Tratament Turburare de depersonalizare

18-07-2014
RCosmina
Nu este medic/terapeut
RCosmina
Buna ziua. As avea si eu o rugaminte.Nu am fost la nici un medic deoarece nu stiu exact cum sa descriu aceasta stare pe care o am si nu vreau sa par nebuna, dar m-am documentat si am toate simptomele starii de depersonalizare. Sunt intr-un stadiu avansat, deoarece nu ma mai pot concentra, uit de la mana pana la gura, viata mea pare a fi un film la care ma uit, imi afacteaza munca si relatia pe care o am.M-ar interesa daca exista un tratament care sa trateze boala, nu simptomele, si daca este as prefera un tratament care sa nu fie medicamentos, deoarece nu vreau ca viata mea sa depinda de niste pastile.Sunt tanara, am 29 de ani si imi doresc sa am copii, dar daca nu exista vreaun tratament la aceasta boala, prefer sa nu am, sa ajung sa nu fiu capabila sa am grija de proprii copii. Va rog, daca exista cineva care a trecut prin aceasta si a scapat, sa-mi spuneti cum ati facut.Multumesc :)
4 comentarii
0
18-07-2014, ora 14:34
Psiholog Manuela Nicolae
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Manuela Nicolae
Buna ziua,

Am nevoie de mai multe date pentru a va da un raspuns adecvat. De cand vi se intampla lucrurile acestea? Ati suferit vreo trauma/vreun accident?
In ce masura va afecteaza viata personala si profesionala?
0
18-07-2014, ora 14:59
RCosmina
Nu este medic/terapeut
RCosmina
Buna ziua,
Va multumesc pentru interes.
Starea a inceput cu mai multi ani in urma 4-5 aproximativ, doar ca nu o simteam foarte des, atunci nu am luat-o in serios, ma gamdeam ca e de la oboseala sau ceva, inca glumeam la adresa mea, ca ma simt ca si cum as fi la persoana a 3-a cateodata.Dar de vreun an a inceput sa fie foarte deranjanta.Ma simt ca si cum as pluti, sau as fi inafara corpului meu si ma vad facand lucruri, fac lucrurile mcanizat, robotic.Parca am o ceata pe ochi si mi-e diminuat auzul. Uit lucruri marunte, de ex vreau sa inchid o usa am mai multe chei, si ma trezesc incercand toate cheile desi stiu foarte bine care e cheia buna, ma simt tot timpul f obosita chiar daca dorm mult, dimineata cand ma trezesc ma simt parca nu as fi dormit toata noaptea.Viata profesionala mi-e afectata in sensul ca am de lucru cu multe acte si trebuie sa ma concentrez f bine sa retin ceva sau sa fac ceva.Trebuie sa vorbesc cu clienti si nu ma pot concentra asupra discutiei.Viata personala imi este afectata in sensul ca am asa o stare de nervozitate sau nemultumire constanta, imi " sare repede tandara" cum s-ar zice si ma simt deprimata mai tot timpul.Am ceva stiu sigur si mi-e dor de perioada in care eram plina de viata si nu ma simteam asa nasol.Am si perioade de luciditate, cand ma simt eu, dar sunt tot mai rare.Am suferit un accident in urma cu 11 ani, in sensul ca m-a lovit o masina.Intradevar am fost lovita si la cap, dar nu a fost ceva serios si oricum mi s-au facut teste atunci.Sper sa va fie de folos informatiile.
0
18-07-2014, ora 16:08
Psiholog Manuela Nicolae
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Manuela Nicolae
Va sfatuiesc sa mergeti totusi la medic, sa va faceti investigatii. Deabia dupa ce veti putea exclude o eventuala cauza neurologica puteti trata problema prin psihoterapie. Nici eu nu sunt adepta medicatiei, dar exista cazuri cand este necesara.
Simptomele de depersonalizare mai pot aparea pe fond depresiv. Cum spuneati ca va simtiti deprimata mai tot timpul, s-ar putea sa existe o legatura intre cele doua aspecte.
0
18-07-2014, ora 19:28
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
as spune si eu sa consultati intai medicul de familie pentru o recomandare la un consult de specialitate, inainte de a apela la psihoterapie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: