Tahicardie sinusala? | Forumul Medical ROmedic

Tahicardie sinusala?

30-03-2017
tikima
Nu este medic/terapeut
tikima
Buna ziua, am 23 de ani, si as mai dori sa aflu cateva pareri. In urma cu aprox. 2 luni am consumat un energizant, avand o zi foarte lunga in care aveam de condus mult, iar dupa cateva ore am avut niste stari groaznice: aveam o stare de lesin, simteam ca inima imi sare din piept, nu aveam aer sa respir, a fost un chin. Am fost la urgente dar avand in vedere ca am asteptat 6 ore si mai urma sa astept cateva..am renuntat si am plecat acasa.
A trecut si episodul respectiv, dar in urmatoarele saptamani simteam o stare de agitatie continua, ziua eram foarte agitata, cand ma puneam la somn simteam ca imi bate inima tare, apoi in 3-4 nopti ma trezeam in timpul noptii din cauza faptului ca inima imi batea foarte tare si simteam ca nu mai am aer.
Am mers la un cardiolog, mi-a facut un EKG si o ecografie (nu stiu cum se numeste), mi-a spus ca nu pare sa am ceva la inima, dar sa imi fac totusi niste analize: hemoleucograma completa, K, Mg, etc. inclusiv TSH si FT4. Mi-a dat Concor de 2.5 timp de 10 zile si magneziu de 500, de 2 ori pe zi timp de o luna. Diagnosticul a fost tahicardie sinusala.
Am revenit cu analizele, mi-au iesit foarte bine dupa spusele doamnei dr.. Tosusi, mie nu mi se par asa bune: TSH: valoarea maxima normala era 5, iar mie mi-a iesit 4.95.
Dupa cele 10 zile de Concor mi-a spus sa iau inca 5 zile cate o jumatate de tableta, dupa care sa nu il mai iau deloc.

Problema e ca dupa ce nu am mai luat Concor, ma simt uneori agitata mai ales seara si am tensiunea 107-115 cu 70 de obicei, dar pulsul e tot timpul crescut: 92 de cele mai multe ori. Uneori e 100, 103, evident in repaus.
Recunosc ca inainte sa sesizez aceasta problema am baut foarte mult cola, eram sedentara si nu mancam sanatos, insa am renuntat complet la alimentele nesanatoase, la orice contine cofeina, chiar si la dulciuri. Nu am renuntat la tigari, asa ca fumez in jur de 6-7 pe zi, iar cafea nu am consumat, decat foarte rar. Efort mi-e frica sa fac prea mult, pentru ca obosesc foarte foarte repede si inima o ia razna.
Eu am obiceiul prost de a ma stresa din orice, asa am fost de cand ma stiu dar nu pot sa spun ca m-am simtit rau vreodata. Nu stiu de cand am acest puls pentru ca sincer nu mi-am luat tensiunea pana sa simt simptomele respective, imi amintesc vag ca uneori simteam ca imi bate inima tare in stare de repaus dar nu am luat in serios..credeam ca e normal.

Ar trebui sa mai fac o vizita la un alt doctor cardiolog? Sau... endocrinolog? Se poate vindeca ce am eu sau voi ramane pe viata cu un tratament? Poate nu am dat detalii suficiente, dar daca mai trebuie sa spun ceva am s-o fac cu placere. Va multumesc anticipat.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: