tensiune oculara

13-05-2009
nicolacorina
Nu este medic/terapeut
nicolacorina
am 35 de ani si in urma cu 2 luni m-am dus la medic pt ca nu mai vedeam bine cu stangul de mult timp dar am neglijat mi sa spus ca am o miopie mare la OS ax11 si la OD ax165 TENSIUNEA OCULARA OS 21 si OD 22.7 ma speriat ca sunt suspecta de glaucom AM FACUT SI PAHIMETRIA OS 572 si OD 571 SI PERIMETRIA mi-a dat reteta de ochelari si mi-a zis sa revin dupa 3 luni am intrebat de tratament si a zis ca deocamdata nu imi da nimic ne vedem dupa 3luni. nu stiu ce sa fac pt ca m-am speriat. daca poate cineva sa-mi zica si mie ceva ce sa fac iar ochelari nu pot sa-i port pt ca imi dau ameteala..
3 comentarii
0
23-05-2009, ora 09:37
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Tensiunea intraoculara nu este mare, corneea este mai groasa( normal este 555), prin urmare, valoarea reala a tensiunii intraoculare este mai mica; ar fi bine sa faci si un camp vizual computerizat, gonioscopie, examenul fundului de ochi, eventual tomografie retiniana Heidelberg( ne intereseaza aspectul papilelor nervului optic si stratul fibrelor nervoase) ; numai bine
0
23-05-2009, ora 20:47
nicolacorina
Nu este medic/terapeut
nicolacorina
multumesc !am facut si perimetrimetria si a iesit bine am consultat alt doctor si mi-a dat alta pereche de ochelari pt. ca prima pereche imi dadeau ameteli si dureri de cap. multumesc inca o data.
0
21-02-2011, ora 11:27
JOANILA
Nu este medic/terapeut
JOANILA
Buna ziua,
Am 43 de ani si in urma cu 2 ani mi-am facut un consult oftamologic in urma caruia medicul mi-a spus ca tensiunea oculara ar fi cam aproape de valoarile maxime adica la ochiul sang 21 si la ochiul drept 19, cu recomandarea ca va trebui sa urmaresc aceasta tensiune o data pe an. Tot atunci mi s-au prescris si ochelari pentru vederea de aproape cu dioptrii de 0.25. La cateva luni de la acel control am inceput sa am episoade de vertij, episoade care au fost puse pe seama urechii interne. Am urmatoarea intrebare : este posibil ca sa existe vreo legatura intre vertij si ochii? Va multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: