tulburare de panica-atacuri de panica

419 comentarii 1 2 34 ..... 13 14 Înainte ›
0
11-01-2010, ora 20:59
mdp
Nu este medic/terapeut
mdp
...sunt de acrod cu tine :) "boala" asta nu exista...ne-o cream noi. Ne-a prins pe cei mai slabi de inger si ne obsedeaza ca poate aveam altceva, mai grav. Am citit intr-o carte, exista mai multe forme de "scuzemie"(boala sa-i zicem asa, manifestata in fiecare dintre noi, in diferite forme) printre care si scuza de a face ceva pt ca ai o boala.si e cam grav sa ne limitam pt asta. Noi ne-o facem si tot noi puteam sa o si oprim, sa o diminuam macar, pt ca in momentele alea ne dam tot sitemul peste cap si e normal atunci sa ne simtim naspa... M-am hotarat sa nu mai iau in seama "crizele astea"... trebuie sa ne gandim ca nu fac parte din noi. Totul sta in mintea noastra, in puterea gandului. Enjoy being alive!!!
Dupa cum am mai zis, eu nu iau medicamente, nu mai consult doctori in privinta asta, vreau sa ma eliberez pe porcaria asta, macar cat se poate...
0
12-01-2010, ora 20:53
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
pt druguscristina:spune-ne si noua de cat timp iei GABA si cum te simti dupa el?este facut de solaray?
mersi.
0
17-01-2010, ora 10:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@fadeawayboy
Tu iti tratezi problema pe care o ai cu aminoacizi esentiali ? Crezi in asa ceva ?
0
17-01-2010, ora 10:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Draga Marck,
Toate bolile si incercarile prin care trecem nu provin in mod general vorbind de la "un abuz de cafea"... Sa zicem asa... Cum este cazul tau. Ci din greselile pe care le-am facut in trecut si prin care l-am suparat pe Dumnezeu. Toate tulburarile psihice se trateaza cu tratament de la medicul psihiatru, fara nici o rusine si fara complexe. Traim in secolul XXI. Dar mai intai incearca sa tratezi sufletul si sa te apropii cum crezi tu ca e mai bine de Cel de Sus. Nu stii cum sa o faci ? Nu simti chemarea ? Roaga-L pe El sa iti calauzeasca pasii. Din cauza asta ti-a dat incercarea. Sa te apropii de El si sa Ii simti dragostea.
Si mai ales, ai rabdare. Multa si indelungata rabdare. Tu acum poti considera ca problema ta este un lucru rau. Dar daca nu te vei revolta, suferinta ta se va usura in timp, poate chiar pina la disparitie (cum a fost cazul meu cu atacurile de panica... ceea ce nu am citit ca se intampla pe topicul despre anxietate... deci este o minune si crede-ma ca stiu prea bine, din propriile mele trairi, prin ceea ce treci).
Va iesi Soarele in curand si pe strada ta ! Pune-ti nadejdea si speranta in Hristos, vindecatorul tuturor suferintelor !
0
17-01-2010, ora 10:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@mdp
Ti-am citit foiletonul si zic ca e mai bine ca daca astfel de stari treneaza (cam cat timp asa ai de gand sa le mai lasi ?...) sa mergi sa iti dea medicul psihiatru niste pastilute si sa nu te mai chinuiesti atat. Daca iti merge bine doar cu cele naturiste e super O.K. Le reduci si pe acelea treptat dupa ce vezi ca nu mai apar simptomele.
In legatura cu plecarea, eu zic ca nu ar fi tocmai indicata. Indepartarea de tara, de cei apropiati, te va face sa treci prin mari tensiuni emotionale care suprapuse peste problemele tale... Nu stiu unde vor duce.
Ai grija de tine. Multa pace si liniste sufleteasca iti doresc !
0
17-01-2010, ora 10:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@druguscristina
Draga Cristina,
Da si tu un copy paste dupa ultima schimbare si arat-o medicului care te trateaza pe tine.
Am impresia ca ti-a gresit tratamentul...
Daca te simti bine si esti O.K., nu ti l-a gresit. Dar daca nu, o sa imi dai dreptate.
Ai grija de tine !
0
17-01-2010, ora 16:01
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
pt.clara_p:.Eu nu am sfatuit pe nimeni sa ia aminoacizi sau sa indemn, ci am prezentat simplu un fapt care se poate lua in considerare iar este la latitudinea fiecaruia sa faca ce doreste si nu inteleg care e problema ta, pt ca cred in libertatea cuvantului.
DA, cred cu tarie ca aminoacizi au un rol esential in organizm, insa tu NU, de acea indrugi numai prostii pe forum, si incerci sa fii un fel de guru, dand sfaturi f.elevate spirtitual, esti medic??atunci de ce spui tu oamenilor ce sa faca, CU CE DREPT??nu mai polua oamenii cu parerile tale fanatico-religioase si vezi-ti de chimicalele tale, sweet dreams in paranoia!!!
