Tulburare anxioasa si atacuri de panica
Bună! Am 18 ani, o viata familiala nu tocmai buna, dar pe care o accept cu usurinta.
De o luna ma confrunt cu atacuri de panica si ganduri care nu imi dau pace.
Primul atac de panica a aparut din senin, in momentul in care ma pusesem sa dorm. Eram linistita, deci este inexplicabil care a fost cauza aparitiei acestuia.
Am ajuns la urgente, iar medicii mi-au spus ca e tahicardie si ar trebui tratata urgent. M-au speriat spunandu-mi ca as putea sa mor in orice moment.
Am mai avut un atac de panica destul de grav, ajungand din nou la urgente. Alti medici mi-au spus ca este doar lipsa de calciu si nimic grav. (Am facut doua EKG-uri).
Am consultat apoi cardiologul, acesta spunandu-mi ca nu e nimic in neregula cu inima.
Am fost apoi la psihiatru. Am fost diagnosticata cu tulburari anxioase si atacuri de panica. Mi s-a prescris tratament cu Serlift dar nu ma simteam deloc bine. Am schimbat psihiatrul care mi-a prescris Xanax si Arketis.
In principiu ma simt bine dupa ele. Le iau seara pentru ca ma fac sa ma simt moleșită si obosita. Atacurile de panica s-au redus si cand apar, dispar foarte repede. Dar le iau abia de 5 zile. Doctorul a spus ca efectul si-l vor face abia dupa 2 saptamani. Care va fi efectul? Nu stiu la ce sa ma astept si ma sperie gandul acesta.
Mentionez ca merg si la psiholog.
Multumesc anticipat!
De o luna ma confrunt cu atacuri de panica si ganduri care nu imi dau pace.
Primul atac de panica a aparut din senin, in momentul in care ma pusesem sa dorm. Eram linistita, deci este inexplicabil care a fost cauza aparitiei acestuia.
Am ajuns la urgente, iar medicii mi-au spus ca e tahicardie si ar trebui tratata urgent. M-au speriat spunandu-mi ca as putea sa mor in orice moment.
Am mai avut un atac de panica destul de grav, ajungand din nou la urgente. Alti medici mi-au spus ca este doar lipsa de calciu si nimic grav. (Am facut doua EKG-uri).
Am consultat apoi cardiologul, acesta spunandu-mi ca nu e nimic in neregula cu inima.
Am fost apoi la psihiatru. Am fost diagnosticata cu tulburari anxioase si atacuri de panica. Mi s-a prescris tratament cu Serlift dar nu ma simteam deloc bine. Am schimbat psihiatrul care mi-a prescris Xanax si Arketis.
In principiu ma simt bine dupa ele. Le iau seara pentru ca ma fac sa ma simt moleșită si obosita. Atacurile de panica s-au redus si cand apar, dispar foarte repede. Dar le iau abia de 5 zile. Doctorul a spus ca efectul si-l vor face abia dupa 2 saptamani. Care va fi efectul? Nu stiu la ce sa ma astept si ma sperie gandul acesta.
Mentionez ca merg si la psiholog.
Multumesc anticipat!
2 comentarii
Efectul, adica sa nu iti mai apara atacurile de panica.
Da, te poti astepta la scaderea simptomelor. Dar psihologul unde mergi iti poate raspunde la toate aceste intrebari. E foarte bine ca urmezi ambele tratamente in paralel: psihiatrie-psihologie. Cu incredere si rabdare, veti obtine rezultate. Corpul se adapteaza la medicamente, deci acorda-i timp. Probabil ca vei primi Xanax pt maxim o luna, dupa care ti-l va schimba, pt ca nu se da pe termen lung. Pt moment, probabil ca a fost solutia cea mai buna. Discuta si cu psihiatrul orice nelamurire ai avea.
Sanatate!
Sanatate!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7oboseala, ameteli, tulburari de vedere, de echilibru, panica
- 19Oare sa ma incadrez la acest capitol?
- 7o problema psihica?
- 7am fost diagnosticata cu tulburare anxioasa generalizata
- 3am des atacuri de panica, stare de panica,.mai mult stari de frica cand plec undeva
- 22Sunt terminat pe viata
- 22cine ma poate ajuta cu un sfat?
- 16Va cer un ajutor sincer pentru depasirea atacurilor de panica!
- 3Atacuri de panica, circulatie, inima sau altceva ?
- 2Atacuri de panica
- 10Atac de panica la scoala
- 19Eu si atacurile de panica! Povestea mea care a prins culoare intr-un sfarsit.
- 1Anxietate, atacuri de panica si depresie SAU distonie neurovegetativa
- 3Stari de tremur si atacuri de panica.
- 13Anxietate sau altceva?
- 8Anxietate, ganduri rele, atacuri de panica
- 2Hipertensiune, anxietate, sau ce se intampla ?
- 8Atac de panica probleme cu inima sau plamanii ?
- 4Durere torace la palpare
Mai multe informații despre: Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: