Transpiratie la cap, fetita de 6 ani

28-02-2008
cristians
Nu este medic/terapeut
cristians
Salut,
Fetita mea de 6 ani transpira foarte abundent, mai ales pe cap. Nu este nevoie sa realizeze un efort cat de mic si apar primele picaturi de transpiratie. Am vorbit cu medicul de familie care mi-a spus ca asa transpira toti copii. Mie nu mi se pare normal mai ales ca fetitei i se uda parul comple si trebuie sa o usuc de cateva ori pe zi.
Puteti sa-mi spuneti cum stau lucurile?
Multumesc
5 comentarii
0
31-03-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Uneori excesul de transpiratie apare in contextul unei hipertiroidii, mai ales daca e si agitata, dar aceste fenomene apar rar la copii. De asemenea, e bine sa-i faceti analize pentru anemie si lipsa de calciu, eventual de administrat magnerot 1 - 2 cp pe zi.
0
30-03-2009, ora 15:00
marydesc
Nu este medic/terapeut
marydesc
Eu folosesc produse Esterel. Pentru mine a functionat, sunt facute in colaborare cu 3 Universitati Dermatologice din Italia. Folosesc produsele lor de 6 luni. Foarte important este si pretul care este accesibil. Am prietene care au folosit diverse tipuri de leacuri si creme dar nu foarte eficiente. O prietena insa a folosit aceste produse si mi-a recomandat si mie acelasi lucru. Eu la randul meu recomand si sper sa va fie de folos. -*


(*modificat de administrator)
0
05-08-2009, ora 10:07
irimia romina
Nu este medic/terapeut
irimia romina
Si fetitei mele ii transipra capul foarte tare ;are parul des si noaptea cand doarme e mereu uda in cap;chiar aseara m-am mirat cu sotul meu ca era leoarca in cap;cand e agitata sau la joaca nu transpira;oare o fi lipsa de d3 asa mi-au zis la spital cand baietelul meu transipra in cap;tin sa mentionez ca el are 9 luni!
0
20-08-2009, ora 00:53
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Problema cu transpiratia la cap la copii se poate vindeca usor la un medic homeopat...este des intalnita la multi copii din ziua de azi si in general apare de la dereglarea calciului, dar nu numai... apare si de la mercur.

Reglarea calciului se poate face insa exclusiv homeopat cu dilutii mai inalte.

Nu este deloc normal insa o astfel de transpiraratie si nici de la tirioda nu este iar calciu anorganic si alte minerale anorganice o face si mai rea !
Off, off sarmanii copii si disperatele mame...
0
22-08-2009, ora 07:12
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Intr-adevar, la copilasul mic transpiratia capului si a talpilor, mai ales cand nu este foarte cald, indica deficit de vitamina D. Fie se creste doza de Vigantol la min. 4 pic pe zi, sau se face analiza sangelui pentru a vedea nivelul fosfatazei alcaline, ce indica gradul de absorbtie a calciului si daca e nevoie de mai multa vit. D. De asemenea, e imp. de facut hemoglobina si fierul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Îngrijirea pielii copilului
  • MIT: Prin transpirație eliminăm toxinele din organism
  • Alegerea corectă a deodorantului
  • De ce transpirăm?
  • Transpirația excesivă (hiperhidroza)
  • Părinții nu conștientizează că preșcolarii deja își formează o imagine a propriului corp
  • Preșcolarii care stăpânesc limbajul matematic au aptitudini mai bune la școală
  • Glicemia ar putea fi măsurată prin analiza transpirației
  • Transpirație urât mirositoare - cauze și tratament
  •