Ceasurile inteligente pot facilita diagnosticarea aritmiilor la copii

©

Autor:

Ceasurile inteligente pot facilita diagnosticarea aritmiilor la copii
Ceasurile inteligente și alte dispozitive purtabile permit monitorizarea constantă a sănătății utilizatorilor, fiind recunoscute pentru valoarea lor în diagnosticul medical. Utilitatea acestor dispozitive pentru adulți a fost larg cercetată, dar puțin se știe despre utilizarea lor în monitorizarea sănătății copiilor.
Palpitațiile și anomalii ale ritmului cardiac sunt o cauză principală de trimitere în cardiologia pediatrică. Metodele neinvazive existente, cum ar fi monitoarele de ritm pe bază de plasturi, nu sunt întotdeauna eficiente în diagnosticarea aritmiilor la copii. Metodele invazive, precum monitoarele buclă implantabile, pot fi nepotrivite pentru copii, subliniind necesitatea unor metode neinvazive mai bune pentru monitorizarea sănătății cardiace a copiilor.

Monitorizarea sănătății cardiace a copiilor prin tehnologia purtabilă prezintă provocări semnificative, deoarece copiii au, în general, rate ale inimii mai mari decât adulții și sunt mai activi fizic. Algoritmii folosiți pentru detectarea aritmiilor au fost concepuți pentru adulți și pot să nu fie adaptate pentru aritmii comune la copii.

În studiul publicat în revista Communications Medicine cercetătorii au ipotetizat că dispozitivele inteligente de la o companie cunoscută de electronice ar putea duce la identificarea aritmiilor la copii. A fost realizat un studiu retrospectiv prin obținerea și analizarea înregistrărilor trimise de copii către un spital pediatric între 2018 și 2022.

Pacienții au fost incluși în studiu dacă ei sau îngrijitorii lor au documentat o aritmie folosind dispozitivul lor, iar diagnosticul a fost ulterior confirmat de un electofiziolog pediatric. Setul de date a inclus, de asemenea, informații demografice, tipul de aritmie și rezultatele altor teste de monitorizare cardiacă invazive și neinvazive.

Un total de 73 de pacienți fără aritmii cunoscute anterior au utilizat ceasurile inteligente pentru monitorizarea cardiacă. Utilizând criteriile de eligibilitate, au fost identificați 41 de pacienți și 145 de cazuri.

Vârsta medie a copiilor din studiu a fost de 13,8 ani, cu o greutate medie de 57,2 kg. Doar un pacient a prezentat funcție ventriculară moderat depresată la efectuarea unui ECG, în timp ce cinci pacienți au avut boli de inimă congenitale. În aproximativ 71% dintre pacienți, dispozitivul a dus la diagnosticarea aritmiilor cardiace care nu fuseseră identificate anterior. În 88% dintre pacienți, diagnosticul de aritmie a fost legat de tahicardia supraventriculară (SVT).

Studiul prezintă dovezi convingătoare cu privire la utilitatea ceasurilor inteligente pentru înregistrarea evenimentelor de aritmie la copii și capacitatea lor de a captura evenimente care metodele tradiționale s-ar putea să nu detecteze. În alte cazuri, dispozitivul a fost, de asemenea, util în monitorizarea progresiei sau recidivei unei condiții existente.

sursa: News Medical
foto: PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock.com

Data actualizare: 20-12-2023 | creare: 20-12-2023 | Vizite: 281
Bibliografie
Smartwatches prove effective in detecting heart arrhythmias in children, link: https://www.news-medical.net/news/20231218/Smartwatches-prove-effective-in-detecting-heart-arrhythmias-in-children.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum predispun nivelele scăzute de oxigen la aritmii cardiace?
  • Un nou lănțișor care detectează aritmiile
  • Pacienții cu COVID-19 aflați în stare gravă au şanse de zece ori mai mari să dezvolte aritmii cardiace
  •