Nanopicăturile oculare ar putea reduce necesitatea ochelarilor de vedere

©

Autor:

Nanopicăturile oculare ar putea reduce necesitatea ochelarilor de vedere
Din ce în ce mai multe persoane sunt afectate de miopie sau hipermetropie, dar un tip de nanopicături oculare dezvoltrate recent ar putea fi eficiente în reducerea acestor vicii de refracție și a nevoii de a purta lentile corectoare.
Noile picături dezvoltate în cadrul Institutului de Nanotehnologii și Materiale Avansate al Universității Bar-Ilan, Tel Aviv, Israel, ar putea reduce miopia și hipermetropia, menționează cercetătorii. Au fost testate pe animale, prezentâd efecte benefice în repararea corneei și reducerea problemelor de vedere.

Aceste picături sunt un concept nou de corectare a problemelor de vedere, iar dezvoltatorii menționează că ar putea fi utilizare nu doar pentru a repara corneea, și pentru înlocuirea lentilelor multifocale, pentru a permite vederea unui obiect de la diferite distanțe.

Nanopicăturile conțin nanoparticule sintetice ce ajută la vindecarea țesuturuilor din cornee, care cauzează probleme de vedere. În cadrul cercetării pe 10 porcine, s-au analizat erorile de refracție măsurate cu un refractometru înainte și după instilarea de picături oculare cu concentrații variate de nanoparticule sintetice. Efectele modificărilor de refracție au fost înregistrate pentru a identifica nanoparticulele din cornee. S-a obținut o corecție de 2,24+/-0,07D pentru miopii, și una de 1,96+/-0,2D pentru hipermetropii.

Se va utiliza concomitent o aplicație care măsoară refracția oculară și formează un model laser care va fi timbrat pe suprafața corneei.

Acest nou concept, după cum menționează cercetătorii, ar putea revoluționa tratamentele oftalmologice și optometrice pentru pacienții cu miopie, hipermetropie și alte vicii de refracție.

Urmează studii pe subiecți umani, în primul rând pentru testarea siguranței în utilizare, și ulterior pentru determinarea cantității de produs necesar pentru a avea un impact eficient și benefic.

Iată cum îți poți menține sănătatea ochilor, în 7 pași simpli.
Sursa: Futurism

Data actualizare: 08-03-2019 | creare: 02-03-2018 | Vizite: 4473
Bibliografie
(1) Using “Nanodrops” to Repair Corneas Could Ultimately Replace Glasses, https://futurism.com/nanodrops-repair-corneas-replace-glasses/
(2) Nanodrops for restoring refractive errors, link: https://www.escrs.org/lisbon2017/programme/poster-village-details.asp?id=28690
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ochelari care pot reduce progresul miopiei la copii
  • Miopia, asociată cu o slabă calitate a somnului și timpul petrecut în fața ecranului
  • Orele petrecute la calculator pot crește riscul de miopie la persoanele tinere
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum