Tulburare de depersonalizare sau derealizare

26-08-2017
Iulia E
Nu este medic/terapeut
Iulia E
Buna ziua! Sunt adolescenta si cred ca teama mea sau tulburarile mele pot fi comune...de o luna ma simt absenta din corpul meu, parca sunt un robot si mi-e teama de ceva de care nu reusesc sa-mi dau seama...mi-e o mare frica sa nu innebunesc, nu ma pot concentra, nu am memorie, simt tensiune in cap si imi pulseaza tot corpul...Pana acum am mai avut cateva momente de depersonalizare cand plangeam foarte mult, dar treceau in cateva secunde.Insa in acele momente simteam ca ma pot concentra asupra tuturor lucrurilor...chiar simteam ca pot rezolva totul.Si de data asta a fost asa, insa cand am vazut ca incep sa ma panichez, sa am sentimentul ca voi muri si ca nu sunt in corpul meu, parca o alta persoana ar fi trait in mine pana atunci...ma siteam straina cu mine, muschii erau tot timpul incordati, ceea ce ma facea sa ma simt foarte obosita, insa cand ma puneam in pat sau voiam sa ma culc venea acea senzatie de panica, de ameteala...avem senzatia ca traiam in trecut.Am luat medicamente cu vitamine si calciu, d3.Sunt putin mai bine din punct de vedere fizic, insa acea neliniste persista, pur si simplu nu mai pot interactiona cu cei din jur, sunt blocata emotional...de fiecare data cand vine acea teama, caut pe net despre aceste simpome si ma regasesc in multe, cred ca ma linisteste sa vad ca teama mea are un nume si un tratament...insa sugestiile sunt sa merg la psihiatru, sa iau medicamente antidepresive, etc..iar eu sper din tot sufletul sa nu ajung la devin o leguma, dependenta de medicamente...Vreau doar sa revin la starea initiala in care puteam sa-mi controlez gandurile si emotiile...un mic sfat va rog, pt cineva care nu mai spera la ceva bun!
1 comentarii
0
26-08-2017, ora 21:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Exista pe Facebook un Grup numit Depersonalizare si Derealizare (DPD). Vedeti acolo ce au gasit ei sa depaseasca momentul.
Daca aveti anxietate, nu confundati antipsihoticele care va fac leguma cu antidepresivele care fac sa treaca starea de anxietate.
Parerea mea e sa faceti un test de anxietate pe net si sa mergeti sa va evalueze un psiholog clinician. Doar vorbiti. Nu va da medicamente.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: