Tahicardie si HTA
in urma cu un an jumatate am fost diagnosticat cu tahicardie. Puls in repaus intre 90 si 110 si HTA 14(15)/9(10).
Am fost la cardiolog si mi-au fost date betablocante(nu mai tin minte ce) dar pe care nu le-am putut suporta mai mult de 2 luni. Ma scoteau din uz total, ameteli, lipsa concentrarii etc...
Am schimbat cardiologul si am fost trecut pe Corlentor 5mg de 2 ori pe zi si Tritace(R) 2, 5mg.
Initial a fost bine, dar dupa aproximativ 3 sapt HTA imi scadea ft mult, 9/5 si de abia ma tineam pe picioare. Asa ca s-a renuntat la Tritace(R). dupa aproximativ un an de Corlentor in care am fost bine, cu putine crize hipertensive, si deobicei ca uitam sa iau pastila, am inceput sa am palpitatii si tulburari de ritm, sesizate de tensiometru dar si simtite de mine. Am observat ca, corlentorul imi scade pulsul sub 60, pana pe la 53, si cand pulsul este mic apar in mare parte si tulburarile de ritm. ce ma sfatuiti, stiti vre-un medic capabil in bucuresti pe probleme de "aprindere" ale inimii?
Am fost la cardiolog si mi-au fost date betablocante(nu mai tin minte ce) dar pe care nu le-am putut suporta mai mult de 2 luni. Ma scoteau din uz total, ameteli, lipsa concentrarii etc...
Am schimbat cardiologul si am fost trecut pe Corlentor 5mg de 2 ori pe zi si Tritace(R) 2, 5mg.
Initial a fost bine, dar dupa aproximativ 3 sapt HTA imi scadea ft mult, 9/5 si de abia ma tineam pe picioare. Asa ca s-a renuntat la Tritace(R). dupa aproximativ un an de Corlentor in care am fost bine, cu putine crize hipertensive, si deobicei ca uitam sa iau pastila, am inceput sa am palpitatii si tulburari de ritm, sesizate de tensiometru dar si simtite de mine. Am observat ca, corlentorul imi scade pulsul sub 60, pana pe la 53, si cand pulsul este mic apar in mare parte si tulburarile de ritm. ce ma sfatuiti, stiti vre-un medic capabil in bucuresti pe probleme de "aprindere" ale inimii?
1 comentarii
Probabil va trebui sa reduceti doza la 2, 5mg, bineinteles cu acordul medicului curant.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3sfaturi... tahicardie
- 3de la inceputul verii, am inceput sa am probleme cu inima
- 2Hipertensiune arteriala
- 5se intampla sa am in momentul respiratiei ca niste spasme sau gaze in partea inimii.. Ce am?
- 5Panica sau probleme reala la inima?
- 0tratament hipertensiune arteriala
- 4Sunt hipertensiva de 22 ani
- 6Hipertensiune arteriala oscilanta - recomandari
- 4Tahicardie paroxistica supraventriculara
- 3Tahicardia si kangoo jumps
- 0cardiologie
- 19puls 176 / tensiune 200 cu 100. am nevoie de parerea unui medic
- 0Oboseala dupa inceperea tratamentului pt. Hipertensiune
- 0Probleme cu tensiunea
- 3Tensiune
- 0Tahicardie
- 0Tahicardie
- 0Posibile probleme cu glandele adrenale / suprarenale ?
- 7Valori glicemie!
- 2Durere la frunte dupa inceperea tratamentului de hipertensiune cu Noliprel Arg Forte 5mg
Mai multe informații despre: Tahicardia Hipertensiunea arteriala (HTA)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertensiunea portala
- Tahicardia ventriculara
- Aritmia
- Tahicardia sinusală
- Tahicardia paroxistica supraventriculara (TPSV)
- Tahicardia
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Torsada virfurilor
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
- Dieta in hipertensiunea arteriala
- Alimentele cu multă sare și efectul lor asupra sănătății
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: