Pe scurt, i s a spus ca are nevoie de 3 stenturi(2 artere importante infundate 90%si alta 60%), neavând banii necesari ni s a propus sa ii monteze 2 stenturi in loc de 3 pt ca artera cu stenoza 60%mai poate astepta-):-).Problema este ca mai departe ne am orientat catre un spital de stat univeristar ni s a spus telefonic ca urmatoarea programare in decembrie, la floreasca ni s a inkis telefonu ca e spital de urgenta se primesc doar urgente si rand pe rand ni s au inchis cam toate usile.Am mers la dna doctor la care a fost internat initial ca sa ma sfatuiasca incotro s o luam. am rugat o frumos dar m a respins a zis ca este vorba de orgoliu ei faptul ca a plecat de la ea pe semnatura nu o mai intereseaza si mi a aruncat mergeti la Balotesti.I am explicat ca fara o recomanadre ce fac il iau de mina ? Deci va rog mult ce sfaturi imi puteti da cineva care cunoaste cum trebuie sa procedam ca sa ajunga la spital de stat si sa i se monteze stenturile, el nu este caz pe urgenta in momentul de fata se simte perfect normal.Avem vreo sansa la spital de stat neavand 6 mii de euro acum sau tot la privat ramane rezolvarea? Multumesc anticipat
7 comentarii
0
03-09-2016, ora 13:46
rox148
Nu este medic/terapeut
rox148
doresc sa adaug in urma coronarografiei s a stabilit ca de fapt a fost preinfarct si ca situatia e destul de grava chiar ne- a speriat si incercau sa ma convinga sa fac rate la banca.El se simte perfect normal e pe tratament acum.
0
03-09-2016, ora 16:44
Dr. Marinescu Mihai
Cardiologie, Galati
Dr. Marinescu Mihai
Buna ziua. Dupa ceea ce spuneti el are nevoie de 2 stenturi leziunea de 60% nefiind o urgenta. La ce spital vi s-a spus ca ar costa 6000 euro pt ca ceea ce aveti dumneavoastra este ceva mai ieftin. Presupun ca aveti un cd cu procedura inregistrata. Va pot ajuta sa va fac procedura in Bucuresti la privat cu sume mai mici decat spuneati dumneavostra dar ar fi bine sa vad filmul inainte ca sa vedem exact despre ce este vorba. Chiar daca momentan el se simte bine oricand poate face un infarct.
0
03-09-2016, ora 18:10
rox148
Nu este medic/terapeut
rox148
Buna ziua.multumesc pt răspuns.deocamdata noi avem o mie de euro.restul de banuti ii putem avea intr o luna doua...da avem cd-ul procedurii.deci sa inteleg ca la stat nu se pun gratuit sau cu o suma mica daca este asigurat?măcar sa stim si sa ne luam gândul de la spitale de stat.am apelat si la alta clinica privata si ne costa mai puțin nu 6000euro (pret pt 3 stenturi) ci in jur de 4- 5 mii.daca nu moare in 2 luni pina strângem banii ar fi super.ideea era daca i le poate pune acum repede la stat adica in spital gratuit ?sau sunt naiva sa întreb asa ceva??se pun stenturi in spital de stat ?daca un om nu are bani pt clinica privata acum ce face?multumesc
0
03-09-2016, ora 18:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aceste stenturi nu se pot pune a Spital de stat fara plata?
Incercati la Spitalul Universitar.
0
03-09-2016, ora 18:33
rox148
Nu este medic/terapeut
rox148
La spitalul universitar am sunat si mi au zis ca trebuie consultație programare tocmai in decembrie.dar mi a sugerat mergeti la etajul 10 pe cardio.bun cum fac îl iau de mînă si ma prezint la etajul 10 îmi trebuie trimitere de la medicul de familie.?suntem din provincie nu îmi zice nimeni cum se procedează cu hârtiile ca sa mă prezint asa nu cred ca ne baga cineva in seamă.Am prietene care mi au spus ca cunostintele lor si au pus stent gratuit la spital de stat ca ce am căutat la privat.am inteles la stat dar cum???unde mergi la cine ?daca sun si toti îmi inkid telefonul???
0
03-09-2016, ora 19:24
Dr. Marinescu Mihai
Cardiologie, Galati
Dr. Marinescu Mihai
Buna seara. De obicei stenturi bune se pot pune in sistemul privat. La spitalele de stat este mai greu cu programare pentru ca stenturile sunt pastrate pentru cazurile urgente de tipul infarctelor miocardice sau alte sindroame coronariene acute. In orice caz acestea se pot pune in etape. De exemplu se pune un stent pe leziunea critica unde riscul este cel mai mare de a dezvolta infarct miocardic iar celelalte leziuni se pot rezolva intr-o etapa ulterioara.
Pentru programare la spitalul de stat trebuie sa vorbeasca pentru dumneavostra medicul cardiolog curant daca doreste. Nefiind urgenta programarilor pot dura si cateva luni si chiar si atunci pacientii pot fi amanati.
0
14-01-2019, ora 20:32
Danuba
Nu este medic/terapeut
Danuba
Se pot pune stenturi gratuit la spitalele de stat. Fundeni, Floreasca, Municipal.. prin programul Stemi. Stent farmacologic activ.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: