Stres sau anxietate?

07-08-2020
Andreea2000000
Nu este medic/terapeut
Andreea2000000
Buna seara! Vreau sa va intreb ce credeti ca as avea dintre stres sau anxietate.
Intai as dori sa mentionez ca acum 2 ani mi s-a zis ca am distonie neurovegetativa, dupa un control neurologic si psihologic( din cauza ca aveam dureri de cap am fost la control).
Inainte sa imi descriu simptomele pe care le am din aprilie vreau sa precizez ca sunt o persoana care se enerveaza repede, nu suport zgomotole puternice, nu suport lumina cand vreau sa dorm.
In aprilie m-a luat intr-o seara cu greata si m-am cam speriat si am avut un episod anxios (zic eu) palpitatii, dificultati in respiratie, valuri de caldura in corp si o stare de neliniste si frica. Am fost la un control la interne, inima e buna, doar o colecistita cronica. Analize bune. Doar o reteta pentru fiere.
Doar ca am ramas cu goluri in stomac si uneori stari de neliniste. Am fost din nou la acel doctor si mi-a dat stresclin complex si alprazolam la nevoie. Bineinteles am tinut tratamentul incepusem sa ma simt mai bine, pana cand intr-o seara ma durea in piept si m-am speriat iar si am avut din nou un episod anxios( sau atac de panica nu stiu sigur). Am schimbat tratamentul cu emocalm, m-am simtit bine in afara de cateva zile in care ma mai simteam nelinistita si goluri in stomac.
Acuma cateva zile am avut din nou un episod de acela din cauza ca ma durea capul si m-am speriat:)). Ceea ce vreau sa sa scot in evidenta este faptul ca ma simt bine o perioada dupa care daca ma doare ceva, ma sperii si fac atac de panica (sau ce o fi) si cateva zile ma simt nelinistita. In rest sunt la fel ca inainte, ies afara, socializez (din contra mai mult ca inaintea), nu as suporta sa fiu singura, rad, glumesc, nu am ganduri negative, dar cum am zis am zile in care ma deranjeaza aceste stari de neliniste care apar dupa " atacul de panica". Pe langa acestea am observat ca imi cade foarte mult par din cap, cate un pumn de par dupa fiecare spalare sau periat, dorm cam mult noaptea, ma culc la 11 si ma trezesc la 9 sau 10 si parca tot obosita ma simt, nu suport lumina noaptea, zgomotele puternice (asa eram si inainte), am ameteli des ( asa cum aveam inainte cand am fost la control la neurolog). Acum am inceput tratament cu dexocalm si incerc sa nu ma mai sperii daca ma doare ceva sau ca as putea pati ceva.
Prin urmare as vrea sa-mi dati un sfat, si ce ar putea fi. Distonie? Stres? Anxietate?
Si daca credeti ca ce am eu este declansat de factori chimici(neurotransmitatori).
Spre final vreau sa mentionez ca atunci cand am fost la control, am facut si un RMN unde s-a depistat un chist in glanda pineala, dar doctorul a zis ca nu ma afecteaza cu nimic.
2 comentarii
2
08-08-2020, ora 07:51
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Simptomele par de anxietate, dar un diagnostic sigur se pune numai în cabinet.
Cine v-a dat tratamentul? Dacă nu vi l-a dat un medic, mergeți la o evaluare la un psiholog clinician cu experiență sau psihiatru, iar pe baza evaluării vi se va da o schemă de tratament și concomitent veți face psihoterapie.
Faptul că simptomele tot revin, e necesar să faceți și psihoterapie, ca să câștigați competențe în gestionarea situațiilor, astfel încât să se diminueze simptomele până la dispariție și să eliminați factorii ce ar declanșa și menține tulburarea.
1
08-08-2020, ora 09:08
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Bună dimineața
Faceți vă rog o evaluare psihologică și un consult psihiatric pentru a găsi o soluție la problema dumneavoastră.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul