O brățară pentru ceasul Apple îți poate detecta tulburările de ritm cardiac
Autor: Mancaș Mălina

AliveCor este o companie cunoscută pentru dispozitivele portabile de monitorizare a ritmului cardiac, ce funcționează împreună cu un smartphone. Recent, FDA le-a aprovat KardiaBand, o brățară pentru încheietura mâinii ce permite monitorizarea ritmului cardiac, atașată la un Apple Watch.
Studiile au arătat că algoritmul dispozitivului este capabil să distingă eficient fibrilația atrială de funcționarea normală a inimii cu precizie de 90%. Astfel, poate oferi un indiciu destul de precis privind sănătatea cardiovasculară.
KardiaBand permite captarea unei electrocardiograme în doar 30 secunde, afișând ritmul cardiac și permițând depistarea aritmiilor. De asemenea, reține și afișează date privind presiunea sangvină, nivelul de activitate fizică zilnică sau greutatea.
Iată cum funcționează produsul:
Brățara dispune de senzori metalici integrați ce permit măsurarea datelor, care sunt ulterior sincronizate cu aplicația, pentru afișarea informațiilor, stocarea datelor și detectarea tulburărilor de ritm.
Tulburările de ritm cardiac trebuie depistate la timp, deoarece pot crește riscul de accident vascular cerebral, cheaguri de sânge sau boli cardiovasculare. De asemenea, cauzele aritmiilor pot fi unele boli cardiace, dezechilibre electrolitice, modificarea musculaturii inimii, leziuni din urma unui infarc sau intervențiile chirurgicale din regiunea inimii. Deși majoritatea cazurilor de aritmii nu periclitează viața, unele pot fi extrem de periculoase, necesitând tratament și monitorizare. Când aritmiile sunt persistente, pot afecta funcționalitatea inimii și pot cauza simptome ca oboseală, amețeală, probleme de vedere, sincopă, ritm cardiac rapid și intens, scurtarea respirației, dureri în piept etc.
Monitorizarea pulsului este vitală pentru depistarea acestor tulburări de ritm. Iată cum se măsoară corect pulsul.
Produsul este disponibil la prețul de 199$, în două variante de dimensiuni, fiind compatibil cu iPhone și Apple Watch.
Sursa: Mashable
Foto: Mashable
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Un dispozitiv magnetic de investigație a micșorat tumorile de glioblastom în testele umane
- A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
- Zylon rezistent la degradare, ce ar putea fi utilizat pentru crearea vestelor antiglonț
- Tratamentul într-o singură tabletă, folosind tehnologia de printare 3D
- Aritmie extrasistolica
- Am facut preinfarct?
- Aritmii, dispnee, amroteala in bratul stang, ceafa, piept, dureri ciudate la pacient YOPD
- Aritmie care apare la 2-3 zile
- Aritmie?
- Ritm cardiac neregulat - va rog sa imi raspundeti
- Aritmie Extrasistolica Ventriculara
- Aritmie sinusală la EKG pe smartwatch. Sa îmi fac griji?
- Aritmii, am o perioada stresanta și sufăr de anxietate