0
17-01-2010, ora 17:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@fadeawayboy
Glumesti?
Eu voiam sa imi cumpar aminoacizi sa vad cum ma simt cu ei.
Doream insa sa stiu si parerea romanilor despre asta. Ceva concret.
Stii foarte bine ca cea mai profitabila industrie din lume este industria de medicamente.
Faptul ca as putea inlocui chimicalele cu altceva mai putin daunator sau chiar deloc daunator organismului, mi-ar surade foarte tare. Si nu numai mie. Cred ca oricui.
Incercam doar sa ma informez.
Te rog sa ma ierti ca te-am suparat. N-a fost cu rea intentie.
0
17-01-2010, ora 19:00
caryyy
Nu este medic/terapeut
caryyy
wow, dar ce va ceratati aici, eu cred ca e un site liber si are totusi fiecare dreptul sa si spuna parerea apoi e la atitudinea fiecaruia daca vrea sa urmeze cineva sfatul cuiva sau nu. Am vorbit cu multi dintre voi pe mess, si sincer, mi-am dat seama ca starea mea e oarecum mai grava. Deci eu iau pastile de aproape un an, si de agorafobie nu scap, insa totusi medicamentele sunt sfinte dar nu vi le recomand decat daca nu mai puteti. Eu am 21 de ani si nu cred ca meritam sa mi se intample asta si ficare din voi cred ca ganditi asta, si mi se pare normal. Eu, asta vara ajunsesem intr-un stadiu incat nu puteam nici sa dorm, toata tremuram, totul se invartea cu mine nu puteam nici sa ma concentrez la un film, la absolut nimic. Asa am recurs la pastile si intradevar, m au ajutat. Acum, dozele sunt minime pe care le iau, dar fara ele nu cred ca as putea acum. de aceea, cred ca pentru cei care suferiti de stari usoare sau rare de adp sau anxiet pastilele v ar ajuta mult, poate ati scapa detot de asta. Dar la mine a fost netratat mult timp, mai bine de jumatate de an, si poate deaia nu mi mai trece. pe mine ce ma deranjeaza cel mai mult e agorafobia. Eu sunt studenta la filosofie, si stiu destule si despre psihologie, dar la practica stau mai prost. cand ies pe strada singura, parca, si subliniez parca sunt doua voci care imi vorbesc: una ca e totul ok si nu voi lesina sau face adp sau etc, si alta care mi spune ca mi e rau si sunt in pericol si astfel ma panichez. am incercat si cu expunerile alea de care va vorbeam si era mai bine pana cand dintr o data am trecut la un semafor pana la jumate apoi s a facut rosu si mi s a facut rau, toata tremuram si voiam sa sar in fata masinilor, simteam ca nu mai rezist, sa stau in mijlocul drumului, ma simteam in pericol, multumesc lui Dzeu ca am rezistat pana s a facut verde, si chiar mi e f greu credeti ma, trebuie sa merg la facultate dar eu de multe ori nu merg din absurdul motiv ca ma simt in pericol sa ies din casa. Daca trece cineva prin asta sau daca stie vreun remediu va rog sa mi spuneti si mie! In rest, sunt mai ok, sunt in stare sa ma relaxez, sa citesc, sa invat, sa ma uit la TV, sa fac de mancare, doar agorafobia asta ma.sa nu zic ce. deci rational stiu ca e absurda, dar nu o pot controla tot timpul. m am gandit sa incerc si tratamentele homeopate, voi ce parere aveti? va pup si multa sanatate si iubire va doresc!
0
17-01-2010, ora 20:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@caryyy
Am mai spus-o si pe un alt topic dar daca vrei o mai spun. Am citit demult o carte in care o fetita mica auzea tot asa voci, cum spui tu. Un doctor renumit i-a facut hipnoza si a rezultat ca acele voci erau cele ale fratiorilor ei care fusesera avortati. Incearca sa vezi ce s-a intamplat in familia ta, sa faci milostenie fata de copiii sarmani mai ales daca vei intilni astfel de cazuri.
Nu stiu exact daca doctorul iti prescrie tie numai anxiolitice pentru agorafobie. Dar daca inca mai auzi voci care vorbesc, aceste sunt elemente psihotice care se trateaza cu alt fel de medicamente. Incearca sa te uiti pe prospect. Nu e normal sa te simti asa sub tratament.
Ai grija de tine!
0
17-01-2010, ora 21:52
mdp
Nu este medic/terapeut
mdp
Sunt de acord cu fadeawayboy in tot ceea ce zice aici!!! Stresul e cauza starii de panica, a depresiei. Pana nu demult medicii mi-au spus ca am spamofilie, cand faceam criza imi ziceau ca e atac de panica. Mi-am dat singura seama ca e pe baza de stres, oboseala, nervi. Cu tot respectul clara, am mai citit din posturile tale dupa ce mi-ai dat sfatul, sa ma tratez, sa nu plec in Anglia ca cine stie unde voi ajunge...si pt o clipa m-a pus pe ganduri. Dar nu, nu voi ceda acestor ganduri, pentru ca eu cred ca secretul este o stapanirea de sine puternica, o vointa sa treci peste acele atacuri de panica. Eu le fac de obicei vara (cand ma mai ia cu frica de caldura si toamna cateodata, dar nu as vrea sa le leg neaparat de anotimpuri...le leg de stres si nervi mai nou, asta mi-am dat seama!!!). Eu mi-am jurat ca anul asta nu-mi va fi rau, sau nu voi ajunge in stare de panica mai bine zis, mi-am propus asta! cred ca ar trebui sa va puneti si voi un obiectiv dinacesta! Trebuie sa puneti stapanire pe persoana voastra, sa nu lasati asta sa va darame. It's all in our head! (aici nu ma refer la toata lumea, vorbesc de cei care au acesta problema nu foarte des si cu alte senzatii, complicatii. la mine de ex.starea de panica ma tine in ziua aceea eventual, cateodata 5-10 min, altadata 2 ore.dar nu intens...a doua zi sunt ca noua :) ) Fac parte din acei oameni pozitivi, ca si fadeawayboy si... D-zeu cu noi !! Multa sanatate, vointa si putere tuturor!
0
18-01-2010, ora 17:19
edd
Nu este medic/terapeut
edd
Am o rugaminte...sa ne limitam la atacurile de panica. Daca incepem sa vorbim de fobii, sa o facem numai daca ele declanseaza sau au o legatura directa cu atacul de panica. Eu unul sustin ca, un atac de panica "veritabil este cel declansat de cauze necunoscute, ceea ce amplifica starea de rau, cand crezi ca ai un atac de cord sau cerebral si esti convins de iminenta mortii. Daca ai agorafobie, acrofobie, arahno...etc. fobie, criza declansata este de o natura certa, si in aceste cazuri se trateaza pur si simplu fobia.
Multumesc
0
27-02-2010, ora 21:56
jdm
Nu este medic/terapeut
jdm
Salutare!
Sa inteleg ca toata lumea s-a vindecat. Numai eu am mai ramas?
0
28-02-2010, ora 00:49
caryyy
Nu este medic/terapeut
caryyy
nu, nu -a vindecat toata lumea, cel putin eu nu dar nu am mai scris pt ca am vazut ca nu a mai scris nimeni, vreau sa va zik ceva pentru mine mai ajutat cu fix pula asa pe romaneste toti psihiatri si psihologii la care am fost de un an incoace si inca mai iau medicamente si de cateva zile ma apuca raul tot tp cd ies din casa si ameteala groaznica si in mijloacele de transport si mi pun mana la fata uneori incep sa plang, cand stau in statie si astept ma rog sa vina odata autobuzul iar dupa ce urc in el ma rog odata sa cobor ca simt ca lesin acolo. nu stiu ce se intampla cu psihicul si cu fizicul meu dar niciun medicament sau terapie nu m-a ajutat sa ma vindec. deci nu stiu ce sansa mai exista de acum o sa bag in mine mai multe medicamente sa fiu in stare sa ies din casa sa mi fac treburile. a si inca ceva, nu chef de comentarii-crestin pocaite ca m am saturat de atata pocainta prefacuta, va pup si astept pareri, pe voi ce v a ajutat cei care v ati vindecat? ca boala asta chiar e ca dracu de absurda si tot ca dracu de cumplita si de neinteles. va pup si va doresc printr o minune sa ne treaca la toti. cu sinceritate, carina
0
28-02-2010, ora 01:01
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
, de un an si nimic cu toate terapiile(tot un an fac si eu cu anxietatea asta, ma simt bine, in sfarsit sunt capabil sa mi controlezi anumite simturi, mai alez vazul asta care ma chinuia, cand sunt in aglomeratie numi vine sa ma uit la oamenii sa vad care se uita la mine, asa era inainte ceva de gen, si simteam ca lesin, ca mor la dracu sa ma ea)te sfatuiesc sa te informezi cat mai bine sa te poti controla, iti atasazi aici niste informatii suplimentare de prim pas.
0
28-02-2010, ora 01:03
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Sa o vrea mama dracului de Distragere a atentiei, chiar ar fi opusul Concetrarii?Sa vedem, aceasta distragera e a dracului de rau si este un rezultat a actiuni diferitori stimuli, care chiar nu glumeste, care te face sa te interesezi de o alta directie, cum ar fi o atractie de un obiect, etc,.Sa nu vorbim de distractia atentiei, se intimpla in cazuri de interese legate de niste etape ale vietii.Acest act Atentia poate dezvolta procedeul de invatare si retinere prin repetitie, acesti suferind psihic, ne uitam la interesele lor, da atentia unor obiecte, persoane sau situatii de care sunt atrasi(unda magnetica atractie si respingere)in care gasim sa nu gasim satisfactie.
Dorinta aceasta sau atractia aceasta de a continua experienta inceputa, in timp ce contrariul ei duce la respingere.
0
28-02-2010, ora 10:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ carina

Pentru anxietate eu am urmat tratament cu efectin timp de 6 luni pina cand acesta a inceput sa imi dea efecte secundare, dar pe perioada tratamentului m-am simtit bine.
Apoi un an tratament cu seroxat si anxietatea a disparut aproape complet.
Cand si cand de vreo 2-3 ori pe luna mai iau acum cate un anxiar, care si el este foarte bun, dar in conditiile in care nu mai ma confrunt cu starile de anxietate zi de zi, eu cred ca e ok.

@ filipmarius

Te rog sa nu mai vorbesti atat de urat, mai ales cand te exprimi in public. Trebuie sa te abtii ca ne faci noua, celor mai sensibili rau si nu cred ca vrei lucrul asta. Nu te supara pe mine dar eu sufar cand cineva se exprima asa.
0
28-02-2010, ora 11:05
jdm
Nu este medic/terapeut
jdm
Pai eu fac tratament din 2008 si terapie de anul trecut din martie. Am invatat sa imi controlez starile de anxietate. Pur si simplu le ignor. Nu reusesc chestia asta de fiecare data dar macar incerc.
Eu inca nu mi-am invins frica de a merge cu metroul. Momentan pot sa spun ca sunt norocos pentru ca pot ajunge la birou pe jos sau cu masina. Nu am mai mers cu metroul din decembrie cand am fost "fortat" de colegii de birou. Dar trebuie sa recunosc ca nici nu fac nimic pentru a rezolva problema asta.
Am momente (mai ales dimineata) cand imi vine greu sa ma scol din pat sa ma duc la munca dar realizez ca daca nu o fac pot creea un precedent. Cu cat ma apropii mai mult de birou cu atat ma simt mai bine. Poate din cauza ca acolo pot comunica direct cu oamenii. Am sansa de a lucra intr-o echipa foarte buna cu oameni foarte "de treaba".
Ideea e ca nu trebuie sa lasam anxietatea si atacurile de panica sa ne controleze viata. Am ajuns la concluzia asta dupa mult timp.
Inca o intrebare si termin. Pana acum 3 ani faceam sport regulat. Era aproape o obsesie faptul de a nu avea "burta". Ca orice om luat cateva Kg iarna si cum se facea primavara ma apucam sa aleg, sa merg cu bicicleta, sa ma duc la sala. De 3 ani nu mai fac lucrul asta. Acum am vreo 13 Kg peste normal si am "burtica" dar nu ma mai deranjeaza. Mereu imi spun ca o sa ma apuc iar de sport dar nu o fac.
Si eu sunt de acord cu caryyy. Eu am ajuns sa urasc ipocrizia afisata de biserica.
Pa.
0
28-02-2010, ora 11:44
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
Buna.
Se pare ca f multa lume sufera de anxietate sociala si anxietate generalizata, am vazut multi pe net care sau facut bine cu "The Liden Method", eu am ascultat cateva tehnici si mi sau parut interesante.Daca va ajuta cu ceva, puteti sa luati si asta in calcul.Numai bine.
0
28-02-2010, ora 16:12
druguscristina
Nu este medic/terapeut
druguscristina
hello.a-ti intrebat de GABA.apa de ploaie, , sincer l-am testat si pe asta, dar se pare ca pe linga medicamentele care le-am luat inainte, GABA este zero.ok si acum sa ne ocupam de CLARA.DRAGA MEA, TIN SA TE ANUNT SPRE SURPINDERA TA: ) CA EU FAC PARTE DIN FAMILIE DE MEDICI...ASA CA AM DESTULE CUNOSTINTE IN DOMENIU, SI FOARTE MULTI PRIETENI MEDICI OK? PROBLEMA ESTE CA EU NU AM URMAT NICIODATA UN TRATAMENT CU SERIOZITATTE INTELEGI ? CEEA CE IL NEMULTUMEA PE MEDICUL MEU.., DECI LASA TU VRAJELILE CA NU TINE CU MINE. NU MAI POZA CU CORONITA SUS.SI EU SFATURI PRIMESC NUMAI DE LA MEDICI SPECIALISTI...PENTRU CA SA INTELEGI TU MAI BINE...ORGANIZMUL DIFERA DE LA OM LA OM...DECI PE BUNE ESTE SCANDALOS CE SE INTIMPLA, FIECARE SA-SI EXPUNA PROBLEMA.DAR SA NU DEA SFATURI PT CA NU SUNTEM IN MASURA...DECI CLARA DA TU UN COPY PASTE.SI PUNE ALTA POZA NU MAI FI ASA DE FALSA, , , DACA TE-AM SUPARAT, I-MI CER SCUZE, DAR NUMAI ASA I-TI VEI DA SEAMA CIND TREBUIE SA STAI IN BANCA TA... BAFTA TOTUROR ! TRAITI CLIPA, , , SI LASATI CA DE BOALA ASTA N-A MURIT NIMENI...EU CRED CA CITEODATA SUNTEM SI NESIMTITI, parerea mea :)).paaaaaaaaaaaa
0
28-02-2010, ora 18:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ druguscristinacristina

Nu m-am suparat ca nu ma supar eu asa usor. Dar eu am trecut printr-o perioada asemanatoare tie si nu am luat medicamentele pe care mi le-au dat doctorii de specialitate.
Concluzia: boala s-a agravat, am intrat in spital fortat, mi-am dat demisia de la serviciu si altuia nu i-am mai putut face fata dupa acea iesire din spital... Probabil ca nu voi mai face fata niciunui serviciu niciodata...
Nu as vrea sa se intample acest lucru cu nimeni. Nici cu tine si nici cu nimeni.
Tocmai de aceea ti-am sugerat sa mergi la un medic specialist. Nu asta ti-am zis sa faci ? Te-am sfatuit eu sa iei vreun medicament sau altul ?
Cat despre poza, acolo nu sunt eu, este o iconitza pe care am pus-o pentru ca imi place mie foarte mult. Asta e tot. Nu este poza mea. Fiecare isi pune pe avatar ce ii place lui mai mult, dar nu neaparat poza lui. Asa am vazut eu aici si asa am actionat si eu.
Hai, ca nu m-ai suparat dar mi-ar parea rau sa aud ca ti s-a agravat starea sanatatii din cauza ca nu ai luat tratamentul cum trebuie. Chiar daca nu te cunosc. Si mai ales ca situatia despre care ai povestit tu este cam asemanatoare cu a mea. Asa imi pasa mie, in general de oameni.
Multa pace si liniste sufleteasca iti doresc si nu pune la suflet daca ti s-a parut ca am fost prea aspra cu tine. Nu a fost intentia mea.
Cu pace, Cristina.
0
28-02-2010, ora 18:33
caryyy
Nu este medic/terapeut
caryyy
clara, eu i am zis la psihiatra mea si de alte medicamnete si nicicum nu a vrut sa mi le schimbe, dar zilele astea trebuie sa ma duc pe la ea sa vb cu ea serios. si jdm, si eu am aceiasi problema de la o pastila care mi a data psihiatra m am ingrasat 6 kg akum am mai dat jos 2 dar e f aiurea k nu mai arata ca inainte, si eu eram obsedata de sport faceam zilnic o ora si eforturi destul de mari pt muschi iar akum nu ma mai simt in stare sa fac, chiar nu stiu nici eu ce sa mai fac, nu mai am incredere in psihologi, singurele is pastilele care te calmeaza, astept inca pastila miraculoasa care sa aibe efect contra anxietatii mele nu numai sa ma calmeze. va pup si multa sanatate si nu va mai certati, probabil si eu m am enervat exagerat aseara dar chiar mi a fost foarte rau, dupa cum v am zis inainte ma apuca doar pe strada acum mai nou si in autobuz offff. sanatate.
0
28-02-2010, ora 19:29
Solutia
Nu este medic/terapeut
Solutia
Salutari tuturor utilizatorilor acestui topic,
Cu multa bucurie in suflet tin sa va aduc la cunostinta "SOLUTIA" problemelor cu care ne confruntam cu totii. Eu am suferit de tulburari de anxietate cu atacuri de panica de intensitati inimaginabile timp de 6 ani. Am testat solutii medicamentoase, am vizitat medici, psihologi, psihiatrii, homeopati, etc. si in afara de acelasi diagnostic si o reteta in plus, nu primeam de la ei nimic pentru problema mea.

De retinut : Nimeni nu a murit niciodata din cauza unui atac de panica, proces care este extrem de spectaculos si se desfasoara foarte dramatic, in schimb este complet inofensiv.
Ceea ce avem noi (cu totii) nu este o boala, este o mica dereglare a amigdalei din creier, care transmite instant impulsuri electrice prin coloana vertebrala glandelor, cu ordinul de a produce "adrenalina". Corpul este astfel pregatit pentru "fuga sau lupta", dintr-un motiv inexistent. In general, nebagata in seama, senzatia dureaza pana la maxim 5 minute.

Am trecut prin toate momentele de cosmar pe care le prezentati si voi (ba uneori mai intense), pana cand... dupa mult studiu si documentare exhaustiva... l-am descoperit pe Charles Linden, un englez care a suferit aproape 20 de ani fara sa stie nimeni despre ce este vorba, si fiind diagnosticat si tratat in diverse feluri de toata gama de psihologi si psihiatri. Intr-un final omul asta a reusit sa descifreze boala si sa o bata, si a facut un program de terapie pentru publicul larg. Acesta consta din urmatoarele:

1. O carte (in jur de 1xx pagini, foarte utile toate), pe care am citit-o o singura data (am recitit unele sectiuni f importante pt mine, sau pe care nu le-am inteles din prima).

2. Un set de inregistrari audio foarte utile (pe care le tineam la indemana non-stop pe iPod impreuna cu lista de 9 pillars - (le-am ascultat de 2, 3 ori - in general in zilele cu predilectii acute pentru atacuri de panica spontane si pline de deznadejde si disperare).

3. Un filmulet cu cateva exercitii de respiratie (la care ma uitam zilnic pana l-am invatat pe de rost si pe care l-am facut zilnic si cand am simtit nevoia de mai multe ori pe zi timp de cateva luni - acum il fac doar cand imi aduc aminte si cand ma simt prost si simt nevoia - intotdeauna a fost foarte util si cu efecte pozitive, indiferent cat de "distrus" eram).

-*

Tin sa va aduc fericit la cunostinta ca nu am mai avut un atac de panica de mai bine de un an (de cand am descoperit "The Linden Method"), iar in rarere momente in care imi creste nivelul de anxietate, reusesc sa ma calmez foarte rapid folosind unul dintre exercitiile de respiratie descrise in carte.

Metoda nu implica medicatie ! Rezolvarea vine din noi !

Va doresc refacere grabnica si nu uitati : "Fericirea nu este un scop, sau un tel... ea este o modalitate de viata !".

Toate cele bune si tineti-ma la curent cu progresul vostru spre insanatosire.



(*modificat de administrator)
0
28-02-2010, ora 22:25
jdm
Nu este medic/terapeut
jdm
Banuiesc ca pe tine te-a ajutat intr-un fel sau altul. Am sa ma documentez si eu.
Dar e imoral sa dai unor oameni care sufera din punct de vedere afectiv iluzii desarte. Nu esti departe de cei care spun ca scaparea e religia.
Uite ce am gasit de aceasta metoda:
Charles states that his method has "Over 96.7% success at eliminating Anxiety, Panic Attacks and Phobias", although there is no scientific validation of that claim.
Deci e apa de ploaie. Totusi am sa iti dau credit si am sa incerc si eu. Nu mi-o lua in nume de rau dar eu am incredere in medici. Cand am sa ma vindec poate am sa scriu si eu o carte care o sa cuprinda o singura pagina in care am sa scriu cu litere de tipar:
"MERGETI DIN TIMP LA MEDIC!!!"
0
01-03-2010, ora 00:20
caryyy
Nu este medic/terapeut
caryyy
da da tii dracu si d emedici eu am umblat la " cei mai buni din timisoasa " si la un moment dat am dormit 20 de ore cd mi au schimbat tratamentu iar apoi 5 zile nma atac de panica unu dupa altu aveam, de psihologi ce sa mai zik... in mare parte bani dati aiurea...parerea mea e totusi ca e frumos din partea lui ca si a spus parerea si ce e drept daca pe el la ajutat nu insemna ca pe toti ne ar ajuta dar nu putem elimina posibilitatea. deci o sa ma documoentez si eu pe site. nb
0
01-03-2010, ora 00:39
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Din multe postari citite mai sus, si din experienta mea si a altora, viata ne arata unele parti ale religiei si care influenteaza dereglarile psihice.
Vreti sa nu vorbim de conducatorii organizatiei a acestori secte, sa nu dam exemple, care au in mana manipularea umana ascunsa in informatiile lor.Ce organizatie buna are, stiti de ce?prima data se arata tot ce e placut si apoi interdictiile(pedeapsa pacatului, iadul ingrozitor, etc)cum poate sa influenteze modul de a gandi(e mai usor a crede decat nu a crede), si cum pot sa minteasca ca detin adevarul.Sa trecem la dovezi in privinta bolilor psihice, sa dam exemplu, vreti?organizatia penticostala, sunt foarte raspinditi in toata lumea, si au un coeficient foarte ridicat de probleme psihice(zicand ca vorbesc cu Dumnezeu dar ei vorbesc singuri, ma refer la rugaciune).Daca vreti sa ne lamurim, sa nu ne lipseasca buna dispozitie sa facem vizite la spitalele de psihiatrie, sa vedem ce e acolo.

Aici pe acest forum unii isi gasesc scaparea dintr-o astfel de situatie, multi din ei devin ateisti, chiar urandu-l pe Dumnezeu si refuza orice influenta, s-au de-al cunoaste.Chiar acesti oamenii vad adevarul dupa experienta lor, pe care o traiesc, ce s-a mai gaseasca mantuirea deja fiind prinsi in capcana credintei, care este singura, si nu pentru toti este Adevarul si Viata.

Cu multa dragoste Marius.
0
01-03-2010, ora 11:40
Solutia
Nu este medic/terapeut
Solutia
Administratorul acestui forum mi-a modificat mesajul, excluzand din el link-urile de download pe care le dadusem pentru pachet-ul "Linden Method".
Mi se pare inuman sa iei pastila salvatoare de la gura bolnavilor saturati de suferinta doar pentru ca undeva intr-un articol de tip "Termeni si Conditii" scrie ceva vis-a-vis de postare de link-uri. Sunt 100% sigur ca el (administratorul) nu a trecut sau nu trece prin asa ceva.

Revenind la "problema noastra", exista doar doua categorii de persoane care ne pot intelege :
- cei care trec prin asa ceva
- cei care au trecut prin asa ceva

Daca administratorii acestui forum tin mai mult la "reguli" decat la sanatatea utilizatorilor, atunci voi accepta treaba asta si voi incerca sa ajut prin metode alternative.

Exista doua carti incredibil de bune care trateaza acest subiect. Le puteti comanda de pe internet. Link nu dau, pentru ca va fi sters, dar cautati voi pe Google si sigur le gasiti, pentru ca sunt foarte cunoscute.
Se numesc : "Panic Away" si "The Linden Method", cu o rata de succes de 98%. Mie procentul mi se pare extrem de promitator.

Cartile explica tot si intr-un mare final veti intelege anatomia "afectiunii" cu care ne confruntam. Veti intelege simplitatea problemei si metodele prin care putem scapa de ea.
Dupa cum spun si cartile, medicii si medicamentele ajuta, dar doar pana la un punct (si implicand efecte secundare). Pentru a scapa definitiv de problema, trebuie lucrat cu noi insine. Nimeni nu a spus ca va fi usor sau rapid, dar problema este TRATABILA.

Asadar, solutia este acolo. Mai mult decat atat nu pot face pentru voi. Eu m-am vindecat si acum stiu ca oricine poate face la fel. Trebuie doar sa "invatam" ca atacurile de panica ni le provocam noi si ca orice "proces de invatare" depinde de implicarea si puterea elevului. Important este cat de mult vreti sa va vindecati. Se poate si e la indemana oricui (chiar si fara medicamente). Luati, va rog, in serios cele spuse de mine, pentru ca este 98% posibil sa nu mai fie nevoie sa mai intrati pe site-ul acesta... niciodata !

In order to change we must be sick and tired of being sick and tired.

Va stau la dispozitie cu orice tip de informatii aditionale sau nelamuriri.
0
01-03-2010, ora 12:03
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
Buna.
Pt.solutia:am aflat si eu de aceasta tehnica si sincer cred ca e de real folos, insa as avea o nelamurire;ai spus ca ai ascultat, citit, the linden method as vrea si eu, dar singurul inconvenient care eu il gasesc este ca este in limba engleza, intrebare;nu ai cumva in lb romana?si plus as vrea sa-mi spui propria ta varianta despre cum privesti aceasta tehnica, dintr-o abordare practica.
salut si mersi.
0
01-03-2010, ora 13:29
Solutia
Nu este medic/terapeut
Solutia
Mda, din pacate ambele carti sunt in engleza, impediment ce nu l-am luat in considerare cand am scris post-urile anterioare. Din cunostintele mele, nu exista traduceri in "romana" ale acestor carti, in schimb le-am putea face noi, prin colaborari comune sau prin a apela la o firma de traduceri autorizate. Imi pare rau, in schimb legat de acest subiect nu stiu daca exista solutii rapide.

Strict legat de "varianta mea", dupa ce am citit ambele carti, am remarcat faptul ca solutia oferita de ele este identica din punct de vedere al functionalitatii. Se bazeaza (intr-un fel) pe metoda "flooding" la nivel cerebral "hardware" (daca imi este permisa expresia). Linden prezinta ca solutie "The Panic Attack Eliminator" (disponibil _si_ intr-o inregistrare de 8 minute in pachet-ul produsului), iar "Panic Away" prezinta solutia "The One Move Method" (aflata la pagina 25 din cartea in cauza).

Metoda Linden este mai prietenoasa cu utilizatorul si se adreseaza unui segment de public mai "slab".
Mie personal mi-a placut si am aplicat cu succes "The One Move Method" din "Panic Away", pentru ca fiind putin mai "brutala", am reusit din doar 2 exercitii duse la extrem sa scap definitiv de atacurile de panica.
Atentie : Metodele sunt identice din punct de vedere operativ (sunt doar explicate altfel).

Inevitabil, dupa ce scapi, realizezi cat de simplu era si cat de la indemana era solutia.

Momentan plec cu niste treaba pe traseu, in schimb diseara revin cu un post in care voi descrie succint functionalitatea metodelor, in limba romana.
Ma voi documenta in prealabil si daca am voie sa postez aici metoda, fara sa "ard niste sigurante" de Copyright. Daca se intampla asa, atunci facem schimb de adrese si va trimit metoda tradusa direct pe mail celor interesati.

Tulburarea de anxietate cu atacuri de panica, este o afectiune (nu o boala !) sociala foarte raspandita in populatia contemporana. Sunt foarte multe persoane fara acces la informare sau carora le este rusine sa recunoasca faptul ca au asemenea probleme. Sunt mai multi decat credeti. Trist este faptul ca exista o scapare, este foarte simpla, dar din pacate nu ajunge la multi dintre noi din lipsa de informare si comunicare.

Dupa ce am scapat de acest "cosmar", ma simt indatorat sa ofer si altora speranta vindecarii. Sunt sigur ca toti va doriti viata inapoi. Este mai aproape decat credeti ! Fara religie, pastile si bani aruncati la doctor. Doar cu vointa si mult curaj.
Sa nu ma intelegeti gresit... pastilele ajuta ! Ajuta si sedintele de psiho-terapie (acelela facute de doctori experimentati). Eu sustin doar ca putem scapa si singuri... daca avem destul de mult curaj, vointa si ne implicam activ.

P.S. Pe mine m-a scarbit faptul ca la nici un medic din cati am vizitat nu am primit informatii legate de cum functioneaza un atac de panica. Ei doar m-au indopat cu pastile... sa-mi diminueze efectele atacurilor. Evident, la intreruperea tratamentului, atacurile reveneau de cele mai multe ori mult mai spectaculoase.
Puteti lua pastile, sa va ajute in procesul de vindecare, dar aveti mare grija la efectele secundare, cel legat de "dependenta" fiind uneori cel mai devastator (mai ales la benzadiazepine (Xanax, Diazepam, Anxiar, etc.)).

Va urez sanatate la toti si revin diseara cu o modalitate prin care sa traducem cartile alea doua.
Daca doriti metoda tradusa pe mail, lasati-mi o adresa si pastram legatura.
0
01-03-2010, ora 13:55
caryyy
Nu este medic/terapeut
caryyy
ms mult solutia pt implicare chiar apreciez, si pe mine m ar interesa textele chiar daca sunt si in engleza. am citit mult despre subiectul anxietate si sincer nu m a ajutat foarte mult. ce as vrea sa stiu despre metoda aia ar fi sa mi zici daca se bazeaza pe expunere la factorul care iti creeaza anxietate. mie psihologii mi au zis ca asta e singura solutie si am aplicat o pana la un moment dat, cand dupa cum v am zis iara m au apucat starile. iar acum de cateva zile in sfarsit mama mea m a luat in serios pana acum imi tot zicea ca aaa toata lumea are stari dinastea cateodata..acum a zis ca e grav daca tot iau medicamente de un an si nu ma simt vindecata complet si ma face in toate felurile grasa aeriana pe alta planeta acum parca se foloseste de boala mea sa ma jigneasca incep deja sa ma simt chiar pusa la colt si restu nu mai zic. sanatate. astept comm.
Adaugă un comentariu / răspuns
419 comentarii 1 2 34 ..... 13 14 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  •