tulburare de panica-atacuri de panica

419 comentarii 1 23 ..... 13 14 Înainte ›
0
22-10-2009, ora 14:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu nu recomand nimanui hipnoza. Dupa o sedinta de hipnoza, va marturisesc ca am facut un episod psihotic acut si am stat 2 luni internata la spitalul 9 ca sa imi revin. Hipnoza e foarte periculoasa din punctul meu de vedere.
0
22-10-2009, ora 15:49
caryyy
Nu este medic/terapeut
caryyy
eu nu sunt de acord cu asta. depinde cine ti a facut hipnoza si cum. intradevar in timpul hipnozei pot aparea stari nasoale dar tu poti sa spui iar psihologul le va elimina. in cel mai rau caz ce se poate intampla in timpul hipnozei este sa adormi. pe mine ma ajuta de multe ori sa ma calmez sau sa adorm sau sa ma relaxez, pt ca folosesc si autohipnoza.
0
23-10-2009, ora 14:25
pasadi97
Nu este medic/terapeut
pasadi97
Tocmai am vazut un film in care arata ca hipnoza facea parte din practicile oculte, probabil de vorbire cu spiritele si ca introducerea ei ca metoda de terapie, scoaterea ei din lumea magiei si ocultismului si schimbarea ei in asa zisa forma de terapie poate fi ca urmare a unui plan contra oamenilor.
0
24-10-2009, ora 23:30
edd
Nu este medic/terapeut
edd
bai pasadi, nu vrei tu sa ne lasi cu prostiile pe care le tot debitezi? aici se discuta de ATACURI DE PANICA, nu de aiurelile tale pseudo-religioase. Nu ti-a ajuns ca ai facut un spam de 1500 de cuvinte ceva mai devreme? du-te ma... du-te tare ca ma faci sa vorbesc aiurea.
0
25-10-2009, ora 17:01
caryyy
Nu este medic/terapeut
caryyy
imi pare rau k nu toata lumea e asa deschisa in legatura cu solutiile pentru anxietate si atacuri de panica. eu ma tratez si cu hipnoza in principiu si ma simt mai bine si treptat renunt la tratament. asta e parerea mea si nu cred k e singura si pentru cine are ceva impotriva hipnozei ii recomand cartea de hawkins hipnoza clinica. v am pupat si multa sanatate.
0
26-10-2009, ora 12:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
caryyy, sunt multe carti scrise si multi vraci care afirma ca te pot vindeca prin metode nealopate. Dar daca ar fi adevarat, de ce ar mai fi atat de pline spitalele de psihiatrie. Eu m-as bucura sa aud despre tine sau despre oricinealtcineva de pe acest forum ca nu mai ia ia pastile, pentru ca stiu pe pielea mea ce efecte adverse au. Daca tu te simti bine e ok. Anunta-ne si pe noi cand ai renuntat complet la tratament. Ar fi o incurajare pentru toata lumea de aici, de pe forum.
0
26-10-2009, ora 13:01
caryyy
Nu este medic/terapeut
caryyy
salut clara.ma deranjeaza ca multa lume dupa ce s a vindecat nu mai intra pe forum.ma rog, eu n am renuntat la medicamente dar acum le reduc k sa nu ma intalnesc cu efectele lor adverse dar merg si la psiholog si asta ma ajuta nush parerea mea e k pastilele nu m au ajutat f mult.pe tine te ajuta? deaia incerc sa scap de ele si apoi probabil voi lua numai cand ma simt rau.
0
26-10-2009, ora 20:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Draga Caryyy, eu nu cred ca astfel de boli sunt vindecabile. La unele trebuie sa faci tratament toata viata iar altele mai au si perioade de remisie. Eu sufar de 16 ani si mi-a iesit din cap ideea ca ma voi vindeca vreodata. Inainte mai credeam, mai speram, dar o data cu trecerea timpului mi-am dat seama ca boala nu te cruta. Eu am suferit cam un an si jumatate de stari de anxietate pe care le consideram ingrozitoare si fara tratament nu as fi rezistat, iti spun sincer. Am luat xanax dar cel mai mult m-a ajutat seroxatul. Deci, raspunsul meu este da, pe mine medicamentele m-au ajutat foarte mult pentru ca mie nu imi era frica de ceva anume. Sa pot merge la psiholog sa discut despre asta si sa imi treaca. La mine a fost o dereglare organica. Multumesc lui Dumnezeu ca s-au inventat aceste pilule. Ma gandesc cu groaza cat de mult au trebuit sa sufere bolnavii psihic din perioada in care stiinta nu era atat de avansata. Pentru ca din afectiunile psihice nu se moare, sunt doar un chin nesfarsit. Mesajul meu nu se vrea a fi lipsit de speranta. Ma uitam astazi la televizor si am inteles ca s-au obtinut rezultate bune pentru depresie si anxietate prin biorezonanta. Dar poti sa ii crezi ? Mie daca nu imi spune o persoana vindecata clar de asa ceva, mi se pare ca totul este o minciuna si un mijloc de a smulge bani de la oameni. E bine daca o sa poti lua pastile numai cand te simti rau. Inseamna ca starile tale sunt trecatoare. La mine anxietatea a fost permanenta. Tine-ne la curent cu starea ta. Iti doresc multa liniste si pace sufleteasca.
0
28-10-2009, ora 08:32
jdm
Nu este medic/terapeut
jdm
Salutare la toata lumea,
Nici nu stiu cui sa raspund primul. Am avut foarte mult de munca si nu am mai avut timp sa intru pe site. Oricum ma simt destul de bine de ceva vreme. Fac tratament medicamentos si terapie.
As dori si eu sa stiu de ce asa de multa lume doreste sa renunte la pastile. Asta e un lucru cat se poate de bun. Dar am observat ca multor persoane le este frica de efecte secundare. Eu le simt pe pielea mea. Nu stiu care sunt efectele secundare la o femeie dar la un barbat exista si sunt vizibile. Dar ma rog. Atata timp cat tratamentul se face sub indrumarea medicului chiar nu exista nici un pericol. Am discutat acest subiect cu medicul meu.
In legatura cu diversele mijloace de "vindecare" a anxietatii si depresiei. Sunt chestii de moment. Ca sa poti spune ca un tratament a dat rezultate este necesara urmarirea unui numar mare de persoane carora le-a fost administat un anumit tratament sau altul. Nu pot avea incredere decat intr-un medic specialist. Personal nu cred in vindecari miraculoase. Totul necesita timp si rabdare.
Vad ca zelotul religios loveste "again". Eu zic sa il ignoram.
Asa ne facem un bine noua!
pa.
0
29-10-2009, ora 22:33
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
Buna.
Fiecare organism are un mecanism prin care se adapteaza la solicitarile de moment sau de lunga durata, aici se pot include ;stres, anxietate, tb.de panica, oboseala.A nu crede acest fapt este ceva eronat, din punct de vedere biologic, insa daca se opteaza pentru un tratament medicamentos cu medicamente psihiatrice acest mechanism cade din prima.Sistemul limbic este primul somat si scos din functiune.
Si eu am tb.de panica si de curand am renuntat la medicamente pe care le-am luat timp de 1, 5 ani si pot spune ca pentru mine nu au avut efect, ba chiar au facut si mai mult rau.Mi-am acordat timp pentru mine si am incercat sa-mi focalizez atentia pe altceva, si am descoperit ca psihicul si intreaga mea personalitate incepe sa revina.Cel mai bun medic esti chiar tu insuti, iar a crede ca psihicul este ceva care nu are control, si ca navighezi in deriva este, ceva gresit.Multa incredere si acorda-ti timp.
Am citit la clara_p, despre oamenii care sufereau de afeciuni psihice, cum ca erau sortiti pieirii.Nimic mai gresit, depresia, anxietatea, tb.de panica sunt consecinte ale sec 21, a propriei societati defecte.Pentru ca sunt prea tot felul de solicitari asupra noastra carora nu le mai facem fata, exista un singura cauza:stresul.Nu reusim sa ne descatusam de stres, este prezent in orice moment.Aceasta e singura problema.
Multa sanatate.
0
29-10-2009, ora 22:50
caryyy
Nu este medic/terapeut
caryyy
salutare. eu iara incep cu ale mele, recomandandu va cartea Hipnoza si stresul, scrisa de peter. J. Hawkins, acolo scrie cum stresul intradevar ne provoaca aceste probleme si ne da tulburari anxioase si metode de relaxare prin hipnoza care e o relaxare profunda. in rest, de medicamente m am lamurit. calmeaza pe moment in rest ****, nu mai comentez, acum incerc sa renunt la ele si de fiecare data cand micsorez doza ma simt aiurea sau fac atac de panica pe strada, stiti cum : e greu cu ele, dar si mai greu e fara ele. sanatate si curaj!
0
31-10-2009, ora 10:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
fadeawayboy
Tu crezi ca bolile psihice au aparut in secolul 21 ? Nu stii ca in Evul Mediu oamenii care se credeau sfinti sau mai stiu eu ce (trasaturi clare de episoade psihotice), erau considerati vrajitori si arsi pe rug de catre Inchizitie ?
0
02-11-2009, ora 22:34
jdm
Nu este medic/terapeut
jdm
Salutare din nou!
Stie cineva vreo metoda de relaxare? Inainte imi placea foarte mult sa citesc dar acum nu mai am rabdare. Sar pagini intregi si pana la urma ajung sa ma las pagubas.
Am facut un adevarat efort citind o carte de richard dawkins care era in engleza. Mi-a luat vreo 3 saptamani sa o termin desi nu avea decat vreo 400 de pagini.
Am inceput de vreo 2 luni sa ies iar prin baruri si prin cluburi cu prietenii. Trebuie mereu sa caut un motiv pentru a nu putea bea alcool asa ca ma duc mereu cu masina. Am baut odata o bere si m-am simtit destul de aiurea asa ca evit sa consum alcool.
Pentru mine ziua cand am sedinta de terapie e o adevata sarbatoare (daca ma pot exprima asa). Nu o privesc ca dusul la un doctor ci mai mult ca o vizita la un prieten mai in varsta care are mai multa experienta. Ma ajuta foarte mult. Eu sunt multumit ca pot munci desi am momenta cand la birou ma simt coplesit de tot. Am impresia ca nu fac fata dar pana acum am reusit sa termin totul la timp si sa imi fac sefii sa fie multumiti de mine.
Cam atat.
Multa bafta la toata lumea.
0
03-11-2009, ora 14:17
caryyy
Nu este medic/terapeut
caryyy
da si eu simt k nu s in stare sa termin nimic, si in legatura cu metode de relaxare am scris una pe pagina anterioara, cea cu incordarea consecutiva si apoi relaxarea a tutror partilor corpului. si eu ma duc la pshilog si maine mi va da o carte cu metode de relaxre iar apoi o sa va anunt autorul cartii. sanatate
0
03-11-2009, ora 20:46
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
pt.clara_p
De ce asociezi depresia/anxietatea cu episoade psihotice?, Acestea sunt cu totul altceva.Daca oamenii care au fost arsi pe rug pentru credinta lor in Dumnezeu, erau psihotici, nebuni, atunci faci clar o legatura din care eu nu mai vreau sa mai comentez.
O seara placuta.
0
03-11-2009, ora 23:44
jdm
Nu este medic/terapeut
jdm
Haideti sa stabilim un mod placut si eficient de comunicare fara a pomeni sau a face uz de religie.
Mi se pare cel mai corect atat fata de cei care cred cat si de cei care nu cred.
Dar daca tot nu vrei sa comentezi (fadeawayboy) de ce ai facut-o totusi? Pana la urma e parerea personala a lu caryyy care nu a vizat pe cineva anume. A fost o remarca la modul general. Asa cum si eu as putea aminti de oameni care au fost arsi pe rug datorita inchizitiei. Uita-te la passady de exemplu. Traieste in secolul 21, stie sa foloseasca computerul, sa navigheze pe net si totusi are o pb mai grava decat noi cei care suferim de anxietate.
In modul asta am putea incepe sa discutam despre OZN-uri.

Sa trecem peste asta.
Momentan ma confrunt cu o noua problema. Mi-au reaparut anumite stari de anxietate. Totul a pornit (asa cum pornesc toata in cazul meu) de la birou. A trebuit sa fac o chestie de care se stia de la bun inceput ca e destul de probabil sa nu poata fi rezolvata si m-am trezit exact in aceasta situatie. Ma invinovatesc de unul singur ca nu am reusit sa o fac. Cu asta ma confrunt acum. Cam neplacut as spune.
caryyy daca esti draguta te rog sa imi spui si mie de o exercitiu sau o activitate prin care as putea sa ma relaxez. Pana acum 2 ani am facut sport in mod constant. Alergam de cel putin 3 ori pe saptamana, mergeam la sala, faceam drumetii cu bicicleta. Acum orice activitate care implica efort fizic imi produce disconfort. Mai ales pentru ca fumez foarte mult de un an de zile.
Multumesc anticipat.
0
20-11-2009, ora 16:29
Sarah30
Nu este medic/terapeut
Sarah30
Carry te rog nu renunta la a intra pe site si a lasa mesaje. Ma intereseaza si pe mine hipnoza si efectele ei.
Mai ales ca timisoara nu ar fi asa departe. Ce mai poti sa ne spui despre asta, cum te mai simti ?
Mersic.
0
23-11-2009, ora 18:30
caryyy
Nu este medic/terapeut
caryyy
SALUTARE, ideea e ca m am mutat si problema e ca acolo nu am net. Acum fac inca o terapie pe langa aia cu hipnoza, hipnoza ma relaxeaza pe moment si are efect cateva zile dupa care nu mai simt efectul. acum in celalta terapie fac expuneri. asta insemna sa ma expun la obiectul care mi privoaca cea mai mare frica/ fobie.si cea mai mare fobie a mea e mersul pe strada singura. si trebuie sa merg singura pe strada progresiv de la un timp mic pana se va ajunge la o ora. voi aveti problema asta cu mersul pe strada?
cat despre medicamente nu luati decat daca nu mai puteti. eu acum reduc dozele treptat, iar psihiatra mea a spus ca nu stie ce sa mai faca cu mine si sa continui cu terapia. in legatura cu hipnoza, am scris in paginile anterioare numele unei carti si mai ar fi una de Irina Heldevici, titlul ei incepe cu Inductie. si nu stiu mai departe titlul exact dar majoritatea cartilor irinei heldevici sunt cu hipnoza. cat despre exercitiul de relxare, am expus unul in paginile anterioare, si am mai invatat unul pe care am sa vi l spun: cand mergi pe strada, in cazul in care ai o frica de mers pe strada desigur, mergi foarte incet ca si cum te ai plimba, si inspira si expira foarte lent. acest exercitu il poti face acasa dar un pic mai complex:stai intr o pozitie relaxata, astfel incat sa ai abdomenul relaxat si inspira lent si profund si in timp ce inspiri contracta ti abdomenul iar apoi expira lent si in timp ce expiri simte cum ti se relaxeaza corpul si lasa ti abdomenul sa se inmoaie. si repeti asta de cateva zeci de ori. daca vreti sa vorbim mai mult am scris adresa mea de mess pe paginile anterioare. va doresc numai bine si cand mai apuc sa intru pe net am sa raspund.
0
23-11-2009, ora 19:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
fadeawayboy

Nu ma refeream la cei care au fost arsi pe rug din pricina credintei lor (tocmai, citesc vietile sfintilor pe octombrie si sunt tare dezamagita ca parca sunt niste filme de groaza. Povestesc cu lux de amanunte toate torturile prin care au trecut. Oare imparatii aia care ii condamnau la morti atat de chinuitoare erau intregi la minte ? Atatia conducatori care au procedat asa nu erau cumva bolnavi psihic ?).
In fine, nu. Ma gandeam la cei care din cauza inexistentei medicamentelor in acele timpuri faceau delir mistic, fara sa fie sfinti. Se credeau fie Hristos, fie Feciaora Maria, erau considerati indraciti si arsi pe rug. La ei ma refeream.
Iti dai seama cat de recunoscatori trebuie sa fim noi lui Dumnezeu pentru medicamentele care au fost inventate in ultimul secl ? Pentru Internet, pentru telefonie, care ne ajuta atat de mult ?
0
23-11-2009, ora 19:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
jdm
Ia si tu un Anxiar, la nevoie. Mie imi trec astfel de stari. Dar daca teama trece dupa un exercitiu de relaxare, cred ca e OK.
0
24-11-2009, ora 16:24
caryyy
Nu este medic/terapeut
caryyy
anixiar,.eu am ;luat la greu asa ceva luam doze de 3 pe zi akum leam redus la un sferst de pastila pe zi, si oricum nu mai prea are efect. la inceput cd am luat xanax experimental pt prima data ma simteam super imi treceau toate starile si ma simteam in stare de orice, asa daca iei zi de zi tratament las un moment dat nu si mai face efectl dorit. dar uite as vrea si eu sa ajung ca tine sa iau ocazional. Voiam sa zic ca Olanzapina e un medicament foarte bun, se ia numai seara inainte de culcare cu ceva vreme, e foarte scump dar daca mergi la un psihiatru poate sa til prescrie gratis, acesta mi a luat cu siguranta durerile de cap pe care le aveam si ma ajuta sa dorm mai bine.
0
24-11-2009, ora 21:38
edd
Nu este medic/terapeut
edd
Buna tuturor "panicaţilor", sau, Panicati din toate colţurile tarii, uniti-va (in vindecare)
Ma simt ok, (ceea ce va doresc si vouă) si am chef de glume. Scuze dacă starea unora e incompatibila cu gluma, dar as vrea sa "ridic la fileul" discutiilor tocmai acest subiect - vindecarea prin buna dispoziţie, prin glume, orice ar fi util din acest registru. Are cineva experienţe pozitive? ştie cineva cum sa te bine-dispui, chiar dacă simţi ca nimic nu merge ok? Eu unul am primit aceasta recomandare, atacurile de panica fiind asociate cu starea depresiva (nu depresia itself). Problema e ca nu ma prea mai amuza toate chestiile considerate amuzante, dar atunci cand reuşesc sa ma bine-dispun, constat ca starea de anxietate este foarte vaga sau dispare.
Ok, nu mai stau ca mi s-a facut somn si, -alta smecherie buna de stiut- in timpul somnului psihicul si "animalul" se regenereaza cel mai bine...
0
16-12-2009, ora 21:00
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
Buna.
Exista clar din start afectiuni:endogene si exogene.Endogene care vin din interior, adica sunt cauzati de unul(sau mai multi)factori chimici, organici si exogeni, care sunt cauzati de factori externi:mediul social, relatii.etc.Tb.de panica /anxietatea care sunt cauzati de factori endogeni sunt vindecabili in totalitate, pentru ca aici deja vorbim de dereglari chimice cauzate direct sau indirect, in si catre creier.Se prescrie deseori SSRI pentru atac de panica/anxietate pentru a se corecta un neurotransmitator:serotonina.Psihologii si psihoterapeutii ajuta mult la cele care privesc relatiile sociale(si nu numai) si la o mai buna cunoastere a individului si din acest aspect combaterea simptomelor.
In concluzie, oricat de cata putere psihica detine un individ, in a incerca sa stapaneasca simtomele total, nu va reusii(daca acestea survin din cauze endogene) ajutorul fiind cel mai adecvat si de real ajutor(si nu ma refer neaparat la trat.alopat).Eu am fost la o "psihiatra"care pompos mi-a spus ca nu voi reusi niciodata sa-mi revin daca nu iau Cipralex(SSRI) ea incercand sa-mi "mareasca" un neurotransmitator:serotonina.Chiar faptul ca mi sa prescris Cipralex pentru mine a fost de un real ajutor, asta pentru ca am stiut ca aceasta e problema:serotonina.Dupa doar o luna de 5-HTP mi-am revenit surprinzator, simptomele cunoscand o diminuare considerabila.Nu este relevant de ce suferim:depresie/anxietate/atac de panica, odata ce sa descoperit ca afectiune este din cauza endogena este ca si vindecata(cu tratament).In momentul de fata, in stainatate afectiunile care au ca rezultat o deficienta de serotonina se numesc:Serotonin Deficiency Syndrome(SDS) iar in mare parte se trateaza cu aminoacizi esentiali, aminoacizi au proprietatea de a produce neurotransmitatori:GABA, serotonina, dopamina.etc.Stigmata de depresiv sau teama de a fi in preajma unui spital de psihiatrie au disparut de mult acolo, asta gratie revolutiei verde si indepartarea mentalitatii.
Multa sanatate va doresc.
0
18-12-2009, ora 21:13
marck
Nu este medic/terapeut
marck
Buna...la fel ca si ceilalti colegi de suferinta si eu am de 9 luni acelasi blestemat de ATAC DE PANICA.. totul a inceput practic cu un marunt atac pot sai spun in ungaria intro cursa cand am consumat intradevar o cantitate mai semnificativa de cafea...am inceput sa devin agitat pe la 7 seara cand eram inca la budapesta in aglomeratie eram stresat sa ies odata din oras si sa o pornesc spre tara si dintro data am simtit ca imi fuge vederea si amorteli in palme si sfarsind prin a chema o ambulanta intro benzinarie care a venit si mia administrat o pilula micuta dupa care miau spus sa ma linistesc si sa incerc sa dorm putin dupa care pot continua pentru ca nu era nimik grav...in biletul de control de pe ambulanta am aflat mai tarziu prntru prieten care e jumatate maghiar si mia tradus ca era un atac de panica..ok...asta a fost anul trecut prin primavara...anul acesta dupa cum am spus acum 9 luni aceleasi simptome dar de data asta in germani pe autostrada tot asha.stari de ametiala..nod in gat senzatie ca lesin..scurt intro parcare cu benzinarie si repede telefon la salvare..au venit rapid si mau dus la cel mai apropiat spital din zona...mau pus sub aparate mau tinut vreo 2 ore conectat la ele sa verifice ce am si la urma miau dat un medicament pe baza de ibuprofen sal iau la 6 ore si atata..miau urat drum bun si acelasi raspuns atac de panica...am ajuns acasa a doua zii..am fost la ziua unui prieten dupa ce am tras u somn bun.si spre seara aceleasi simptome...repede mana pe tel si am format 112...am stresat medici de serviciul de urgenta 3 seri la rand...acelasi raspuns lam primit...am inceput investigatile la o gramada de medici;cardiologi, oftalmologi, neurologi care miau dat si un oarecare raspuns...un mic inceput de spongiloza cervicala(in urma unei radiografii cervicale)..cica din cauza pensari unor elemente din coloana asupra nervului aveam senzatia aceea de ;nod in gat, furnicaturi ale mainilor si amorteli, umflaturi dupa cap in zona dreapta(care cica sunt doar senzatia mea falsa ca as avea asha ceva)pentru ca encefalograma o iesit ok...si intrun final mia fost recomandat un medic psihiatru care mia administrat un tratament pe 6 luni, in timpul caruia mam simtit ok...urma sa revin la control dar nu mam dus...si simtomele au inceput sa revina...ce pot sa mai fac...aceiasi pasi in cautarile mele dupa vreo boala sau direct la psihiatru sau dupa cum am vazut din discutii la un hematolog?va rog ajutatima
0
20-12-2009, ora 17:41
jdm
Nu este medic/terapeut
jdm
Salutare!
Mie mi-au revenit iar starile de anxietate. Nu sunt la fel de violente ca acum un an dar imi creeaza un disconfort si ma nemultumeste. Abia astept sa intru in vacanta de craciun sa ma linistesc.
Anul asta nu am avut decat 2 saptamani de concediu. Mi-am pastrat cateva zile special pentru cazuri de urgenta. Doctorul la care merg regulat mi-a spus ca e normal sa mai apara starile de anxietate pentru ca asta e modul in care se vindeca. Eu sper sa imi treaca cat mai repede ca sa pot si eu sa ma bucur de sarbatori.
Pt. Marck. Iti recomand sa te duci la un psiholog sau chiar un psihiatru. El e in masura sa iti spuna in ce stadiu sunt atacurile de panica. Eu am avut pe primul acum 3 ani cand jucam fotbal. Si pentru ca nu am stiut ce e am trecut cu vederea pana cand au inceput sa apara tot mai frecvent si am ajuns in situatia de a lua pastile. Nu vreau sa te sperii dar mai bine te duci din timp. O sa treci peste ele mult mai usor.
Multa bafta la toata lumea.
pa.
0
20-12-2009, ora 19:26
caryyy
Nu este medic/terapeut
caryyy
ce am observat eu: m-au ajutat si pe mine pastilele, dar mi-a ramas o stare de tristete. acum, fac o terapie cognitiv-comportamentala si asta insemna ca trebuie sa ma expun treptat la ceea ce imi creeaza stari de discomfort. mie, ce mi-a creeat cele mai mari stari de anxietate este mersul pe strada singura. acum, dupa ce am facut expunerile treptate zilnic, disconfortul a scazut, in schimb a ramas depresia, o stare de tristete nemotivata si de lipsa de activitate, sper sa se rezolve si asta cat mai curand. multa sanatate.
0
21-12-2009, ora 01:27
jdm
Nu este medic/terapeut
jdm
Am si eu stari depresive. Momentan ma trezesc dimineata fara nici un chef sa ma scol din pat. Pana la urma reusesc si pe drumul spre birou imi revin. Atata timp cat sunt intre oameni ma simt bine. Problema e atunci cand raman singur. Pur si simplu nu stiu cu ce sa imi umplu timpul. Ma plictisesc cu mine insami.
Plus insomniile. Sunt oribile. Mai ales cand te culci la 4-5 si la 9 trebuie sa fii la birou. Dar recuperez somnul in weekend cand dorm aproape toata ziua. Mananc foarte putin si las televizorul deschis pe national geographic sau dicovery si dormitez.
Ce am observat la mine e ca nu mai am nici o motivatie. Fac totul in sila cum s-ar spune si nu imi produce nimic placere. Nici macar activitatile care ma relaxau nu ma mai atrag. Stateam nopti intregi sa citesc iar acum dupa 5 pagini ma las pagubas. Pana anul trecut aveam foarte mare grija de "silueta". Acum a avea burtica mi se pare chiar normal.
Astea sunt senzatiile cu care ma confrunt momentan.
0
22-12-2009, ora 18:17
caryyy
Nu este medic/terapeut
caryyy
da si eu ma confrunt cu majoritatea acestor starisi sunt niste simptome clare de depresie si anxietate, chiar si tulburarea atentie, adica faptul ca nu mai poti citi si ca nu te mai poti concentra. incearca sa nu te mai ingrijorezi si sa elimini gandurile cu privire la viitor si la trecut si traieste prezentul!multa bafta, pastram legatura
0
07-01-2010, ora 09:38
mdp
Nu este medic/terapeut
mdp
Din pacate si eu am fost deja de 2-3 ori la urgente si mi-au facut ekg, am avut tahicardie sinusala parca.de fiecare data aproape am tahicardie (n-as vrea sa fiu paranoica...desi sunt :)) ). Bineinteles ca si toti voi am tot mers pe la medici, mi-au zis spasmofilie de fiecare data. Calciul si magneziul imi iesea ok de fiecare data la analize. Si totusi faceam atacuri de panica. Am bagat la greu calciu in mine dar degeaba. Sunt de cele mai multe ori cu palmele ude, ba senzatii de frig, ba de cald, simt ca tremur, mai nou vad ca ma doare maxilarul, respir greu si in momentele alea de panica nu stiu ce sa fac. As vrea sa ma intind, dar nu pot, umblu asa de nebuna prin casa (daca sunt acasa - cred ca mai mult rau imi fac ca ma agit asa, sunt constienta de asta), dar parca nu ma pot controla. Sunt ipohondrica...e groaznic :)) (scuze dar imi vine asa, sa rad de mine totusi...it's all in my mind - si culmea ca stiu asta :)) Am observat recent ca mi se declanseaza de la stres, stare de neliniste... desi "lipsa de calciu" o am demult, la cat de ipohondrica sunt, de fiecare data ma gandeam ca e altceva. Mai nou, hipertiroidism (boala sugerata de medicul de familie). Mi-am fct tsh-ul mi-a iesti incadrat in limitele normale (700 de in nu stiu ce se masoara, iar intervalul era intre 300- 4 ) mi-am facut si eco la tiroida si mi-a iesit ok, fara noduli, totul in regula. Dar doctorita de familie zica ca trebuie sa tinem sub observatie tiroida. Am fost la un endocrinolog, mi-a zis aceeasi chestie: spamofilie. Faza e ca pana acum nu am cautat asa un tratament, nimik, luam calciu o perioada si imi trece...faceam cam 2-3 crize p an. Stari as amai am, dar nu foarte semnificative. Dar cand ma ia criza, mi-e frica sa nu lesin, ma agit, mi-e frica de doctori ca nu stiu ce imi fac, imi vine sa plang si cateodata nu pot.horror. Acum imi vine sa rad, dar chiar ieri am avut una, si nu a fost placut. La inceput prietenulmeu se speria alaturi de mine, acum nu prea ma mai baga in seama. Asta vreau sa zic, ca vreau acum sa ma tratez sau cel putin sa-mi diminuez starile acelea d atac, sa invat ma stapanesc. Nu vreau sa iau pastile, desi ieri am luat sedocalm V, pe baza de plante, dar nu mai vreau. Am incredere ca totul vine din mintea mea...e nevoie de autosugestie (cum spune taica-miu) si ca tot eu trebuie sa ma controlez, sa nu agravez situatia. Vreau sa plec in Anglia, am tot planul facut, dar in acelais timp am acea teama, daca patesc si acolo asa? ce ma fac? prietenul meu va fi la lucru, eu ori la lucru ori singura...nu e ca acasa, cu ai mei in jurul meu, mereu simt nevoia sa stea cineva cu mine in momentele alea, sa ma tina de mana. Dar stiu ca trebuie sa ma maturizez, am 25 de ani firar. Si vreau sa plec in Anglia, sa-mi fac un viitor. Nu stiu de ce dar ma gandesc ca acolo n-o sa ma timp de prostii dinastea, , , eu mai imi fac rau si de plictiseala, simt k imi bate inima tare, k is transpirata in palme, gataaa, ma ia deja, singura imi inloculez, de plictiseala.
Sper ca cineva sa fi avut rabdarea sa citeasca foiletonul meu si sa imi dea un sfat cu plecatul...nu as vrea sa ma limitez, am mai renuntat la unele planuri tot din cauza atacului de panica, nu as vrea sa mai fac asta, ar fi pacat sa treaca viata asa p langa noi, nu? daca Domane Fereste ne pierdem o mana, un picior, atunci nu o sa ne fie ciuda ca am dat importanta la astfel de stari????
0
11-01-2010, ora 20:47
druguscristina
Nu este medic/terapeut
druguscristina
STARILE de panica si atacurile de panica nu mai trec, la un moment dat crezi ca esti vindecat, dupa ani de inghitit pastile, dupa vreo 10 medici, ca doar nu ajunge numai unul nu...parca unul nu te-a multumit indeajuns, parca nu esti destul de lamurit, in gindul tau la iesire zici AM SA INCERC SI ALT MEDIC PARCA ASTA NU MI-A DAT SUFICIENTA LINISTE, iar medicamentele curg curg, diferiti medici diferite pastile care mai de care cu anunt mai provocator, si zici gata ! cred ca acest medicament o sa ma puna pe picioare, o sa-mi revin si o sa cuceresc lumea.oameni buni, vindecare nu sta in a cersii mila si compasiune, vindecarea consta in eliberarea acestor sentimente fata de o persoana sanatoasa, cei care se afla in aceasta situatie ar trebuii sa evite peroanele bolnave, care au depresii si atacuri de panica, MI-AM PROPUS SA NU MAI INTRU PE FEL DE FEL DE PAGINI de cautare, pe forumuri, pt ca ma deprima si mai tare, dar sincera sa fiu mi-a placut un tip...JDM.NU VREAU SA VA ZIC POVESTEA VIETII MELE.este una grea, una cum o numesc eu ROCK METAL ))), DAR va dezvalui ceea ce iau eu acuma, se numeste GABA. va puteti informa mai mult pe net despre el.am prieteni foarte multi si chiar medici.am prieteni superbi care i-mi fac viata mai usoara, daca pot sa-mi permit sa va dau un sfat, stati in compania celor care sunt optimisti, oamni care va fac sa zambiti, incercati chestii pe care nu le-ati mai incercat pina acuma, cit mai multe noutati, ESTE DESTUL DE HORROR VIATA ASTA, PT MINE CAM ASA ESTE, DEOCAMDATA )), POATE O SA VA SPUN SI POVESTEA MEA, DAR TREBUIE SA SCRIUU FFFF MULT ) SI NU VREAU SA PRIMESC MILA, daca gasiti fericirea sunteti vindecati.vorma unui amic FERICIREA-I UN LUCRU MARUNT, E O PASARE CARE VIBREAZA FERICIREA-I UN LUCRU MARUNT E UN PITIC CE DANSEAZA...)))VRETI SA STITI VARSTA MEA ? IA GHICITI! )) intrebati parintii sau rudele despre viata lor si o sa aflati ca si ei au trecut prin aceste incercari ale vietii dar ei nu s-au plins atit au trecut mult mai usor ca noi...si stiti de ce? pt ca nu aveau timp sa se gindeasca la boala, pt ca defapt batranii numesc depresia boala domneasca, si au dreptate.ce sa va zic... peace love.cri$$ aaa si inca ceva pt JDM. OARE UNDE TE AFLI ? LA ASA NU ! SAU ASA DA ! )))) -*


(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns
419 comentarii 1 23 ..... 13 14 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  •