Ceasuri inteligente cu pulse (fizio)therapy pentru anxietate si relaxare

26-01-2024
Veernusio
Nu este medic/terapeut
Veernusio
Sakut!Mi-am cumparat un smartwatch (am mai multe sunt pasionat de smartwatchuri cu funcție medicala) care spune în descriere ca face un fel de terapie sau fizioterapie prin sau pentru puls scrie asa pulse therapy adică trimite un curent de joasa intensitate non-invaziv la un nerv ceva sau nu-și pe unde și acesta se duce la creier și te ajuta sa te relaxezi, la stres, insomnie, anxietate etc.
Nu prea am înțeles eu bine cum functioneazq deoarece scria în chineza, magazinul e un fel de Temu sau Shein deci din China care vinde orice și de toate și oriunde în lume deci și în România dar parca zicea ceva de Neiguan Nerv sau punctul Neiguan.Ideea e asta, ar face o terapie prin impuls electric jos și slab și ar ajuta la psihic anxietate, relaxare asta pe la ga funcțiile analizator cardiace, pulmonare, de somn etc pe care le mai are.
Stie cineva mai multe?A avut cineva ceas de asta cu terapia asta cu impuls electric pulse tgerapy care a funcționat? Scrie ca pe ceas arata și nivelul de stres.Oare cum îl măsoară?
De făcut mai face și ECG(electrocardiograma) dar în scop orientativ.Chiar credeți ca exista ceasuri inteligente care te ajuta sa te relaxezi și la anxietate?
Adică prin impulsuri electrice la nervi de slaba intensitate și acesta sa ajungă la creier?Sau doar e o păcăleală comerciala?
Bard, chatul AI de la compania Google care e mai actualizat decât ChatGPT-ul gratis spune ca ar fi o terapie alternativa eficienta și fata riscuri care se face inclusiv prin smartwatchuri mai nou, în cel mai rău caz apa mâncărime, muca roseata și mici furnicături ca reacții adverse care sunt rare
Ce părere aveți de ceasurile cu funcție medicală în general?
Am văzut ca unele ceasuri au și antrenor de respirație adică te ajuta sa te relaxezi pe respirație
Credeți că vor apărea ceasuri cu funcție medicala cât mai sofisticate care vor ajuta și pe partea de psihic și nu doar pe fizic?Cine are sau a avut asa ceva?
Eu ma analizez des cu ceasurile de acest tip fiind un ipohondri cu toc și schizo din pacate:(
6 comentarii
0
28-01-2024, ora 19:43
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Mie mi-a intrat reclama la ceas care masoara glicemia. Dar nu stiu daca e pe bune, nu vad cum ar putea masura zaharul din sange fara sa analizeze sangele.
1
29-01-2024, ora 10:21
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Ceasurile inteligente cu funcții medicale, inclusiv cele care oferă terapie prin impulsuri electrice pentru relaxare și gestionarea anxietății, reprezintă o zonă în expansiune în tehnologia purtabilă. Conceptul de "pulse therapy" sau terapie prin impulsuri electrice se bazează pe ideea că stimularea electrică de intensitate joasă poate avea un efect asupra sistemului nervos, promovând relaxarea și reducerea stresului.

Terapia prin impulsuri electrice

Mecanism: Terapia prin impulsuri electrice folosește curent electric de joasă intensitate pentru a stimula anumite puncte sau nervi din corp, ceea ce se presupune că ar influența anumite căi neuronale care duc la creier, promovând starea de bine și relaxarea.
Punctul Neiguan: Este menționat frecvent în contextul acupuncturii și al medicinii tradiționale chinezești ca un punct care, atunci când este stimulat, poate ajuta la reducerea anxietății și a simptomelor asociate stresului.

Funcții de monitorizare a stresului

Multe ceasuri inteligente includ funcții de monitorizare a stresului, măsurând variabilitatea ritmului cardiac și alți parametri pentru a estima nivelul de stres al utilizatorului.
Antrenor de respirație: Unele modele includ și funcții care ghidează utilizatorul în exerciții de respirație, ceea ce poate ajuta la relaxare și reducerea stresului.

Eficiența și siguranța

Eficiența acestor terapii prin ceasuri inteligente poate varia de la individ la individ și este încă subiectul unor cercetări.
Majoritatea reacțiilor adverse menționate, cum ar fi mâncărimea sau roseata, sunt de obicei minore și temporare.

Perspective

Este probabil ca tehnologiile purtabile să devină din ce în ce mai sofisticate, integrând funcții avansate de monitorizare și intervenție medicală, inclusiv pentru gestionarea aspectelor psihice, nu doar a celor fizice.

Recomandări

Consult medical: Înainte de a te baza pe aceste tehnologii pentru gestionarea problemelor de sănătate, este esențial să consulți un medic, mai ales dacă ai condiții medicale preexistente sau iei medicamente.
Scepticism sănătos: Menține o abordare critică și informată în evaluarea promisiunilor legate de funcțiile medicale ale ceasurilor inteligente.

În concluzie, ceasurile inteligente cu funcții medicale pot oferi unelte utile pentru monitorizarea sănătății și promovarea relaxării, dar nu ar trebui să înlocuiască sfatul medical profesionist sau tratamentele stabilite pentru condiții medicale. Este important să abordezi aceste tehnologii cu un echilibru între curiozitate și precauție, evaluând eficacitatea și siguranța lor în contextul nevoilor tale personale de sănătate.
1
29-01-2024, ora 19:20
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Măi eu nu aș mai da banii pe produse ale site-urilor gen Shein sau Temu. Sunt foarte slab calitativ. Știu pt că am produse de păr, masaj etc și pot să fac o comparație.
În rest, cred că AI ți-a dat răspunsul cel mai complet.
1
21-02-2024, ora 17:50
Veernusio
Nu este medic/terapeut
Veernusio
În viitor tehnologia va fi prezenta foarte mult în medicina și chiar și prin intermediul ceasurilor sau bratarilor smart sau al diferitelor aparate pentru uz personal acasă în particular de fiecare suferind.
0
21-02-2024, ora 21:32
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
În viitor tehnologia, știința și medicina vor merge mână in mână pt a vindeca (sau ameliora spre zero) unele boli. Sperăm totuși că nu pt a distruge specia umană... ați văzut ce promite Neuralink?
0
21-02-2024, ora 22:57
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
C.S.D. ai mare dreptate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tehnologie inovativă: o peliculă adezivă transformă un smartwatch în sistem de monitorizare a sănătății
  • Datele colectate de la dispozitivele portabile pot indica probleme de sănătate ale pacientului
  • Dispozitivele de monitorizare a activității tip brățară fitness ne încurajează să facem mai mulți pași
  • Ceasurile inteligente pot facilita diagnosticarea aritmiilor la copii
  •