tulburare de limbaj | Forumul Medical ROmedic

tulburare de limbaj

07-09-2012
anviorica
Nu este medic/terapeut
anviorica
Buna ziua! Am 34 de ani, fara probleme fizice de sanatate, studii superioare, actualmente fara loc de munca, deoarece stau acasa cu copiii, pe care nu am cu cine sa-i las. In ultimele 2-3 luni am observat ca am anumite tulburari de limbaj, in sensul ca nu imi gasesc cuvintele potrivite prin care sa comunic exact ceea ce vreau sa spun. Am inceput sa folosesc doar cuvintele f. uzuale pt. a ma exprima si sa le uit pe cele mai elevate. Parca imi scade si inteligenta. Uneori chiar imi dau seama ca nu ma mai concentrez atat de bine, e parca as vorbi fara sa gandesc cu adevarat. Cateodata ma si balbai.Sa fie ceva trecator si reversibil? Stau cam de mult timp fara sa lucrez, ne-am mutat in alt oras unde nu am rude sau prieteni cu care sa comunic atat, stau mult cu copiii de 4, resp. 12 ani. Poate fi din cauza ca incerc sa imi simplific vocabularul ca sa fiu inteleasa mai usor de copii? Am incercat sa citesc cat mai mult ca sa revin la starea anterioara, inteleg ce citesc dar mi-e din ce in ce mai greu sa comunic coerent fara eforturi. Inainte aveam un vocabular bogat, acum pur si simplu parca am o ceata pe creier. Ma tem pt. ca bunica mea de 82 de ani are Alzheimer si nu vreau sa patesc ceva.
Poate fi ceva trecator sau ar trebui sa consult un medic? Mentionez ca am niste inele ale coloanei vertebrale deplasate, poate avea vreo relevanta? Dealtfel sunt f. stresata si nici cu sotul nu am o relatie fericita, am fost de mai multe ori traumatizata psihic.
Va multumesc anticipat si astept un raspuns!
1 comentarii
0
07-09-2012, ora 20:20
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Buna seara,
Faptul ca persista ar trebui un consult neurologic, dar am convingerea ca totul este de la lipsa de comunicare, izolarea..
Consultul si rezultatul bun va va permite sa va reveniti la normal, acum cred ca este si o obsesie.
Mult noroc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când mergem cu copilul la logoped? Vârsta È™i problemele de pronunÈ›ie ce necesită ajutor
  • Legătura dintre utilizarea acetaminofenului (paracetamol) în timpul sarcinii È™i întârzierile de limbaj la copii
  • Noi descoperiri în structura creierului copiilor cu tulburări de dezvoltare a limbajului
  •