batai inima puternice palpitatii, transpiratii, buze uscate !

02-02-2013
lupialbi
Nu este medic/terapeut
lupialbi
Buna ziua si bine v-am gasit,
Sunt 'prizonier' in Gran Canaria, din noiembrie pana in martie, unde imi petrec iernile in ultimii 3 ani si nu am gasit un doctor cardiolog roman pe aici !
Pana acum nu am avut probleme de sanatate doar ca aveam 122 de kg/1, 74 cm inaltime (viata sedentara) in octombrie !
Am inceput sa renunt la grasimi, la ulei, etc.
Am fost la doctorita nutritionista Ifrim in noiembrie, cand aveam 118, 5 kg si am inceput DIETA IFRIM (NUMAI proteine, cea care l-a 'slabit' cu 70 de kg pe Piedone) !
Am plecat la sfarsitul lui noiembrie din Romania si am inceput 'dieta Ifrim' (proteine, doar carne de pui sau peshte timp de 10 zile) pe 2 decembrie ! Am terminat dieta Ifrim si am inceput DIETA DUKAN (asemanatoare Ifrim), iar de la inceput, perioada ATAC si CROAZIERA (se accepta si anumite legume ) !
Si mi-am propus 'sa imi schimb viata', dieta, sport, inot, plimbari lungi pe malul oceanului, sala de forta, bicicleta cardio, etc. Cred ca am exagerat cu sala de forta (o ora intens pe zi, 5 zile pe saptamana) si cu bicicleta cardio (40 minute/zi, inclusiv 10 minute la maxim in 2 reprize, 110-145 batai/minut). Plus inot 90 minute in piscina olimpica incalzita, in regim lejer, (de revenire dupa sala si cardio, cam 40-50 de ture-1 km), relaxare, tot de 5 ori pe saptamana ! Asta incepand din 10-ianuarie ! Plus ca am purtat de 3-4 ori si o jacheta tip SAUNA, prin care se aduna transpiratia in timp ce fac miscare !
Si de la 122 kg in oct., 118 in noiembrie, 112 in decembrie, am ajuns acum la 103 kg !
Am mai stat si la plaja cu niste prieteni si m-am cam 'prajit' pe lateral stanga ! :)

Toate bune pana aici, doar ca ieri, dupa ce mi-am condus prietenii la aeroport, (dupa 3-4 ore de somn si o cafea tare dimineata), din senin si fara semne premergatoare, AM CREZUT CA FAC ATAC DE CORD !!! Conduceam masina pe autostrada de la Arinaga la Playa del Ingles si a inceput inima sa-mi bata puternic, transpiram abundent, ma simteam obosit, mi se uscasera buzele si simteam ca ma ia cu lesin !
De ieri sunt in REPAUS TOTAL, buzele imi sunt uscate in continuare dar nu simt ca am stari febrile ! Nu fac efort dar parca si atunci cand merg la balcon simt ca inima imi bate mai puternic si parca ametesc !
Am mai vazut pe forum ca se foloseste Magme B6 ! Nu beau bauturi alcoolice, nu mai fumez de 2 ani si beau cafea doar de 2-3 ori pe zi ! De ieri am renuntat si la cafea ! :)
La recomandarea doctoritei Ifrim am luat din decembrie PICOLINAT de CROM, ceai verde, otet de mere si ceva pentru gusa ! Ieri am fost la farmacie si am luat calciu (efervescent), magneziu (efervescent) si multivitamine pastile, o singura data pe zi !
Sa fie din cauza fortzarii cu sala de forta, bicicleta, inot ? Sa fie plimbarile de pe malul oceanului sau din statiune (2-3 ore pe zi), sa fie din cauza soarelui (imi protejez capul cu o sapca), sa fie din cauza dietei (doar proteine si de curand legume) ????????
CE MA SFATUITI SA FAC ??? Ajutor, aici nu am cu cine sa ma sfatuiesc !
4 comentarii
0
03-02-2013, ora 11:35
mmc72
Nu este medic/terapeut
mmc72
Cam multe explicatii inutile, pe langa subiect! ( plimbari pe malul oceanului, inot in piscina incalzita, etc, era destul sa spui ca faci exercitii fizice, plimbari, nu era nevoie sa stim si unde le faci) Daca obosesti si ai si gusa s-ar putea sa fie probleme la glanda tiroida, daca ai slabit, inseamna ca-ti prieste regimul!
0
03-02-2013, ora 12:22
AngiKpp
Nu este medic/terapeut
AngiKpp
Parerea mea: cred ca te-ai fortat putin si acum organismul se resimte eu zic sa iei o pauza sau sa o lasi mai moale nu zic ca este rau sa faci miscare dar de la o viata sedentara la nu stiu cate ore de efort fizic pe zi corpul tau este suprasolicitat...sti foarte bine ca tot ce e in exces dauneaza! iar in legatura cu dietele astea minune(nu vreau sa te descurajez) dar ar trebui sa mananci orice pt ca organismul are nevoie de aport de vitamine, minerale, proteine, glucide, lipide insa repet nu in exces sa mananci putin si des gen 3 mese principale si 2 gustari, sa nu faci combinatii fatale gen cartofi prajiti cu carne si paine etc! gura uscata este un semn al deshidratarii deci trebuie sa incepi sa te hidratezi. Magneziu cu b6, calciul si multivitaminele sunt foarte bune! in legatura cu palpitatiile, pana ajungi la un medic poti incerca anumite manevre vagale :de indata ce observi o neregularitate a batailor inimii, stai jos si ridica-ti putin picioarele. Respira adanc si lent, lasandu-ti burta sa se extinda pe masura ce inhalezi aer. Daca te concentrezi pe aceasta respiratie inceata si profunda, inima se va calma si ritmul va reveni la normal.
daca palpitatiile continua, apeleaza la metoda Valsalva: strange-ti nasul, inchide gura si incearca sa expiri. Nu vei putea, bineinteles, fortandu-ti corpul sa impinga (aproape ca in cazul nasterii unui copil). Cresterea presiunii sanguine va duce la "resetarea" inimii si, cel mai probabil, bataile acesteia vor reveni la normal. Aceasta manevra a fost inventata de catre specialistul italian in probleme de anatomie Antonio Maria Valsalva.
ia cateva inghitituri de apa rece. Nu se stie exact de ce ajuta, dar la unele persoane palpitatiile trec instantaneu. O teorie ar fi ca apa face ca esofagul sa preseze putin inima, ceea ce o face sa se calmeze.
poti sa folosesti apa rece si pentru a te stropi pe fata, socul ajutandu-te sa-ti revii.
Multa sanatate!!

aaaa si mi-am amintit ceva 3 cafele pe zi??? mult dom'le multtt!! :) sanatate
0
04-02-2013, ora 02:26
lupialbi
Nu este medic/terapeut
lupialbi
Multumesc din inima pentru ajutor, observ ca a trecut ce era mai greu ! :) Sper sa fi fost doar o cadere de calciu sau lipsa de vitamine ! Cum ajung in Romania fac analize complete ! :)
0
04-02-2013, ora 20:15
AngiKpp
Nu este medic/terapeut
AngiKpp
Sper ca a fost de ajutor!! Sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Prin transpirație eliminăm toxinele din organism
  • Alegerea corectă a deodorantului
  • De ce transpirăm?
  • De ce apar palpitatiile?
  • Transpirația excesivă (hiperhidroza)
  • Glicemia ar putea fi măsurată prin analiza transpirației
  • Transpirație urât mirositoare - cauze și tratament
  • Transpiri noaptea? - lista cauzelor posibile
  • Palpitații - când ar trebui să-ți faci griji?
  •