Teama inexplicabila direct din somn

12-04-2011
MICHELINA
Nu este medic/terapeut
MICHELINA
Buna ziua!
Am sa pun direct intrebarea:
la ce specialitate de medicina trebuie sa ma adresez pentru tratarea unor semne ca:treziri brusca din somn cu senzatia de frica inexplicabila, alteori palpitatii si puls neregulat care dureaza 2-3 ore si ca prin minune imi trece?
Am incercat si incerc in permanenta ceaiuri, tuincturi, gemoterapie etc.M-am ferit de tratamente mai serioase, care dau dependenta si efecte nedorite, dar acum simt ca trebuie sa fac ceva fiindca e insuportabil!

Multumesc,
m
7 comentarii
0
12-04-2011, ora 18:08
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Buna ziua.
Intai trebuie mers la medicul de familie si in functie de diagnostic el va face sau nu trimitere catre specialist si tot medicul de familie recomanda analizele necesare. Daca se merge la specialist fara trimitere nu se beneficieaza de analize si tratamentul ulterior - compensate.
Sanatate
0
12-04-2011, ora 22:09
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,
iti voi scrie DAR,
raspunde-mi la cateva intrebari:
- ce faci imediat cand te trezesti?
- bei apa, mananci, plangi, te scoli, stai intinsa in continuare???

.. de iti trece dupa 2-3 ore..?????

O seara buna...
0
12-04-2011, ora 22:50
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
draga mea, am citit posturile tale, inteleg ca astfel de simptome ai de circa 2 ani, deci consulta un psiholog.iti doresc sanatate.
0
13-04-2011, ora 11:49
MICHELINA
Nu este medic/terapeut
MICHELINA
Am sa spun ce fac cand ma trezesc in situatia aceea:palpitatii.

Cand simt ca -ar putea sa intru in criza, mai intai incerc sa raman intinsa in pat, poate nu e chiar asa, imi zic.Daca totusi ma ridic fac toate manevrele despre care am auzit:apa rece pe fata, tusit, respirat "cu glota inchisa", iau o jumatate de xanax, mai iau niste picaturi cu valeriana, incerc sa-mi iau tensiunea, cateodata aparatul da eroare din cauza pulsului.Iar ma intind in pat...si tot asa.In tot acet timp sunt contienta ca o sa-mi treaca, deci nu cred ca e atac de panica -care, am auzit, te face sa nu mai judeci normal.Odata am mers pana la un centru apropiat care aveau aparatura pt electriocardiograma(asa mi-a pus cardiologul, sa merg cand sunt in criza), dar pe drum mi-a trecut.De asta am spus ca trece "ca prin minune", nici salvarea nu pot sa chem ca ma fac de ras, pana vin ei imi trece!

Multumesc pt raspunsuri!
m
0
13-04-2011, ora 12:50
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,
pai draga mea TU singurica ti-ai raspuns la TOATE intrebarie si mai ales.ne-ai ajutat cu raspunsurile si pe noi, de fapt PE MINE.

Iata:
- astepti..simti ca, ai putea sa intri in criza?!?
- AI LUAT XANAX?!?
- esti constienta CA-TI va trece si...

Propunere:
- ia tu binisor xanax-ul la culcare sau INAINTE de culcare (vezi? zici ca NU ai inceput de atac de panica..DAR ceva..este, poate, nu vrei sa scrii DIN MOMENT CE, stii..ce trebuie sa iei:-xanax-)..si...intrebare; acest xanax se da DOAR cu reteta in dublu exemplar si trebuie sa fii inregistrata UNDEVA (medic de familie sau specialist) ca il utilizezi ?!?
- mananca putin si des in timpul zilei, si...poate inainte de culcare si..ceva (putin) dulce;
- daca te vei simti bine si SIGUR vei dormi bustean..las-o asa..

Neaparat, ca sa vezi CE si CAT si CUM stai cu "problema" ta,
1. nu lua nimic cand te trezesti:
2. cheama salvarea si vei vedea ca NU te vei face de ras...te citez: " trece "ca prin minune", nici salvarea nu pot sa chem ca ma fac de ras, pana vin ei imi trece!"..pai, TOCMAI asta e problema ta, ca TU luind xanax..te imbraci, mergi la medic si...pana ajungi..iaca "ti-a trecut ca prin minune..cum spui"..

Nu draga mea,
problema TA e chiar f. importanta...
..si daca vrei sa te faci bine, urmeaza ce-i doi pasi - 1 si 2- pe care ti i-am enumerat si, VEI CEDEA CA,..totusi e..
dar, NU voi scrie eu, ce e..lasa ca medicii sa-si faca treaba si o fac BINE -zic eu, din moment ce..ti-au dat (sau daca ai luat asa..niste xanax..??fara reteta??).

Iti doresc TOT binele din lume si s-auzim de f.bine.
O zi frumoasa iti doresc.

P.S.
daca nu te superi?..poti sa ne scrii de ce ai luat xanax?..la recomandare?..ai auzit tu?...
vezi, draga mea, asta-i problema ta, stai linistita..nu ai probleme nici cu inima, nici cu tensiunea, si sigur nici cu glicemia.
Astept un raspuns-daca vrei..
0
13-04-2011, ora 22:45
MICHELINA
Nu este medic/terapeut
MICHELINA
Xanax mi-a fost recomandat de catre medicul de familie si am luat odata pe reteta pentru trei luni, dar eu nu iau zi de zi si oricum iau jumatati de pastila.Deci imi ajunge poate un an de zile cantitatea pe care o am!Dar nici crizele despre care vorbeam nu sunt zi de zi, Doamne fereste!
Eu am pus intrebarea initiala ca sa aflu parerea voastra:sa merg la psiholog, psihiatru sau neurolog ?
In orice caz, multumesc pentru raspunsuri!
m
0
13-04-2011, ora 23:05
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
eu ti-am recomandat si in postul de mai sus, sa consulti un medic psiholog, poate fi un atac de panica incipient si ar trebui sa te vada un specialist.aici pe foorum impartasim opinii, dar diagnosticul real se pune pe consult si investigatii.mult noroc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul