Orele petrecute la calculator pot crește riscul de miopie la persoanele tinere

©

Autor:

Orele petrecute la calculator pot crește riscul de miopie la persoanele tinere
Nivelurile ridicate de expunere la ecranul unui dispozitiv electronic pot crește riscul de miopie cu până la 80% în rândul copiilor și adulților tineri, indică un studiu publicat în revista The Lancet Digital Health. Autorii au examinat mai mult de 3.000 de studii care investighează expunerea la dispozitive inteligente și miopia la copii și adulți tineri cu vârste cuprinse între 3 luni și 33 de ani.
După analizarea și combinarea statistică a studiilor disponibile, autorii au dezvăluit că privirea pentru o perioadă îndelungată a unui dispozitiv inteligent, precum telefonul mobil, este asociată cu un risc cu 30% mai mare de miopie. În plus, atunci când un utilizator al unui telefon mobil utilizează excesiv calculatorul, riscul de a dezvolta miopie poate ajunge la aproximativ 80%.

Autorul studiului, profesorul de oftalmologie Rupert Bourne de la Universitatea Anglia Ruskin, a declarat: „Ne așteptăm ca aproximativ jumătate din populația globală să aibă miopie până în 2050, astfel că miopia reprezintă o problemă de sănătate care se intensifică rapid. Studiul nostru prezintă o legătură potențială între timpul petrecut în fața unui ecran și miopia la tineri. Cercetarea vine într-un moment în care copiii noștri petrec mai mult timp decât oricând uitându-se la ecrane pentru perioade lungi de timp, din cauza închiderii școlilor".

„Este clar că sunt necesare cercetări urgente pentru a înțelege în continuare modul în care expunerea la dispozitivele digitale ne poate afecta ochii. Știm, de asemenea, că oamenii își subestimează propriul timp petrecut în fața ecranelor, fie că este vorba de telefoane, calculatoare sau televizoare, astfel încât studiile viitoare ar trebui să utilizeze măsuri obiective pentru a capta aceste informații.”, concluzionează același cercetător.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 12-10-2021 | creare: 12-10-2021 | Vizite: 536
Bibliografie
Screen time linked to risk of myopia in young people, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211007122131.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nanopicăturile oculare ar putea reduce necesitatea ochelarilor de vedere
  • Ochelari care pot reduce progresul miopiei la copii
  • Miopia, asociată cu o slabă calitate a somnului și timpul petrecut în fața ecranului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum