Testul de sarcina se poate face si mai devreme de 14 zile?

16-06-2009
oana30
Nu este medic/terapeut
oana30
doamna doctor balcan anisoara
va multumesc ptr sfaturi, insa din cate am citit, testul de sarcina se face la 14 zile de la contactul sexual. Eu contactul l-am avut vineri pe 12.06, iar azi 16.06 acuz de dimineata ameteli si greturi. Credeti ca aceste simptome sunt doar din cauza fricii sau pot fi primele simptome de sarcina? Testul de sarcina se poate face si mai devreme de 14 zile?
8 comentarii
0
16-06-2009, ora 17:26
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sunt in farmacii teste de sarcina mai performante care nu tin cont de ziua cand a avut loc contactul sexual neprotejat. Tu ai ciclu regulat? Daca da, in prima zi de intarziere a menstrei faci testul de care am pomenit.Probabilitatea ca tu sa fii insarcinata exista, dar e foarte mica si depinde de o serie de detalii care sunt foarte importante. Cat timp a durat actul sexual si cate ejaculari s-au produs pana sa scoti tu prezervativul? Prezervativul in care moment al actului sexual a iesit? L-ai scos usor? Era rulat, ingramadit in fundul vaginului? Nu ai ce face trebuie sa astepti si cu prima ocazie sa-ti faci testul de sarcina.Si stresul iti poate da false simptome de sarcina.
0
16-06-2009, ora 17:39
oana30
Nu este medic/terapeut
oana30
Multumesc in primul rand pentru raspuns. Eu am ciclu la 25 de zile. Actul sexual nu a durat decat 5 minute si a fost o singura ejaculare.Prietenul meu a ejaculat in prezervativ si in momentul in care a scos penisul, inelul prezervativului a ramas pe capul penisului. Deci l-am scos usor, inelul prezervativului era la inceputul vaginului. Eu sunt speriata ptr ca, cu toate ca prezervativul avea lichid seminal, insa penisul era murdar de sperma. Nu am foarte multa experienta, dar se poate ca penisul sa fi iesit din prezervativ in momentul in care l-a scos?
0
16-06-2009, ora 19:05
oana30
Nu este medic/terapeut
oana30
Doamna doctor, tocmai mi-am facut test de sarcina Barza Gold care este negativ. Banuiesc ca nu mai am motive de ingrijorare. Oricum voi repeta testul saptamana viitoare. Va multumesc.
0
16-06-2009, ora 19:07
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Se poate. Stai linistita caci nu esti insarcinata.
0
20-06-2009, ora 16:49
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
salut! am si eu o problema. am luat contraceptive timp de 3 ani cu pauze de 2 luni la fiecare 10 luni (cum mi-a spus medicul) in ianuarie 2009 am facut pauza timp de 2 luni(si nu am avut deloc relatii). prima luna cilcul mi-a venit normal in a doua luna am avut intarziere si pana ca sa-mi vina cilcu am facut sex o o singura data neprotejata insa el nu a ejaculat in mine..m-am speriat si am baut postinor. apoi am fost la medic el mi-a spus sa mai astept, caci postinoru intarzie ciclu..apoi oricum nu mi-a venit si kand am fost la medic am facut ecografie si sarcina nu aveam dar nici semne se aparitei a ciclului.medicul mi-a prescris niste pastile (dyuphaston) pt ca sa-mi provoace ciclul, trebuia sa le consum 10 zile(pana ka sami vina ciclu), insa mi-a venit in 2 zile dupa ce am baut primele 3 pastile. la fel doctorita mi-a spus sa iau contraceptive inca 2 luni ca sa reglez ciclu. au trecut 2 luni si deja m-am oprit din pastile. in luna mai ciclul mi-a intarziat 4 zile dar a venit (pe 14 mai), iar acuma la a doua luna fara contraceptive nu vine..panacand am o intarziere de 6 zile. in aceasta luna am facut de 2 ori sex, dar protejat (prezervativ). pe langa aceasta mi-a parut o candidoza (o am de 4 zile). sunt acum in germania si nu ma pot duce la ginecologul meu, insa m-am inscris aici la medic dar ma duc luni. pt candidoza (mi-a spus o prietena care a avut) pana sa vin la medic fac bai cu sare o data pe zi. imi fac griji de menstrutie...cat maxim poate sa intarzie?poate intarzia din cauza la candidoza?E posibils a fiu insarcinata, am facut doar cu prezervativ de 2 ori, si o data a fost un fel de peetting adica doar ne-am atins dar el nu a ejaculat. datele cand am avut contact sexual sunt: 25 si 29 mai, apoi cand numai ne-am jucat era pe 3 iunie. va rog mult mult de tot sa-mi raspundeti.nu prezint simptome de sarcina..ma dor putin sfarcurile da' ma gandesc ca e din cauza ciclului ce trebuie sa vina..in rest nu am somnolenta, oboseala, greturi, ameteli, pofte de mancare ce ar putea fi simptome de sarcina!astept raspunsul dvoastra! va multumesc anticipat!!!
0
26-06-2009, ora 22:34
sara_2009
Nu este medic/terapeut
sara_2009
Si eu am o problema.Am avut niste senzatii ciudate dureri de burta ultimele 3 cicluri au fost mai putin cantitative si mai un rosu spre maro inchis.Am facut 4 teste de sarcina care au iesit negative.Am fost la o ecografie abdominala si mi s-a spus ca am gastrita.Apoi am fost la medicul ginecolog unde m-a intrebat ultima data a ciclului si ce stari am.Se putea sa-si dea seama daca e vb de o sarcina daca e cazul de sarcina ar fi cam 8 saptamani la un control bimanual
0
27-06-2009, ora 00:42
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
pt sara_2009...nu am fost niciodata insarcinata dar din cate eu stiu de la 5 saptamani sarcina este vizibila la ecografie si la fel si la un control bimanual...cred ca daca ar fi o sarcina de 8 saptamani testele care ti le-ai facut ar fi pozitive deoarece terminul de sarcina ar fi destul de lung. la 3 sapt de la actul sexual testele de sarcina dau rezultate sigure. ginecologul la sigur ar fi depistat sarcina. succes :
0
27-06-2009, ora 13:50
sara_2009
Nu este medic/terapeut
sara_2009
Mersi taniusha.Nu stiu ce sa mai zic.Sper sa nu fie vorba de vreo sarcina.La testul Papa Nicolau a iesit ca as avea un microb hemofilus.Am primit reteta.Dar la controlul ginecologic manual nu mi-a zis nimic nimic.Daca mai stie are cineva ceva idei despre cazul meu il rog sa-mi zica. mai ales un specialist daca vede comentariile mele
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: